Lauantain teema - sisuuntuneet pelikaanit ja ailahteleva Lukko

LIIGA / Ennakko
Pelicans on päässyt hyvään vireeseen runkosarjan lopulla.
Kuva © Riku Laukkanen - www.facebook.com/R1kuExposures
Pelicans ja Lukko kohtaavat lauantaina runkosarjassa kolmannen kerran. Pelicans on ollut Lukolle vaikea pala purtavaksi, sillä aiemmat kohtaamiset ovat molemmat menneet lahtelaisten nimiin.

Lauantai-iltana lyövät yhteen kaksi joukkuetta, joiden tilanteet ovat eri ääripäistä. Siinä missä Lukko taistelee jopa runkosarjan toisesta sijasta, on Pelicansin yllä leijunut jo pitkään tuntuma siitä, että pelit loppuvat tällä kaudella valitettavan lyhyeen.

Pelicans on päässyt kuitenkin helmikuun puolella oivaan vireeseen, eikä joukkue ole tämän kuun otteluissa vielä pisteittä jäänyt. Vire tulee vain harmittavan myöhään, sillä viimeiseen pudotuspelipaikkaan on lohduttomalta tuntuva yhdeksän pisteen ero. Joukkueella ei kuitenkaan ole mitään syytä myydä nahkaansa halvalla.

Pelicans on myynyt kauden aikana pelaajistoaan isolla kädellä. Uusiin maisemiin lähtivät muun muassa Tommi Paakkolanvaara, Tyler Redenbach, Michal Repik ja Jordan Smotherman. Nuorista on kuitenkin löytynyt vastuunkantajia, eikä taitopelaajien kato ole joukkuetta romahduttanut.

Lahtelaiset ovat voittaneet viimeisestä kymmenestä ottelustaan puolet. Muun muassa hirmuvireinen Blues sai alkuviikosta maistaa sisuuntuneen pelikaanin voiman. Lisäksi perjantain ottelussa KalPa joutui kaivamaan voiton aina voittomaalikilpailun kautta.

Maalipaikat on pystytty nyt hyödyntämään alkukautta paremmin ja vaikka puolustajien puolustuspelaaminen ei edelleenkään sarjan timanttia ole, niin tiiviillä viisikkopuolustamisella joukkue on napsinut pisteitä hyvällä tahdilla.

Pelicans-maalilta löytyy pelaaja, joka antaa joukkueelleen jokaisessa ottelussa mahdollisuuden voittoon. Hän on läpimurtokauttaan pelaava Janne Juvonen. 20-vuotias Juvonen on päässyt ensimmäistä kertaa Liiga-urallaan pelaamaan yli viiden pelin kauden ja vaikka pelimäärä on kuusinkertaistunut viime kauteen nähden, ei pelitason romahdusta ole nähty.

Missä menet, Rauman Lukko?

Vierailija Lukko taistelee kynsin hampain pääsystä neljän parhaan joukkoon ja tämän myötä pudotuspelien kotietuun. Kotietu joukkueelle varmasti maistuisikin, sillä raumalaiset eivät ole kauden aikana hävinneet kotiluolassaan varsinaisella peliajalla kuin kolmasti.

Lukon viimeaikaiset otteet ovat vaikuttaneet paikoin siltä, ettei paikalle saapunut katsoja tiedä onko hän ostanut piletin jääkiekko-otteluun vai sirkukseen. Sen verran värikästä menoa ovat raumalaisten viime pelit olleet.

Parin viikon ajalta löytyy niin murskavoittoja kuin murskatappioitakin. Perjantain ottelussaan Lukko hävisi Vaasan Sportille voittomaalikilpailun jälkeen lukemin 3−4. Lukko päästi sarjajumbon ottelussa kolmasti johtoon, mutta toisaalta nousi itse kolmasti rinnalle. Ottelusta voi raapia kasaan niin hyvää kuin huonoakin, mutta lopputulosta arvioitaessa ottelu ei raumalaisten näkökulmasta liiemmin säväyttänyt.

Lukko tarvitsisi kipeästi johtavien pelaajien esiinmarssia. Joukkueen tilanne on sarjataulukkoa vilkaisemalla kohtalaisen hyvä, mutta ailahtelevat otteet pitää saada kuriin hyvän johtajuuden avulla. Pudotuspelien maailmassa vastaavaan tason heittelyyn ei ole varaa.

Raumalaisten maalilla on myös mielenkiintoinen taisto. Ryan Zapolskin asema ykkösvahtina ei ole enää todellakaan kiveen hakattu. Zapolski pelasi kyllä Sport-ottelun, mutta tätä edeltävissä peleissä Oskari Setänen nappasi voitot Ässistä ja Ilveksestä varmoilla esityksillä. Lukon maalivahtivalinta Pelicansia vastaan on täysi mysteeri.

Seuraa Heitä

Jesse Rohtla #42 |

Keskushyökkääjä

26-vuotiaan hyökkääjän ketsuppipullon aukeamisessa kesti kauan. Nyt sihti on kuitenkin ollut kohdallaan, kun viimeiseen kolmeen otteluun on syntynyt kaksi osumaa. Tuleeko lauantaina lisää?

Jerry Ahtola #28 |

Laitahyökkääjä

Hyvää kautta pelaava Ahtola on iskenyt tähän mennessä 26 tehopistettä. Yhden kauden piste-ennätys (33pts) ei ole mahdottoman kaukana. Nykyvireellä sen rikkoutuminen on mahdollista, sillä helmikuun viiteen otteluun Ahtola on tykittänyt tehot 4+2.

» Lähetä palautetta toimitukselle