Saako TPS sarjanousijalta pistettäkään?

LIIGA / Ennakko
Juhlivatko vaasalaiset jälleen TPS:n kustannuksella?
Kuva © Timo Savela
TPS on ollut mieluisa vastus vaasalaisille kuluvalla kaudella. Neljä aikaisempaa koitosta ovat kaikki päätyneet Sportin kolmen pisteen voittoon. Pystyvätkö turkulaiset selättämään Sport-kirouksensa vai pyyhkivätkö kotkapaidat Palloseuralla Turkuhallin jäätä jälleen kerran?

Paljon on pelissä lauantaina, kun Vaasan Sport vierailee Turkuhallissa, ja joukkueet kohtaavat viimeistä kertaa tällä kaudella. Vaikka Liigasta ei voi pudota, niin molemmat joukkueet haluavat varmasti jatkaa voitokkaasti

Sport haluaa nousta TPS:n yläpuolelle sarjataulukossa, mikä olisi suuri voitto vaasalaisille debyyttikaudestaan. TPS sen sijaan toivoo karistavansa Sport-peikon. Päävalmentaja Jarno Pikkarainen toivoo myös joukkonsa esiintyvän edukseen herran ensiesiintymisessä kotiyleisön edessä.

Molemmilla joukkueilla on takana jatkoajalle venynyt vierasottelu perjantailta. Tämä voi näkyä otteissa pienenä väsymyksenä. Joukkueiden kokoonpanoista löytyy kuitenkin paljon nuoria pelaajia, joten vauhtia ja yritystä riittää varmasti.

TPS haki vierasvoiton Ilveksestä jatkoajalla kovassa vireessä olevan Mikko Rantasen upealla osumalla. Rantanen onkin ollut huimassa iskussa viime aikoina ja vaasalaiset saavat olla tarkkana 18-vuotiaan kanssa lauantaina. 

Kokemattomuus ja perjantaina pelatusta ottelusta johtuva väsymys voivat näkyä myös huolimattomuutena perusasioissa. Molemmat joukkueet pyrkivät kääntämään peliä nopeasti, joten vastaiskuja ja ylivoimahyökkäyksiä tullaan näkemään. 

"Sport on tuttu Mestis-ajoilta"

TPS-luotsi Pikkarainen on seuranut television välityksellä kulunutta Liiga-kautta, mutta myöntää, ettei tuntuma valmennustehtäviin ole paras mahdollinen. 

− Se on aina eri maailma hypätä penkin taakse kuin katsoa televisiosta tai katsomosta näitä otteluita, Pikkarainen kommentoi.

− Siltä osin tuntuma ei ole järin suuri, mutta Sport on tuttu organisaatio Mestis-ajoilta ja tiedän Tomekin (Valtonen) valmentajana. Heillä on melko simppeli pelitapa, jota toteuttavat sitoutuneesti, että sen suhteen tuskin isoja yllätyksiä tulee, mies jatkoi.

Vaasalaisten alkuvuosi oli lupauksia herättelevä, mutta vuoristorataliike lähti tammikuun puolenvälin jälkeen synkkään alamäkeen. Vaasalaiset ovat menettäneet pisteitä tehottomaan ylivoimaansa. Lisäksi maalinteko on tuottanut ongelmia. 

Perjantaina Sport sai kuitenkin katkaistua pitkäksi venyneen tappioputkensa kaatamalla Lukon vieraissa rangaistuslaukausten jälkeen. Voitto lisää varmasti joukkueen itseluottamusta länsirannikkokiertueen päätöskamppailuun.

Sportilla on selkeä yliote TPS:sta ja joukkue on esiintynyt niin koti- kuin vieraskaukalossakin Palloseuraa vastaan ryhdikkäästi.

Erikoistilannepelaaminen voi nousta suureen arvoon lauantaina. Molempien joukkueiden alivoimapelaaminen on Liigan huonointa, eikä ylivoimassakaan ole kehumista. Se kumpi pystyy hyödyntämään mahdolliset ylivoimahetkensä, on vahvoilla ottaa kolme pistettä. 

Seuraa Heitä

Ville-Vesa Vainiola #11 |

Keskushyökkääjä

TPS:n kanssa jatkosopimuksen rustannut Vainiola on turkulaisten paras aloittaja. Mies tekee jäällä fiksuja liikkeitä ja pystyy rytmittämään joukkueen pelaamista. Kahden suunnan keskushyökkääjästä on vielä paljon iloa turkulaismiehistölle.

Teemu Tallberg #18 |

Laitahyökkääjä

Tallberg on päässyt pisteille kolmessa TPS-kohtaamisessa ja ratkaisi muun muassa viimeisimmän kohtaamisen komealla osumalla. Voimahyökkääjänä tunnettu Tallberg on pelaajana noussut Vaasassa aivan uudelle tasolle.

» Lähetä palautetta toimitukselle