SaiPa aloitti ja lopetti vahvasti - se riitti voittoon Tampereella

Erkinjuntti ja Lofquist halusivat hetkeksi rauhoittumaan jäähyaition puolelle.
Kuva © Mika Kylmäniemi - mika@photomotion.org
Tappara ja SaiPa kohtasivat viidennen kerran tällä kaudella. Vieraat aloittivat pelin vahvasti siirtyessään kahden maalin johtoasemaan. Tappara tuli pelin edetessä tasoihin ja paineli ohikin, mutta SaiPan voitontahto osoittautui vahvemmaksi tällä kertaa. Peli päättyi jatkoajan saattelemana vieraiden eduksi lukemiin 5-4.

Jatkoaikaa oli kulut vain 26 sekuntia, kun Sami Venäläinen päätti, että kaksi pistettä lähtevät SaiPan mukana Lappeenrantaan. Jatkoaikamaali syntyi vielä nopeammin kuin ottelun aloitusmaali, jonka tekemiseen ei myöskään mennyt edes kahta minuuttia.

SaiPan maalitehtailija Dave Spina teki ottelun avausmaalin, kun Tapparan maalitykki Olli Palola istui pelin alussa jäähypenkillä kaksiminuuttistaan. Palola oli ottamassa toisenkin kaksiminuuttisen ensimmäisessä erässä, mutta sitä ei ehditty panna käytäntöön, kun Brian Salcido ujutti kiekon Tapparan maalivahti Juha Metsolan selän taakse.

Palola ei kuitenkaan maaleista masentunut, vaan osui itsekin SaiPan maalivahti Andreas Bernardin taakse kahdesti. Toinen Palolalle kirjatuista maaleista aiheutti puheenaihetta vielä ottelun jälkeenkin. Korkealla ohjauksella tehty maali sai ottelun toisen päätuomarin Mikko Kaukokarin käsimerkit näyttämään korkeaa mailaa välittömästi.

Tuomarit päättivät kuitenkin tarkastella maalia ja videotuomarille tuli töitä. Yleisön odotettua viisi pitkää minuuttia vastaus viimein saatiin: maali se oli. Vieraiden aitiossa tunnekuohuja käytiin läpi vielä sen verran, että pelin jatkumista odoteltiin muutama minuutti lisää, kun SaiPan päävalmentaja Pekka Tirkkonen avautui tuomareille.

Maaleja ja jäähyjä

Jäähyminuutit koituivat Tapparan turmioksi ensimmäisessä erässä. Toisessa erässä oli SaiPan vuoro istua jäähyllä, mutta Tapparan kapteeni Jukka Peltola näki tilaisuutensa tulleen kun joukkue pelasi alivoimalla.

Toisen erän loppu puolella Jarkko Malinen riensi alivoimalla kaksi kertaa maalintekopuuhiin SaiPa-päätyyn ja sai toisen hyökkäyksen vuoksi kokeilla rangaistuslaukaustakin – siinä kuitenkaan onnistumatta.

Peltola päätti samalla alivoimalla, heti seuraavassa vaihdossa kokeilla samaa ja tasoitti ottelun lukemiin 3-3. Ylivoima Tapparalla ei tänään kulkenutkaan.

Kolmannen erän viimeisillä minuuteilla näytti siltä, että Tappara ottaisi kolme pistettä ja kotivoiton itselleen, mutta maalivahdin pois kentältä ottanut SaiPa tasoitti Chad Raun osumalla vielä ottelun. SaiPan keskushyökkääjä Matti Järvinen syötti tämän osuman, kuten myös kaksi muuta osumaa lauantai-illan aikana.

Jatkoaikaa ei edes puolta minuuttia kulunut, kun SaiPan oikea laitahyökkääjä Venäläinen käytti Ville Hämäläisen syötön hyväkseen ja varmisti SaiPalle voiton.

Molempien joukkueiden pelit jatkuvat tiistaina. SaiPa matkaa Sportin vieraaksi Vaasaan ja Tappara vastaanottaa vieraakseen Porista Ässät. Sarjataulukko ei joukkueiden sijoituksien osalta muuttunut, sillä Tappara on edelleen sijalla kolme ja SaiPa sijalla kahdeksan.