Bluesin maalinteko kellisti TPS:n

Bluesin Eetu Pöysti rakensi taas peliä vahvasti.
Kuva © Petteri Äikäs - petteri.aikas@jatkoaika.com
TPS:n fanibussien lisäksi viisi poliisiautoa odotti Espoon Areenaan saapuvia lauantai-iltana. Isäntien niukkaan voittoon päättynyt tapahtuma ei onneksi sisältänyt väkivaltaa, tiukkaa vääntöä jäällä kuitenkin.

Liki sadan hengen TPS-faniryhmä ja etukäteistiedot olivat aiheuttaneet ylimääräistä varautumista Espoossa. Osa faneista oli tiettävästi ottanut yhteen joukkueiden aikaisemman kohtaamisen yhteydessä Turussa, ja lisää kärhämää oli ilmassa. Illan koitos vietiin kuitenkin hallitusti läpi sekä jäällä että sen ulkopuolella.

Bluesin marraskuu oli ennen TPS-peliä ollut tulosten puolesta kokonaan plusmerkkinen. Joukkueen nousukausi on muutenkin ollut vahva. Yhdeksästä viime pelistä joukkue oli voittanut seitsemän, ainoastaan Kärpät toi särön tilastoon olemalla kahdesti vahvempi. TPS on voittanut puolestaan viimeisestä kymmenestä pelistään vain yhden varsinaisella peliajalla.

Bluesin Lars Voldenilla on ollut paha tapa antaa vastustajalle etumatkaa jo ottelun alussa. Tällä kertaa näin kävi jo ajassa 1.40. TPS:n Rasmus Kulmala roiskaisi kiekon nollakulman tuntumasta Voldenin jalkoihin ja jotenkin kiekko päätyi maaliin. Tämän takaiskun jälkeen Volden kuitenkin kokosi itsensä hyvin.

Pelin vei oikeutetusti tasoihin kultakypärä Tommi Huhtala yllättävän ketjuparinsa Eetu Pöystin mainiosta syötöstä. Pari minuuttia myöhemmin Ilmari Pitkäsen viivakiskaisu livahti melko helposti suoraan maaliin ja numerot olivat 2−1 espoolaisten eduksi.

− Saatiin hyvä alku ja vähän onnekaskin maali siihen alkuun, mutta sitten hölmöiltiin kyllä eka erä loppuun, totesi TPS-luotsi Kai Suikkanen.

Yksi hölmöilijöistä oli TPS-pakki Niko Karhu, joka otti selästä taklaamisesta kaksi minuuttia ja automaattisen 10 minuutin käytösrangaistuksen. Vastapuolella rangaistaviin otteisiin syyllistyi Nico Nyberg, joka sai korkeasta mailasta 2+2 minuuttia.

TPS-hyökkääjistö pelasi loppua kohti itselleen vähän paremmin tilaa, mutta pelin alkupuolella maalinedustalla ei ollut tarjolla kovin kaunista katseltavaa. Peli puuroutui Blues-maalilla mailamiekkailuksi, harvat paikat tulivat yksilösuorituksista. Francis Paré näytti välillä millaisilla otteilla kultakypärän on napannut, mutta hänelläkään ei käynyt tuuri.

Uusi onnistuja Bluesilta

Molemmissa joukkueissa puolustajien pistemäärä on ollut liigan häntäpäätä. Toisessa erässä näitä numeroita kaunisteltiin vähän, samalla kun yksi uusista lupaus sai maalitilinsä auki.

Kellon näyttäessä 27.40 Tommi Huhtala nouti maaliin päätyneen kiekon ja luovutti sen perinteisin menoin nuorelle Jere Seppälälle. Ärhäkkä nuori puolustaja on tukenut vahvasti hyökkäystä aina kun on kentälle päässyt, nyt hän sai 3−1 maalinsa päälle vielä syöttöpisteen.

Seppälä totesi kysyttäessä heikkoutensa olevan puolustuspään väännöt isompia pelaajia vastaan. Tämä on ymmärrettävää, kun puhutaan pakista jonka pituus on 175 cm ja paino 74 kg. Vahvuuksiensa Seppälä totesi myös olevan aika hyvin tiedossa

− Hyvä liike, hyökkäyspeli ja hyökkäysten tukeminen.

Mies ei kyllä tänäänkään pelännyt puhdistustöitä maalin edustalla. Näihin kehuihin vaatimaton mies ei suurempia kommentoinut.

− No joo. Ei siitä sen enempää.

TPS vaihtoi kolmanteen erään Fredrik Norrenan Ville Hostikkaan. Kai Suikkanen kertoi, että Norrenalla oli vaiva joka esti pelaamisen. Vaihdosta ei ollut ainakaan haittaa, koska Hostikka piti maalinsa puhtaana loppuun asti.

Kolmannessa erässä yksi aloitustappio maksoi Bluesille maalin verran. Steven Seigo kiskaisi TPS:n aloitusvoitosta kiekon Voldenilta auki jääneeseen reunaan ja kavensi numeroiksi 2-3.

TPS-kavennuksen jälkeen Blues näytti siirtyvän puolustusmoodiin. Joukkue piti aktiivisella karvauksella oman alueensa pääosin koskemattomana eikä halukkuutta hyökkäyksiin juuri ollut. Aikaisin aloitettu puolustaminen näytti myös välillä tiukentavan otetta mailasta.

− Vähän passivoitui se pelaaminen. Mutta me taisteltiin, en muuta osaa sanoa, naureskeli Jere Seppälä.

Peliä oli jäljellä 2.30 kun Kai Suikkanen otti aikalisän ja komensi Hostikan vaihtoon. Blues hoiti alivoimansa viisaasti.

− Lopussa heitettiin vaan kiekkoa pois ja minimoitiin riskit, totesi Jere Seppälä

Ajassa 59.14 Hostikka piti vielä ottaa takaisin maalille, kun TPS:n Shaone Morrisonn otti huitomisjäähyn.

− Matsihan nyt ei ollut mikään helppo meille. Mutta taistelulla ja sitkeydellä tuli taas kolme pistettä, totesi maalintekijän uransa aloittanut Jere Seppälä.

Pelin jälkeen Kai Suikkanen harmitteli joukkueensa kesken jäänyttä loppukiriä. Hän muistutti, että joukkueelle on tullut paljon maalin tappioita.

− Hyvä kiri saatiin, ja saatiin vielä se kavennusmaalikin vielä hyvässä ajassa. Olisi ollut kymmenen minuuttia aikaa hieroa sitä viimeistä maalia, mutta se meni sananmukaisesti hieromiseksi.

Illan peli vahvisti taas käsitystä siitä, että Bluesin riveistä löytyy potentiaalia voittojen rakentamiseen. Bluesin Jyrki Aho nosti Jere Seppälän lisäksi tuoreemmista nimistä esiin maalinteossa onnistuneen Ilmari Pitkäsen. Viimeistään nyt lienee aika lopettaa puheet neljän jarruketjun joukkueesta.