"Ja lopussa Kärpät voittaa"

LIIGA / Raportti
Pallokerho taisteli pudotuspelipaikasta Raksilassa.
Kuva © Antti Romsi - http://www.romsi.net
Oulun Kärppien ja Hämeenlinnan Pallokerhon edellinen kohtaaminen Raksilassa piirtyi kauden 2014-2015 liigahistoriaan varustefarssistaan. Tällä kertaa Juuse Saroksen patjat olivat saapuneet Ouluun saakka, joten lauantai-illasta jäi historiankirjoihin merkintä ainoastaan tasapaksusta jääkiekko-ottelusta.

Illan ottelussa panokset olivat etenkin vierasjoukkueella suuret. HPK elää pudotuspelihaaveidensa kannalta kauden kriittisiä hetkiä. Kärppien suurin ongelma runkosarjan suhteen on tällä hetkellä se, kuinka suurella piste-erolla oululaiset runkosarjan voiton nimiinsä kirjaavat.

Kärpät oli tänään kaksi erää asennevammainen. HPK potki koneesta irti sen, mitä sieltä oli irti otettavissa. Kahden erän jälkeen HPK johti ottelua vielä maalilla. Päätöserässä Kärpät painoi kevyesti kaasua juuri sen verran, että pääsi rinnalle ja lopulta niukimmalla mahdollisella erolla ohi.

− Urheilu on raadollista. Kaikki tietävät kauden alussa paljonko on pelejä käytössä ja kuinka paljon pisteitä pitää suurin piirtein kerätä, Kärppien päävalmentaja Lauri Marjamäki tyytyi toteamaan.

 Pelasimme viikon parhaan pelimme ja pystyimme haastamaan Kärpät hyvin. Se ei tänään riittänyt. Meidän täytyy palata voittojen tielle, sillä meillä on vielä pieni pudotuspelisauma olemassa, HPK-käskyttäjä Pasi Arvonen jutteli pelin jälkeen.

− Minulla on sellainen kutina, että kyllä HPK sieltä taitaa vielä pudotuspeleihin nousta. Katsoin eilen heidän pelinsä Tapparaa vastaan, ja siinä pelissä HPK oli parempi joukkue, Marjamäki valoi uskoa Pallokerhon leiriin.

Tasapaksua puurtamista ja lopussa Kärpät voittaa

Lauantai-illan ottelu oli kaikkea muuta kuin laadukas ja viihdyttävä ottelu - ainakin kaksi ensimmäistä erää. Molemmat joukkueet tekivät läjäpäin virheitä puolustuspäässä, mikä sai pelin näyttämään ajoittain melkoiselta säheltämiseltä.

Kärpät sai lauantain otteluun mukaan sivussa olleet Ivan Humlin ja Patrick Davisin. Tämän myötä joukkueen hyökkäysketjut muokattiin paperilla parhaaseen mahdolliseen muottiin. Kentällä ne eivät olleet kuitenkaan aivan niin vaarallisia kuin paperilla.

− Davis toi kakkosketjuun luisteluvoimaa. Näen siinä ketjussa kyllä ihan hyvän aihion jatkoa ajatellen, Marjamäki kertoi.

Humlin peli oli viikkojen huilin jälkeen hakusessa kaksi erää, mutta päätöserän kaksi tärkeää syöttöä kertovat omaa kieltään. Viikon Kärpissä pelanneella Lukas Kasparilla on vielä paljon tekemistä pelinsä kanssa.

− Kyllä he joukkueeseen ovat päässeet hyvin mukaan, mutta pelillisesti varmasti parempaa on luvassa, Marjamäki tyytyi toteamaan tuoreimmista kärppävahvistuksista.

Kärppien pelaamista leimasi edelleen sama huolellisuuden puute ja pieni asennevamma kuin Lappeenrannassakin. HPK tuli peliin juuri niin pirteästi kuin eilen kovan pelin pelanneen ja tänään 700 kilometriä matkustaneen joukkueen voi olettaakin tulevan. Pallokerho pysyi tiukasti yksinkertaisessa peruspelissä yrittäen hyödyntää vastustajan virheet.

HPK puolusti ja yritti pelata mahdollisimman virheettömästi. Organisoituja hyökkäyksiä oli vähän, eikä ylivoima-aikaakaan juuri tullut, joten laadukkaat maalipaikat olivat vähissä. Vähät paikkansa HPK hyödynsi kuitenkin mallikkaasti. Voittoon saakka pelkkä vastustajan virheiden kyttäily ei Pallokerhoa kuitenkaan siivittänyt.

− Kärppien yksi vahvuus on puolustuspelaaminen johtoasemassa. Se on ihailtavaa ja nöyrää, Arvonen kehui.

Ylivoimapelaamisessa molemmat joukkueet onnistuivat heti ensi yrittämällä. Jatkossa verkko ei pakkopelissä heilunut, vaikka Kärpät pääsi sitä useaan otteeseen yrittämään. Viivalaukaukset pysähtyivät yleensä ensimmäiseen valkopaitaan. Muuten ratkaisuissa oli havaittavissa pientä viivettä. 

Kärppien maalilla Tomi Karhunen ei ollut taaskaan aivan parhaimmillaan. Karhusen torjuntaprosentti on ollut helmikuussa suhteellisen vaatimaton 88,4. Avauserässä Karhusta kohti ammuttiin viisi kertaa. Maaliin näistä vedoista meni kaksi.

− Ehkä maalivahtipelissäkin näkyy tällä hetkellä pieni terävyyden puute, kuten koko joukkueen pelaamisessa. Silläkin puolella pitää olla hieman terävämpiä ja hetkessä kiinni. Se koskee myös meitä valmentajia, Marjamäki napautti.

Kärppien puolelta voidaan nostaa esiin Mika Pyörälän pirteähkö esiintyminen. Pallokerhon paras pelaaja oli tappiosta huolimatta maalivahti Saros.

Arvonen ei halunnut nostaa Pallokerhon riveistä yksittäistä pelaajaa esiin. 

– Joukkueena hävitään ja joukkueena voitetaan. Jokainen äijä antoi taas tänään kaikkensa, Arvonen päätti. 

Molempien joukkueiden pelit jatkuvat tiistaina. Kärpät matkustaa Turun Palloseuran vieraaksi. HPK jatkaa pudotuspelitaisteluaan kotihallissa Espoon Bluesia vastaan. 

» Lähetä palautetta toimitukselle