Ilves jäi ensimmäistä kertaa pisteittä kotihallissaan

LIIGA / Raportti
Kim Strömberg alusti ottelun voittomaalin.
Kuva © Mikko Lieri www.lieri.eu
SaiPa oli Tampereella tehokas ja jätti Ilveksen ensimmäistä kertaa pisteittä kotihallissaan. Ilves menetti otteen pelistä hylätyn maalin jälkeen.

Ilves ja SaiPa pelasivat vauhdikkaan pelin Hakametsän lauantai-illassa. Ratkaisu nähtiin toisessa erässä SaiPan iskettyä nopeasti kolme maalia. Näistä Chad Rau iski kaksi maalin edestä.

− Ensimmäisessä erässä liikuimme hyvin. Toisessa erässä olimme tehokkaita, Pekka Tirkkonen tiivisti SaiPan pelin.

Ilveksen vaikeudet alkoivat kuitenkin jo ensimmäisen erän lopussa, kun tamperelaisten tekemä ylivoimamaali hylättiin summerin soitua. Toisen erän Ilves aloitti ylivoimalla, mutta maalia ei syntynyt. SaiPan saatua maalitilinsä auki alkoi Ilveksen selkäranka pikku hiljaa taipua.

Toisessa erässä SaiPa karkasi

− Olimme ensimmäisessä erässä hyvin pelin ytimessä. Toisessa erässä teimme isoja henkilökohtaisia virheitä, joista SaiPa iski maalinsa, Ilves-valmentaja Tuomas Tuokkola analysoi joukkueensa peliä.

− Teimme ottelussa huonoja valintoja. Tiivistettyämme kokoonpanoja lopussa olimme helvetin hyviä, Tuokkola jatkoi.

Ilveksen avausmaalin iskenyt Teemu Rautiainen oli pirteällä pelipäällä. Yhteistyö keskushyökkääjänä pelanneen Kai Kantolan kanssa toimi lupaavasti, vaikka tulosta ei yhtä maalia enempää tullutkaan.

Loistavan alkukauden pelannut Hannu Toivonen otettiin maalilta pois 1-3-tilanteessa. Kauden ensimmäisen ottelunsa pelannut Henri Kiviaho oli maalilla alusta asti vakuuttava. Toivonen ei ollut maalilla missään nimessä huono, mutta Kiviaho oli Ilves-vahdeista selvästi varmempi.

Ilves saikin uudelleen pelistä otteen. Kolmannen erän alkuun Joonas Vihko laukoi onnekkaasti Eero Savilahden luistimen kautta ylivoimalla kavennuksen. Maali merkittiinkin Savilahdelle.

− Pieni jäähymäärä oli meille hyvä juttu. Alivoima oli parempaa kuin viime vieraspelissä. Ilves sai pelata ronskimmin kuin me. Tuomarit eivät onnistuneet, Tirkkonen kommentoi.

Kotijoukkueen kiri jäi kuitenkin lopulta tyngäksi. Ilves ei saanut ilman maalivahtia pelatessaan tilanteita aikaiseksi ja joutui lopulta jopa rikkomaan, kun SaiPa-hyökkääjä oli karkaamassa maalintekoon.

SaiPa nousi voiton myötä kolmanneksi, Ilves on sarjataulukossa kuudentena. Ilves pelaa seuraavan kerran tiistaina Turussa, SaiPa torstaina kotonaan TPS:ää vastaan.

» Lähetä palautetta toimitukselle

Otteluvideo