Kelkka kääntyi kertarysäyksellä

LIIGA / Raportti
Pelicans onnistui tiistai-iltana jokaisella osa-alueella.
Kuva © Janita Onnelainen
Pisteettömän viikon taakseen jättänyt Pelicans muutti kurssinsa voittamalla kotonaan Bluesin. Myös lahtelaisten maalinteko-ongelmat jäivät tiistaina historiaan, kun ottelu päättyi lukemiin 5−1.

Lahden tiistai-illassa ennakkoasetelmat kääntyivät lähes täysin ylösalaisin, kun edellisviikon pisteittä pelannut Pelicans nappasi tärkeän kotivoiton. Maalintekovaikeuksista kärsinyt kotijoukkue nakutti illan aikana yhteensä viisi maalia, kun vierasjoukkue Bluesin onnistui vain kerran.

− Henkilökohtaiset virheet jäivät tänään vähemmälle. Pelattiin enemmän joukkueena kuin aiemmissa peleissä, ja joukkueen kurinalaisuus pysyi paremmin koossa, eikä siellä ollut sellaisia vapaamatkustajia, Miikka Männikkö kommentoi ottelun jälkeen.

− Pelicans pelasi hyvin tänään. He liikkuivat paremmin ja kamppailivat paremmin, vierasjoukkueen illan ainokaisen tehnyt Tommi Huhtala kehui.

Ylivoiman kanssa kamppaillut kotijoukkue väläytti jo lauantaina Tapparaa vastaan pilkahduksia paremmasta, kun Timo Pärssinen iski joukkueen ensimmäisen ylivoimamaalin sitten tammikuun alun. Tiistainakaan ylivoimamaali ei ensimmäisessä erässä jäänyt kuin kahden sekunnin päähän.

− Sen verran on parannusta tapahtunut, että se ei toimi harjoituksissa, joten nyt se toimii peleissä. Aikaisemmin oli toisin päin. Valmentajat olivat viime viikolla jo huolissaan, kun ei toimi harjoituksissakaan enää ja sanoin siihen, että tämähän on ensimmäinen merkki siitä, että alkaa toimia peleissä, Männikkö vitsaili.

Myös Jere Myllyniemi palasi tiistaina lähemmäs omaa tasoaan, vaikka laukauksia ei Pelicansin maalia kohti syntynytkään kuin 19, joista yksi ehti verkkoon asti. Pisteettömän viikon aikana Myllyniemen tilastot kokivat kovia, kun omiin sujahti vähäisistä laukauksista huolimatta yhteensä yksitoista maalia.

Vierasjoukkue Bluesin viikko ei alkanut aivan yhtä positiivisissa merkeissä kuin Pelicansin. Kaksi kotipeliä vakuuttavasti pelannut Lars Volden koki notkahduksen päästämällä kiekon selkänsä taakse viidesti.

− Lähtisin katsomaan siltä kantilta, että päästettiin viisi omiin. Sillä ei oikein voi taistella Liigassa pelien voitosta, Huhtala totesi.

Kaikkea ei kuitenkaan voi laittaa Voldenin syyksi, sillä Bluesilla oli tiistaina vaikeuksia myös kentän toisessa päässä. Todellisia maalipaikkoja ei tahtonut syntyä ja niitä vähäisiä mahdollisuuksiaan Blues ei onnistunut hyödyntämään.

Edellisviikolla kolme ottelua pelanneet joukkueet saavat tähän väliin hieman hengähtää. Pelicans pelaa seuraavan kerran lauantaina Hämeenlinnassa, kun vastassa on samoista sijoista kamppaileva HPK. Blues puolestaan saa huilia kokonaisen viikon, sillä seuraava ottelu on vasta helmikuun puolella.

» Lähetä palautetta toimitukselle