Yllätyksiä ja koukkaamisjäähyjä

Kunnia kiinnosti Ässiä voittoon asti.
Kuva © Juuso Pellava - juuso.pellava@jatkoaika.com
Helsingin Jokerit aloitti Liiga-viikkonsa karvaalla tappiolla, kun kotikaukalossa vastaan luisteli Porin Ässät. Narripaidat hävisivät tiukan väännön jälkeen lukemin 2-4.

Asemat otteluun lähdettäessä olivat mielenkiintoiset. Porilaisten paikka pudotuspeleissä oli karannut jo käsistä, joten Ässät lähti peliin taistelemaan kunnian rippeistään. Helsinkiläisnippu puolestaan yritti säilyttää asemansa kuuden kärjessä, ja näin ollen pitää kiinni suorasta pudotuspelipaikastaan. Tunnetaso ei siis liene ollut kovinkaan korkealla tiistaiseen otteluun lähdettäessä.

Porilaisten maalille palasi pitkään luukkuvahtina toiminut Juuso Riksman. Ässien pitkään jatkunut ketjuruletti sai jatkoa Niklas Hagmanin lähdön ja Tapio Sammalkankaan loukkaantumisen vuoksi.

Jokerit vahvisti taannoin hyökkäystään Broc Littlellä ja Ben Walterilla, mutta kotijoukkueen suurin kysymysmerkki oli edelleen puolustus. Ossi Väänäsen kisatessa Sotšissa Jokereiden kokoonpanoon palasi keväällä Helsinkiin hankittu Mikko Kousa.

Viime aikoina hieman epätasaisesti esiintynyt Jokerit otti heti ottelun alussa kuskin paikan. Narripaidat saivat ylivoiman jo ottelun toisella minuutilla, kun Ässien Sami Mutanen otti jäähyn koukkaamisesta. Riemu ei kuitenkaan kestänyt kauaa. Patapaidat hyökkäsivät tasavajaalla vahvasti, ja työ palkittiin porilaisten avausmaalilla, kun Tuomas Huhtanen hassutti maalin edessä Jokereiden Niko Peltolan.

Toiseen erään lähdettiin tasatilanteessa. Ässien nuorten pelaajien energisyydestä huolimatta peli pysyi lähes koko erän isäntien vahvassa hallinnassa. Jere Karalahden lämmitellessä vastustajaa sai Teuvo Teräväinen jakaa tuttuun tapaan oivaltavia syöttöjään. Paineistuksesta huolimatta Jokereiden vedot jäivät puuttumaan, eikä maalia näin ollen syntynyt.

Sitten oli vuorossa porilaisten marssi. Kanadalaisvahti Leland Irving sai torjuttua kerran, mutta irtokiekkoon hän ei enää yltänyt. Ässät iski kahteen minuuttiin kaksi ylivoimamaalia, ja isännät näyttivät olevan täysin kanveesissa. Jokerit sai tärkeän kavennusmaalin kuudella viittä vastaan, mutta loppukiri ei riittänyt voittoon asti. Amerikkalaisvahvistus Austin Smith piristi porilaisten vierastilastoa laittamalla kiekon tyhjään maaliin hetki ennen loppusummerin soittoa.

Kotijoukkueen puolustuksessa viime aikoina isoa roolia ottanut Jere Karalahti oli avainasemassa myös tiistaina. Karalahti avasi Jokereiden maalitilin ja ärsytti vastustajaa parhaansa mukaan. Nuorten MM-kisoista uutta virtaa saanut Teuvo Teräväinen jatkoi pisteputkeaan 11 ottelun mittaiseksi, kun tänä iltana pistesarakkeeseen lisättiin yksi syöttöpiste.

Porilaisista Miko Malkamäki, sekä pitkään hämärän rajamailla luistellut Ville Uusitalo saalistivat molemmat kaksi syöttöpistettä. Myös vahvoja otteita esittänyt hyökkääjä Henri Heino sai maalin tililleen.

Jokerit kohtaa torstaina Espoossa länsinaapurinsa Bluesin. Ässät jatkaa viikkoaan torstain kotipelillä, jumbofinaalissa vastaan luistelee KalPa.