Lukko voittoon jatkoajan viime hetkillä - voitolla kova hinta

Olli Sipiläinen oli ensin tappamassa alivoimaa ja sitten ratkaisemassa ottelua maalillaan.
Kuva © Anna Ahola - anna.ahola@jatkoaika.com
Lauantaina Äijänsuolla tarjottiin melko heikkotasoinen ottelu sarjajumbo KalPan ja Rauman Lukon välillä. KalPa lähti hakemaan Satakunnan kiertueelleen onnellista päätöstä ja pisteitä, mutta sai vain jälkimmäistä ja sitäkin vain yksikkömuodossa. Olli Sipiläinen ratkaisi lopulta ylitöiksi menneen ottelun viisi sekuntia ennen jatkoajan päättymistä. Ottelun loppulukemat kirjattiin 3-2 (1-0, 0-1, 1-1, 1-0).

Lauantai-illan otteluksi ottelusta muodostui hyvin heikkotasoinen. Vauhtia oli pelissä todella paljon, mutta järkeä taas ei sitten mukana juuri ollut. Lukon puolelta varsinkin ottelu oli kovin tasaista puurtamista alusta loppuun. KalPa pelasi hieman nousujohteisemmin ja kävi useasti lähellä voittoa.

− Ensimmäinen erä oli vaikea. En tiedä, oliko kotijoukkueen hyvyyttä vai meidän huonoutta, aloitti vieraiden pääkäskijä Jari Laukkanen.

− Oma joukkue pelasi sen jälkeen kuitenkin nousujohteisen pelin. Tolpat ja ylärima eivät olleet tänään suosiollisia meille. Tai ei ainakaan Voutilaiselle, sanoi Laukkanen, viitaten aiemmin ottelussa nähtyihin Jukka Voutilaisen kahteen laukaukseen, joista ensimmäinen kilahti yläputkeen ja toinen tolppaan.

KalPa tosiaan pystyi kohentamaan peliään, mitä pidemmälle mentiin, vaikka ei savolaisryhmän peli mitään silmiä hivelevää ollutkaan. Voutilaisen ylärima- ja tolppalaukauksien lisäksi myös slovakialaisvahvistus Rastislav Pavlikovsky pääsi jatkoajalla maalin kulmalta iskemään kohti puolityhjää maalia, mutta Ryan Zapolski liukui ripeästi tolpalta tolpalle tehden kokeneen sentterin aikeet tyhjiksi.

Ottelun ratkaisuhetkien joukkoon voidaan lukea jatkoajan alussa vihelletty kaksiminuuttinen, jonka kotijoukkue joutui tappamaan. Filip Riskan, Olli Sipiläisen ja Otto Honkaheimon muodostama kolmikko pelasi alivoiman uhrautuvasti ja erityisesti Riska kunnostautui aiheuttamalla hämmennystä ja tappamalla arvokkaita sekunteja pois. Jatkoajan lopulla saman kolmikon jäsen Sipiläinen ratkaisi voiton Lukolle ja kaksi sarjapistettä plakkariin.

− Siinä osoitti kaksikko Sipiläinen-Riska armotonta työmoraalia, näki kotijoukkueen vastuuvalmentaja Risto Dufva.

− Sama kaksikko toimi sitten myös ratkaisijana, lisäsi Dufva.

Raumalaisille suurta jobinpostia toi Petteri Nummelinin loukkaantuminen. 40-vuotias puolustaja poistui kentältä toisen erän puolivälin tienoilla saatuaan tärskyn päähänsä Marko Kauppisen ryntäämisestä, eikä enää palannut otteluun. Tämän jälkeen Lukon aiemmin edes kohtalaisesti toiminut ylivoima oli suorastaan surkeaa. KalPan viiden minuutin alivoiman aikana Lukko ei saanut käytännössä yhtään kunnollista tilannetta aikaiseksi.

− Jouduttiin muokkaamaan ylivoimaviisikoita. Sitten kävikin niin, että se viisi minuuttia meni luistellessa ohi, tunnusti Dufva.

Lukon matka jatkuu seuraavaksi tiistaina ennätyksellisen kovassa vireessä olevan Oulun Kärppien vieraaksi Raksilaan. KalPa saa huilata päivän jos toisenkin, sillä seuraavaksi se pelaa vasta perjantaina, kun se kohtaa Tampereen Tapparan kotihallissaan.