Tapparan tulikuuma ykkösketju seuraavaksi SaiPan kimppuun

LIIGA / Ennakko
Maalinteko vaatii joskus asennetta.
Kuva © Jarno Hietanen
Tappara on löytänyt kevättä kohti mentäessä huikean vireen. Erityisesti kirvesrintojen ykkösketju on ollut loistavassa iskussa. SaiPa otti torstaina komean voiton liigakärki Kärpistä. Joukkueet kamppailevat paikasta kuuden parhaan joukkoon, joten kolme sarjapistettä olisi kummallekin tarpeen.

Kotijoukkue Tappara on joulutauon jälkeen ollut kuin uudestisyntynyt verrattuna syyskauteen. Maalinteon ja ylivoiman ongelmista ei ole enää tietoakaan, mikä on näkynyt myös yksilötasolla.

Olli Palola on noussut jo koko liigan maalipörssin kärkeen. Ketjukaveri Kristian Kuuselakin sai HPK:ta vastaan pitkän maalittoman putkensa poikki ja JYPin murskavoitossa Kuusela saalisti neljä syöttöpistettä. Lisäksi tehokkaiden laiturien keskellä Jarkko Malinen pelaa elämänsä parasta kautta.

Tähän kun lisätään vielä jatkuvasti hyökkäyksiä tukeva ja kovalla tehokkuudella viivalta pommittava Teemu Aalto, niin SaiPa-puolustukselle voi ennustaa hikistä iltapuhdetta. Varsinkin kun Tapparan viimeistely ei ole missään nimessä ollut pelkästään ykkösketjun harteilla.

SaiPa on tällä hetkellä sarjataulukossa kahdeksantena, mutta vain viiden pisteen päässä kuudennesta sijasta ja suorasta pudotuspelipaikasta. Tapparaan on eroa kuusi pistettä. Kummallakin joukkueella on siis kovat panokset.

Lappeenrantaan hankittiin ennen siirtoikkunan sulkeutumista tanskalainen Patrick Björkstrand, joka iski jo toisessa pelissään avausmaalin. Myös SaiPan muut ulkomaalaiset Dave Spinan ja Brian Salcidon johdolla ovat olleet tehokkaita.

Keskinäiset ottelut kauden ensimmäistä peliä lukuunottamatta ovat päätyneet Tapparan voittoon. Ykkösketjun laiturit Palola ja Kuusela ovat tehneet neljässä pelissä yhteensä kymmenen tehopistettä. Kuumille hyökkääjille ei kannata ylimääräistä tilaa antaa.

SaiPa todisti iskukykynsä voittamalla edellisessä pelissä sarjaa johtavan Kärpät. Tappara ei voi luottaa pelkkään hyvään vireeseensä tai sarjapisteet karkaavat Lappeenrantaan.

 

Seuraa Heitä

Masi Marjamäki #16 | Almtuna IS

Vasen laitahyökkääjä

Alemmissa ketjuissa raatanut voimahyökkääjä nousee kakkosketjuun. Pekka Jormakan ja Jan-Mikael Järvisen rinnalla maalipaikkoja syntyy, joten onnistumisiakin odotetaan.

Jesse Mankinen #15 |

Laitahyökkääjä

Liukasliikkeinen ja huipputaitava laituri on vaarallinen aina kiekon saatuaan. Tappara-puolustuksen tulee olla hereillä joka vaihdossa.

» Lähetä palautetta toimitukselle