Väsynyt Hokki jäi täysin KooKoon jalkoihin

KooKoo kirjautti jo seitsemännen peräkkäisen voittonsa.
Kuva © Antti Varonen
Perjantaina tiukan ottelun pelannut Hokki joutui kovaan käsittelyyn Kouvolassa kotijoukkue KooKoon latoessa kuusi maalia kajaanilaisvieraiden verkkoon.

Jo ottelun alussa kävi selväksi, että kotijoukkue KooKoolla jalka liikkuu paremmin kuin vierailija Hokilla. KooKoo on tällä kaudella ollut niin vahva, että mikäli sitä vastaan antaa yhtään tasoitusta liikkeessä odotettavissa on rumat lukemat. Niin tälläkin kertaa.

Hokki oli lähes jokaisessa vaihdossa KooKoota jäljessä ja joutuikin heti ottelun alkuun rikkomaan reippaasti ja sai palkaksi muutaman kohtalokkaan jäähyn.

KooKoo-ylivoima jauhoi tappavan tehokkaasti ja kruununjalokivi Juuso Rajalan tehot näyttivät kymmenen minuutin pelin jälkeen jo 2+0. Mies pyöritti ylivoimaa niin pehmeillä käsillä, että voisi jopa todeta miehen pelaavan tällä hetkellä väärässä sarjassa.

Hokilla oli läpi ottelun isoja vaikeuksia päästä KooKoon keskikentän karvauksen ohi järjestelmällisiin hyökkäyksiin. KooKoon ei tarvinnut karvata edes kovin aggressiivisesti saadakseen kiekon takaisin itselleen. Antti Kalaputaan läpiajoa lukuunottamatta kajaanilaisten avauserä oli suorastaan heikko.

KooKoo naulaa pelin toisessa erässä

Hokki ei löytänyt kadoksissa olevia jalkojaan toiseenkaan erään ja erä käynnistyikin vieraiden alivoimapelillä.

Alivoiman päätyttyä peliä ehdittiin pelata minuutti kunnes Mika Koiviston vahvan esityön jälkeen Timo-Pekka Heikkinen vääntää maalinedustilanteesta taululle numerot 3-0.

Tomas Mikusin kavettua 3-1:een Hokki näytti saavan hieman pontta pelaamiseensa, mutta muutamaa vaihtoa myöhemmin Jan-Mikael Juutilainen lähestulkoon varmisti sarjapisteet Kouvolaan niittaamalla KooKoon neljännen maalin.

KooKoo vie ansaitut sarjapisteet

Päätöserässä pelin kuva ei muuttunut. KooKoo pelasi vapautuneeti ja linkosi kaksi lisäosumaa erän ensimmäisen kympin aikana. Janne Niva iski vielä kajaanilaisille toisen maalin, mutta se on laiha lohtu KooKoon viedessä suvereenisti kolme sarjapistettä maalein 6-2.