Ei mikään tiistai-illan pakkopulla

LIIGA / Ennakko
Itseluottamusta uhkuva SaiPa matkaa Raksilaan voitto mielessään.
Kuva © Antti Romsi - http://www.romsi.net
Tammikuun tiistainen SaiPa-ottelu. Tuota sanontaa ei yleensä ole käytetty kovinkaan mairittelevissa yhteyksissä, mutta tällä kertaa asia on kuitenkin täysin päinvastainen. Uusi Liiga-viikko käynnistetään Oulussa todellisella herkkupalalla, kun kärkiottelussa asettuvat vastakkain paikallinen Kärpät sekä huimassa liidossa viilettävä Lappeenrannan SaiPa.

Vierasjoukkue SaiPa saapuu Raksilaan viisi perättäistä voittoa takataskussaan. Voittoputken aikana muun muassa yksi Liigan kärkiseuroista, Tappara, on saanut nöyrtyä lappeenrantalaisille kahteen otteeseen.

Suuria tekijöitä SaiPan voittokulussa ovat olleet erinomainen työilme ja joukkuepeli. Päävalmentaja Pekka Tirkkonen on onnistunut luomaan lappeenrantalaisille erinomaisen pelisysteemin, jota jokainen pelaaja noudattaa kuuliaisesti illasta toiseen. Joukkue ei kumartele ketään ja on ennakkoluulottomuudellaan yllättänyt erittäin positiivisesti koko jääkiekkoa seuraavan Suomen.

SaiPan tämän kauden ylivoimapeli on ollut Liigan kuudenneksi tehokkainta. Viime otteluissa onnistumisia ylivoimassa ei ole juurikaan siunaantunut. Edellisessä neljässä pelissä onkin syntynyt vain yksi ylivoimamaali. Löytyisikö tiistaina lappeenrantalaisten ylivoimaan paremmat askelmerkit?

Joukkue ei saavu tiistaina Ouluun missään tapauksessa altavastaajana, vaan tasapäisenä haastajana taistelussa tärkeiden sarjapisteiden kohtalosta. 

Kotijoukkue Kärppien viime viikkoon mahtui yksi tappio ja kaksi voittoa. Joukkue on onnistunut viime aikoina nostamaan tasoaan tammikuun alun heikommasta jaksosta. Perjantaina oululaiset onnistuivat nousemaan loppuhetkillä maalin tappioasemasta kahden maalin voittoon HIFK:ta vastaan.

Todellisena maalitykkinä on viime ajat häärinyt kakkoskenttää johtava Ben Maxwell. Kanadalainen on viimeisissä neljässä ottelussa onnistunut maalinteossa peräti seitsemän kertaa. Torstaina kiekko löysi tiensä Pelicans-maaliin neljään otteeseen.

Kärppien tulisi onnistua jatkamaan, tai jopa nostamaan, HIFK-ottelun loppuhetkien hyvää otetta tiistain kamppailussa. Vastaan asettuu itseluottamusta uhkuva joukkue, joka ei anna tuumaakaan ilmaista tilaa. Voiton saavuttamiseksi Kärppien tulee pelata nappiottelu jokaisella mahdollisella osa-alueella.

Joukkueet ovat tällä kaudella kohdanneet aiemmin kaksi kertaa, ja Kärpät on onnistunut voittamaan niistä molemmat. Pisteet ovat menneet oululaisille 5-1.

Kokoonpanot

Kotijoukkue Kärpillä ei loukkaantuneita tällä hetkellä ole. Joukkueen sisällä on ollut jonkin verran sairastumisia viime aikoina, joten tarkka kokoonpano selvinnee vasta pelipäivän aikana.

SaiPalta loukkaantuneina sivussa ovat Simon Backman, Jasper Piitulainen, Lauri Taipalus sekä Rony Ahonen.

Seuraa Heitä

Mika Pyörälä #17 |

Laitahyökkääjä

Pyörälä sai viime otteluun komennuksen kolmosketjuun Joonas Kemppaisen ja Joonas Donskoin vierelle. Tämä muutos toikin laitahyökkääjän peliin uutta virtaa.

Patrick Davis #71 |

Oikea laitahyökkääjä

Davis on SaiPalle kultaakin kalliimpi mies. Tehoja tarvitaan myös ottelussa Kärppiä vastaan.

Viimeisimmät ottelut, TOP5

Kärpät M S P
1.Ben Maxwell 7 2 9
2.Ville Pokka 2 6 8
3.Juhamatti Aaltonen 0 5 5
4.Ivan Huml 0 5 5
5.Julius Junttila 3 1 4

» Lähetä palautetta toimitukselle