Kokemus puhuu – mitä nuoruus vastaa?

LIIGA / Ennakko
Kauden molemmat kohtaamiset ovat päättyneet Lukon voittoihin.
Kuva © Teemu Soini
Kuopiossa kohtaavat pudotuspelihaaveita enää teoriassa ylläpitävä KalPa ja kuuden joukkoon halajava Lukko. Dominoivatko kaukalon tapahtumia vierasjoukkueen nykyiset vai kotijoukkueen tulevaisuuden Liiga-tähdet?

Kotijoukkue KalPan lähtökohdat tiistai-illan kamppailuun ovat turhan tutut. Savolaisten valtava loukkaantumissuma on jatkunut koko kauden ja Lukkoa vastaan vammojen takia sivussa on kymmenen pelaajaa. Loukkaantuneiden lisäksi Adam Masuhr ei ole KalPan kokoonpanossa, koska ruotsalaispuolustajan siirrolle odotetaan vahvistusta.

Lukko pääsee iskemään KalPan kimppuun hieman ehjemmällä kokoonpanolla. Poissa on ketjullinen hyökkääjiä sekä luultavasti vielä KalPa-pelin huilaava puolustaja Otto Honkaheimo.

Raumalaisten viime aikojen vire on ollut kaksijakoinen. Kotona peli on kulkenut melko mukavasti, mutta vieraissa on ollut takkuista. Alla on kolme peräkkäistä tappiota vieraskaukaloissa ja kuudesta edellisestä matkapelistä saaliina on ollut vain kaksi pistettä. Lukkopaidat hakevatkin vuoden ensimmäistä kolmen pisteen vierasvoittoa.

KalPan vuosi 2014 on kokonaisuudessaan ollut surkea. Kymmenestä ottelusta saaliina on kaksi voittoa ja kuusi pistettä. Kotona on sentään sujunut vieraspelejä paremmin, sillä kaikki tammikuun pisteet ovat tulleet kolmesta edellisestä kotipelistä.

Molempien joukkueiden edellinen peli oli JYPiä vastaan. Lukko voitti hurrikaanipaidat perjantaina kotonaan ja on saanut valmistautua huolellisesti tiistain koitokseen. KalPa puolestaan hävisi JYPille lauantaina niukasti 1-0. Esitystä ei tarvinnut hävetä, sillä vain Tuomas Tarkin huippupeli piti savolaiset nollilla.

Raumalaisten heikon vieraspelaamisen yksi suurimmista kompastuskivistä ovat olleet henkilökohtaiset virheet. Samaa on voivotellut usein myös KalPan päävalmentaja Jari Laukkanen. Viimeisin osoitus tästä nähtiin Jyväskylässä, kun ottelun ainoa maali tuli huolimattomasta oman pään pelaamisesta.

Ottelussa vastakkain asettuvat myös Lukon tehokas ylivoima ja KalPan toimiva alivoima. On lähes käsittämätöntä, että kilpipaitojen alivoima on koko Liigan paras, vaikka joukkue kyntää pohjamudissa. Raumalaisten ylivoima loksahteli perjantaina paikoilleen ja tuloksena oli pelin ratkaisseet kaksi maalia.

Huomionarvoinen asia on joukkueiden ikärakenteet. Raumalla joukkoja johtaa kokenut kaarti Ville Vahalahden ja Petteri Nummelinin johdolla. Kuopiossa on turvauduttu osin olosuhteiden pakosta vielä juniori-ikäisiin pelaajiin. Edellisessä pelissä KalPan kokoonpanossa oli peräti kymmenen 90-luvulla syntynyttä pelaajaa.

Seuraa Heitä

Lauri Tukonen #34 |

Laitahyökkääjä

Valtavasti loukkaantumisista urallaan kärsinyt hyökkääjä on terveenä ollessaan raumalaisten tukipilareita. On osunut joukkueiden molemmissa keskinäisissä kohtaamisissa tällä kaudella.

Ville Leskinen #12 | KooKoo

Laitahyökkääjä

Kahden pelin pikalainalle KalPaan saapunut nuorten MM-kultamitalisti pelasi Jyväskylässä uran ensimmäisen Liiga-ottelun ja oli heti joukkueensa parhaimpia. Mikäli sama meno jatkuu, on avausmaali odotettavissa pian.

Viimeisimmät ottelut, TOP5

Lukko M S P
1.Ville Vahalahti 2 3 5
2.Aaron Gagnon 2 2 4
3.Ilkka Mikkola 2 2 4
4.Lauri Tukonen 0 3 3
5.Janne Keränen 1 2 3

» Lähetä palautetta toimitukselle