Lukolle kauden suurinumeroisin voitto

LIIGA / Raportti
Janne Keräsen kolmas osuma on matkalla maaliin.
Kuva © Juha Koivula - http://juhakoivula.kuvat.fi/
Raumalla Lukon ja KalPan kohtaaminen tarjosi vähälukuiselle kotiyleisölle komeita maaleja sekä selkeän 6-0-kotivoiton. Edellisen Lukon kotiottelun tapaan, tässäkin ottelussa kotijoukkueen hyökkääjä saalisti itselleen hattutemppuun tarvittavan määrän osumia.

Kuopiosta länsirannikon kiertueelle saapunut KalPa kohtasi ensimmäisellä pysäkillään Lukon. Isät vastaan pojat-asetelmissa käyty ottelu oli lopulta Lukon selkeää näytöstä. KalPan puolustukseksi on kuitenkin sanottava, että joukkue esitti varsin pirteää pelaamista kaksi ensimmäistä erää.

Illan tehopelaajia olivat Lukon ykkösketjun laitahyökkääjät Janne Keränen ja Ville Vahalahti. Ensin mainittu teki kolme komeaa maalia ja jälkimmäinen saalisti neljä syöttöpistettä siirtyen samalla Liigan pistepörssin kärkipaikalle.

- Kovatempoinen peli, jossa fyysinen Lukko oli vahvempi. Kaksi erää saimme omaa peliämme aikaiseksi, mutta kolmas erä oli sitten heikko. Lukko pelasi hienoa jääkiekkoa ja otti ansaitun kotivoiton, summasi iltaa vierasjoukkueen päävalmentaja Jari Laukkanen.

- Ensimmäisessä erässä KalPalla oli hyviä maalintekopaikkoja, mutta olimme siinä, kuten toisessakin erässä, varsin tehokkaita. Maalivahtimme Ryan Zapolski oli erittäin hyvä ja rakensi torjunnoillaan sen tien, jonka kautta kuljimme voittoon asti, mietti illan tapahtumaa Lukko-käskijä Risto Dufva.

Ottelu olisi voinut saada erilaisen juonen, mikäli KalPan Kalle Kerman olisi onnistunut ensimmäisen minuutin puolittaisesta läpiajostaan. Kiekko kimposi kuitenkin ylärimasta päätyverkkoihin ja avausosuma siirtyi myöhemmäksi.

- Olen ollut mukana näissä touhuissa sekä pelaajana että valmentajana. Jos valotaululla on kotivoitto kuudella maalilla, ei sillä ensimmäisen vaihdon avausmaalilla olisi ollut merkitystä ottelun voiton kannalta, vetosi Laukkanen kokemuksiinsa ottelun ensimmäisestä osumasta.

Kaksi erää KalPa sai aikaiseksi myös pitkiä hyökkäyksiä, mutta nuorekkaasta joukkueesta ei löytynyt ratkaisijaa pistämään kiekkoa Lukon maaliin. Kotijoukkue iski puolestaan kolme maalia kahteen erään, ja kaikki tulivat pienten pyöritysten päätteeksi.

Maalivahtien torjunnat merkittiin joka erässä samalla tavalla Lukon Zapolskin kerätessä virkaveli Antti Orea enemmän koppeja. Torjunnat kuvastivat omalta osaltaan kuopiolaisten liikettä varsinkin kahdessa ensimmäisessä erässä.

Nopea ratkaisu

Ottelun lopullinen ratkaisu tapahtui heti kolmannen erään alkuun, kun Lukko iski kolme maalia vajaassa seitsemässä minuutissa.

- Bensa loppui meiltä kolmannessa erässä. Vain 11 hyökkääjää oli mukana, joista kaksi oli vielä edellisenä iltana kuumeessa. Osaltaan ihan ymmärrettävääkin, että noin käy. Tuloksellisesti huono erä, mutta ilme oli kuitenkin hyvä, murehti Laukkanen kokoonpanon vajautta.

- Tiedettiin kyllä KalPan kokoonpanohaasteet. Mutta kun pelaajatkin katsovat niitä listoja, niin se viimeinen tiikerisilmän kiilto jää helposti pois, myönsi Dufva.

- On myöskin todettava, että KalPan sarjatilanne näkyi heidän pelaamisessaan. Kun menestyspaineita ei ole, tekeminen on yleensä normaalia rohkeampaa. Lopputuloksesta voidaan kuitenkin todeta, että tyylikäs voitto meiltä, jatkoi Dufva.

Kotijoukkueen ykkösketju oli vuorostaan liekeissä tekemällä neljä komeaa maalia. Ketju sai myös ansaitsemansa ylityssanat Laukkaselta.

- Lukon ykkösketjulle pitää antaa kehut. Aika meedio saa olla, että selviää ilman takaiskua tuota ketjua vastaan.

Lukossakin aiemmin pelanut Arttu Ilomäki on ollut hyvällä pelipäällä aiemmissa KalPassa pelaamissaan otteluissa, mutta nyt ei esitys tyydyttänyt päävalmentajaa.

- Puutteet olivat tiedossa, mutta aiemmin ne ovat jääneet pimentoon. Nyt kun hyökkäyspeli ei oikein sujunut, niin puolustuspelin heikkoudet tulivat selvästi näkyviin, harmitteli Laukkanen suojattinsa esitystä.

Kotijoukkueen kuudesta maalista kolme syntyi erikoistilanteiden kautta, ja paikkoja oli suurempaan määrään.

- 3-0 kun voitat erikoistilanteet, niin kelpaa kyllä, tiivisti Dufva.

Sarja jatkuu molempien osalta tulevana torstaina. Lukko kohtaa kotikaukalossaan sarjajohtaja Kärpät ja KalPa jatkaa länsirannikon kierrostaan Porissa Ässien vieraana.

» Lähetä palautetta toimitukselle