Ilves ryösti pisteet Lappeenrannasta

LIIGA / Raportti
SaiPa pyllähti katolleen Ilveksen edessä.
Kuva © Kalle Mantere - kalle.mantere@jatkoaika.com
Suorasta pudotuspelipaikasta kiivasta kamppailua käyvät SaiPa ja Ilves kohtasivat toisensa vahvasti varamiehisinä. Ilves keräsi mustelmia, uhrautui ja haki Kisapuistosta taisteluvoiton 1-0-jalkapallolukemin.

Lähtökohdat ottelulle eivät olleet kummallekaan suotuisat, sillä joukkueiden loukkaantumistilanteet eivät ole helpottamaan päin. 

Ilvekselle riitti tiistaina voittoon avauserässä tehty pelin ainoa maali. Ville Korhosen laukaus kimposi epäonnekkaasti Per Savilahti-Naganderia suuhun ja Korhonen niittasi voittomaalin omasta irtokiekostaan ohi Andreas Bernardin.

60-luvun retropaidoilla pelannut SaiPa törmäsi jatkossa vieraiden puolustusmuuriin. Vieraiden sankariksi nousi vahvan puolustuksen viimeisenä lukkona ollut Ville Kolppanen, joka torjui upean nollapelin tupsukorvien veräjällä.

− Hyvältä maistuu voitto. Lähdettiin tappamaan SaiPan peliä ja tuota mekkalaa täällä. SaiPa heittää kokoajan paljon kiekkoa maalille ja he ovat pelanneet muutenkin hyvin, tyytyväinen Kolppanen totesi.

31 torjuntaa napanneella Kolppasella riitti hommia, mutta SaiPa ei saanut riittävästi miehiä maalille. Kolppanen antoi tunnustusta uhrautuvasti pelanneille kenttäpelaajille.

− Sanoin tuossa jätkille kopissa, että kyllä se hävettäisi, jos pelaisi itse huonosti, kun blokkaatte noin paljon vetoja.

− Pääosin näin kiekot hyvin, se helpottaa työskentelyä. Aiemmin on mennyt itseltäni huonosti pelit täällä, nyt yritin vain unohtaa kaiken menneen.

Parhaat paikat osuivat päätöserässä Jesse Mankiselle ja vahvan nousun maalille tehneelle Dave Spinalle, mutta Kolppanen onnistui torjumaan pahatkin paikat.

− Pari pahaa paikkaa siinä tuli. Aika paljon oli meidän ukkoja tänään minun ja niiden pelaajien välillä. Oli aika kiva torjua.

Voittomaalin tekijä Korhonen oli yksi uhrautujista, ja hyökkääjän peli loppui kesken hänen blokattua laukauksen. Lisää jobinpostia toi myös puolustaja Mikko Kukkosen loukkaantuminen. Kukkonen jäi avauserässä Markku Flinckin taklauksen alle.

Paikka kuuden joukossa kiinnostaa

Komea vierasvoitto nosti tamperelaiset sarjassa kahdeksanneksi. Suora pudotuspelipaikkakin on Ilveksen ulottuvilla, sillä kuudenneksi noussut Blues ja tappion kärsinyt Jokerit ovat kahden pisteen päässä.

Ilves kohtaa ennen viikon pelitaukoa perjantaina Tapparan ja lauantaina Jokerit. Samalla Kolppanen kohtaa paikallisderbyssä Tapparan ykkösvahti Juha Metsolan.

− Kyllä se (suora pudotuspelipaikka) kiinnostaa kovasti. Perjantaina on iso peli edessä ja pääsen haastamaan Metsolan viimeistä kertaa tällä kaudella. Jokeritkin on siinä enää parin pisteen päässä.

SaiPa kohtaa perjantaina vielä HPK:n ennen ansaittua taukoa.

» Lähetä palautetta toimitukselle