Nappaako KooKoo jälleen pisteitä Bluesilta?

LIIGA / Ennakko
KooKoo kaipaa tällaisia onnistumisia myös tällä kertaa.
Kuva © Petteri Äikäs - petteri.aikas@jatkoaika.com
Keskiviikkona murskatappion kärsinyt ja torstaina sarjajumboksi pudonnut Blues yrittää pestä kasvojaan, kun KooKoo saapuu vierailulle Espooseen.

Blues ja KooKoo ovat kohdanneet tällä kaudella kolmesti. Lokakuussa Bluesilla oli vielä kelvollinen kokoonpano sen hakiessa Kouvolasta 5−4-voiton voittomaalikilpailussa. Tammikuun alussa joukkueet pelasivat kahdesti kolmen päivän sisällä ja KooKoo oli parempi molemmilla kerroilla. Espoossa voitto irtosi jatkoajalla Josh Greenin osumalla.

KooKoo sai viime otteluunsa Jarkko Malisen takaisin miehistöönsä. Häntä joukkue todella kaipasikin, sillä yhdeksän ottelua kestäneen sairausloman aikana KooKoo nappasi vain kerran täyden pistepotin. Pisteitä kertyi kahdeksan.

Blues on yleensä taistellut hyvin parempiaan vastaan, mutta Lukkoa vastaan nähtiin täydellinen ohipeli. Se ei ollut mitenkään yllättävää, sillä materiaali on kapea, ja monet lähinnä rotaatiorooliin sopivat pelaajat joutuvat pelaamaan vakiominuutteja illasta toiseen.

Aikaisemmin varsin hyvin molempiin suuntiin toiminut Antti Suomelan johtama ketju otti neljä takaiskua omiin. Suomelalla eivät kulkeneet myöskään aloitukset, vaikka aikaisemmin hän on niistä selvinnyt kohtuullisesti.

KooKoolle maalinteko on tuottanut suurta tuskaa. Sen takia joukkue kaipaa ottelulle hyvää alkua ja mielellään avausmaalia, sillä puolustuspäässä joukkue on hyvä. KooKoo tavoittelee edelleen tosissaan paikkaa pudotuspeleihin, joten tällaisista peleistä se kaipaa voittoa.

KooKoon parasta osaa Ilvestä vastaan esitti Juuso Rajalan johtama ketju, jossa laidoilla pelasivat Tomi Peltonen ja Aki Kangasmäki. Myös mustaoranssien ainoa
maali merkittiin kyseisen ketjun nimiin, kun Kangasmäki vei KooKoon johtoon Rajalan syötöstä.

Blues selvisi Lukkoa vastaan takaiskuitta molemmista alivoimistaan, vaikka peli muuten olikin kehno. Kokonaisuudessaan alivoima on ollut sarjan keskitasoa. Blues on vähentänyt jäähyilyään viime otteluissa ja alivoimia joukkue on saanut kolmeen edelliseen peliin vain kuusi.

Seuraa Heitä

Janne Puhakka #9 |

Oikea laitahyökkääjä

Yksi niistä pelaajista, jotka ovat saaneet isompaa roolia kuin mihin kyvyt riittävät. Lukko-pelissä saldon voi kuitenkin laskea positiiviseksi, sillä omiin ei mennyt kiekkoja Puhakan ollessa kentällä ja hän hankki myös kaksi rangaistusta vastustajalle.

Anrei Hakulinen #94 | Augsburger Panther

Laitahyökkääjä

On ollut kovassa iskussa siitä lähtien, kun Kouvolaan saapui. Puolet kauden 14 tehopisteestä KooKoo-paidassa, vaikka pelejä on kymmenen vähemmän kuin Pelicansissa.

» Lähetä palautetta toimitukselle