Onnistuuko HPK tasoittamaan voitot Kärppiä vastaan?

LIIGA / Ennakko
Pallokerhon maalivahti Juuse Saros on joukkueen kantava voima taistelussa pudotuspelipaikasta.
Kuva © Antti Romsi - http://www.romsi.net
Oulun Kärpät ja Hämeenlinnan Pallokerho ovat kohdanneet kuluvalla kaudella jo viidesti. Raksilan lauantai-illassa joukkueet kohtaavat kuudennen ja viimeisen kerran tämän kauden runkosarjassa. Tasoittaako pudotuspelipaikasta taisteleva HPK voitot vai kaataako kotijoukkue Kärpät Pallokerhon jo neljännen kerran tällä kaudella?

Joukkueiden lähtökohdat lauantai-illan kamppailuun ovat melko erilaiset. Kärpät pitää hallussaan sarjataulukon kärkisijaa seitsemän pisteen erolla pelin enemmän pelanneeseen KalPaan. HPK majailee sijalla 11. neljän pisteen päässä kymmenentenä olevasta ässälaumasta.

HPK on voittanut pelaamistaan otteluista 13 varsinaisella peliajalla, kun taas Kärpillä on varsinaisen peliajan tappioita saman verran. Molemmat joukkueet lähtevät otteluun tappio niskassaan, sillä HPK hävisi Tapparalle perjantaina lukemin 1−3 ja Kärpät SaiPalle torstaina lukemin 1−4.

Perjantai-iltana Tapparaa vastaan HPK:n yksi suurimmista ongelmista oli pääsy parhaalle maalintekosektorille. Maalinteko oli joukkueelle hankalaa jopa kahden miehen ylivoimalla, vaikka joukkue pääsi kokeilemaan onneaan kahteenkin kertaan.

Kärppien ongelmana on viime otteluissa ollut erityisesti alivoimapelaaminen. Torstaina SaiPa iski kaksi neljästä maalistaan ylivoimalla. Viimeisimmän kymmenen ottelun kuntopuntarissa Kärppien alivoimaprosentti on kaikkein heikoin.

Ero toiseksi heikoimpaan SaiPan alivoimaprosenttiin on niinkin suuri kuin 10,05 prosenttiyksikköä. Ero HPK:n viimeisimmän kymmenen ottelun alivoimaprosenttiin on valtava 20,56 prosenttiyksikköä.

Koko kauden tilastoja katsottaessa joukkueiden alivoimaprosenttien ero on huomattavasti maltillisempi. Kärppien alivoimaprosentti on 81,22% ja HPK:n 82,29%. Eroa on koko kauden tilastoissa siis vain 1,07 prosenttiyksikköä. Ylivoimalla Kärpät on ollut tilastollisesti vierasjoukkuetta muutaman pinnan parempi.

HPK:n ykkösketju Jesse Saarinen−Zach Hamill−Eero Somervuori ei ole ollut viimeisimmissä otteluissa parhaimmillaan. Ketjulta on nähty huonoja ratkaisuja ja epäonnistuneita syöttöyritelmiä. Pallokerhon parhaimmistoa on hyökkäyspäässä ollut neloskentän parivaljakko Otto Paajanen−Juha Koivisto, vaikka tuloksellisesti heidän onnistumisensa eivät olekaan kovin näkyneet.

Kotijoukkue Kärppien kivenkovasta kokoonpanosta löytyy tällä hetkellä kolme maalintekoon kykenevää kentällistä. Vahvin näistä lienee edelleen nimellinen kolmosketju eli Joonas Donskoin, Joonas Kemppaisen ja Julius Junttilan muodostama vitja, joka on tehnyt Kärppien maaleista keskimäärin useamman kuin joka neljännen.

Seuraa Heitä

Juuse Saros #74 | Nashville

Maalivahti

Vasta 19-vuotias Saros on yksi joukkueen kantavista voimista. Pelaa varmoin ottein illasta toiseen ja pitää joukkuettaan pystyssä vaikeinakin hetkinä.

Lukas Kaspar #22 | Slovan

Laitahyökkääjä

Viikko sitten kärppäpaitaan palannut tshekkiläishyökkääjä ei vielä ole näyttänyt parasta osaamistaan. Joko nyt Marjamäen taktiikat alkaisi olla hallussa ja Kaspar näyttäisi mitä todella osaa?

» Lähetä palautetta toimitukselle