Päätöserässä maalisade - Blues vei kaksi pistettä Kouvolasta

LIIGA / Raportti
Nelosketjun Jari Sailio oli yksi vierailijoiden onnistujista.
Kuva © Petteri Äikäs - petteri.aikas@jatkoaika.com
Kouvolan KooKoon ja Espoon Bluesin kohtaaminen muuttui päätöserässä melkoiseksi ilotulitukseksi. Ratkaisu kuitenkin venyi voittomaalikilpailuun, jossa sinipaidat olivat vahvempia ja veivät kaksi pistettä lukemin 4−5.

KooKoo ja Blues iskivät kahteen ensimmäiseen erään vain kaksi maalia, eikä ensimmäiset 40 minuuttia olleet monenkaan katsojan mielestä mitään maailman viihdyttävintä kiekkoa.

Päätöserässä kuitenkin alkoi illan varsinainen show, sillä joukkueet takoivat kuusi osumaa maaliverkkoihin erän alkupuoliskolla.

KooKoo siirtyi 2−1-johtoon heti erän alussa Teemu Rinkisen osumalla, mutta vierailijat kuittasivat Ville Korhosen laukauksella. Ottelussa loistaneet KooKoon Juha-Pekka Haataja sekä Bluesin Kim Hirschovits olivat tekemässä maaleihin esityötä.

Bluesin johtoon siirsi onnekkaasti luistimella Hirschovits, KooKoo-kultakypärä Josh Green toi oranssimustat tasoihin miinuskulmasta, ja Petri Lammassaari siirsi kouvolalaiset 4−3-johtoon.

Sinipaitojen 4−4-tasoituksesta vastasi Jari Sailio. Syöttöpisteet maaliin saalistivat nelosketjun muut hyökkääjät Antti Suomela ja Ilmari Pitkänen.

− Yksinkertaisesti paikka kun tuli, niin maali tehtiin. Toki kentällä sattui joitain virheitäkin, mutta pelaaminen oli erittäin tehokasta, tiivisti Blues-valmentaja Jyrki Aho päätöserän maalikarkelot.

Alussa ei kummempia

Bluesin avausosuman iski Ilmari Pitkänen. Puolustaja Otso Rantakari laittoi hyvän laukauksen viivasta, ja Pitkänen laittoi taitavasti mailansa väliin.

Espoolaisten neloskenttä Sailio-Suomela-Pitkänen pelasi erittäin hyvän ottelun. Kolmikon onnistumisista iloitsi erityisesti valmentaja Aho.

− Meidän neloskentästä on sanottava, että miehet löivät tänään kaksi maalia. Hienoa, että onnistumisia tulee sieltäkin puolelta!

KooKoo-hyökkääjä Juuso Rajalalla oli mahdollisuus tasoittaa peli avauserässä rangaistuslaukauksesta, mutta viimeinen siirto harhautuksesta jäi puuttumaan.

Perjantaina rajun tappion maalein 6−1 kärsinyt KooKoo sai tasoituksensa toisessa erässä. Haataja pääsi vapaasti tälläämään pelivälineen ohi Kaapo Kähkösen, kun Jarkko Malinen ja Green pelasivat ylivoimalla kiekon näppärästi takatolpalle. Kotijoukkueen ylivoimapelaaminen oli muutenkin selvästi parempaa, mitä se on viime aikoina ollut.

Hirschovits vastaan Haataja

Tällä kaudella jo viidesti aiemmin jatkoaikaa pelannut KooKoo oli kolmella kolmea vastaan -pelissä vahvoilla. Vaikka ylivoimaakin tarjottiin, ratkaisua ei kuitenkaan syntynyt.

Voittomaalikilpailussa Haataja ja Hirschovits näyttivät kikka-arsenaalejaan. Haataja kävi laukomassa kolmesti, kun taas voiton vierailijoille sinetöinyt kultakypärä neljästi.

− Vaikka Haatajalla jäi rankkarikisassa se yksi nyt tekemättä, niin olihan se hienoa katseltavaa. Tuo pelaaja tulee meille varmasti antamaan paljon ilonhetkiä jatkossakin, hehkutti KooKoo-luotsi Petri Mattila.

− Eilisen Tappara-pelin jälkeen tämä oli tietysti kova tasonnosto. Aamupäivällä tehtiin päänupin kanssa kovasti töitä, jotta valmistautuminen olisi hyvä. Taisteltiin kovasti voitosta, mutta otetaan tulos vastaan ja tällä suorituksella on hyvä jatkaa kohti ensi viikkoa.

Blues pelaa seuraavan ottelunsa jo sunnuntaina Kalpaa vastaan kotihallissaan. KooKoo jatkaa taivaltaan vasta keskiviikkona HIFK:ta vastaan Kouvolassa.

» Lähetä palautetta toimitukselle

Otteluvideo