JYP-Akatemian vahva aloitus ratkaisi Lempäälässä

Joonas Sammalmaa oli vireessä lauantaina.
Kuva © Jani Maukonen jani.maukonen@jatkoaika.com
LeKin ja JYP-Akatemian lauantai-illan kohtaamisessa nähtiin hyvin kaksijakoinen kamppailu. Jyväskyläläiset riepottelivat Kisaa avauserässä rumin lukemin, mutta loppupeli oli sitten jo numerollisesti tasaisempaa. Voittajasta ei ollut kuitenkaan enää epäselvyyttä ja kolme pistettä matkasivatkin Jyväskylään lukemin 2-6.

JYP-Akatemia ratkaisi ottelun itselleen jo ensimmäisessä erässä. Joukkue takoi 11 minuutissa ja 29 sekunnissa neljä maalia isäntien verkkoon. Akatemian tehot jakautuivat laajalle rintamalle, kun sekä puolustaja Joona Erving että hyökkääjät Joonas Sammalmaa, Antti Jaatinen, Joose Antonen ja Kalle Saramäki onnistuivat tekemään kaksi tehopistettä.

Akatemian päävalmentaja Jukka Ahvenjärvi oli todella tyytyväinen omiensa esitykseen.

− Tulos osoittaa mielestäni sen, että pelaajat olivat erittäin vastaanottavaisia niiden asioiden suhteen, joita kävimme läpi ennen peliä. Tuo asenne, jolla joukkueemme esiintyi tänään, oli sitä, mitä odotan ja pelaajat odottavat toisiltaan. Työmoraali ja halu ja intohimo tehdä työtä se 60 minuuttia näkyivät tänään ja siitä olen ylpeä sekä tuosta joukkueesta.

Jyväskyläläiset asettuivat vahvasti kuskin pallille heti alusta alkaen

Ottelu alkoi tasaisesti ja LeKi pääsi yrittämään jo kolmannella minuutilla maalintekoa rangaistuslaukauksesta, mutta Matias Simontaival epäonnistui. Isännät tuhrivat myös yhden ylivoiman, kunnes sortuivat ottamaan itse jäähyn ja jyväskyläläisten dominointi alkoi.

Maalijuhlat aloitti Olli Aitola reilun kahdeksan minuutin pelin jälkeen ylivoimalla. Seuraavana oli vuorossa Saramäki reilut kolme minuuttia myöhemmin. Kisa pääsi vielä hetkellisesti lähituntumaan Valentin Claireaux'n maalilla, mutta ilo oli lyhytaikainen.

Jaatinen ja Sammalmaa johdattelivat erän lopulla vieraat kolmen maalin karkumatkalle ja hautasivat samalla isäntien oman pelin Lempäälän jäähallin uumeniin. Kisa ei enää kyennyt tokenemaan avauserän pyörityksestä.

LeKin päävalmentaja Juha Juujärvi ei kuitenkaan nähnyt, että joukkue olisi valmistautunut huonosti peliin, tai että se olisi luovuttanut missään vaiheessa.

− Olimme valmistautuneet hyvin niistä lähtökohdista, mitkä meillä oli. Eilen yöllä tulimme Savonlinnasta karvas tappio niskassa. Meillä oli tänään selkeä lataus ja halu onnistua.

− Sitten ensimmäiseen erään tuli tuollainen karmiva viisiminuuttinen. Siinä oli vähän huolimattomuutta ja huonoa tuuriakin ja yhtäkkiä tilanne olikin taululla 1-4. Kyllähän se raskaaksi teki elämän sen jälkeen.

Kaksi viimeistä erää olivat tasaisempia

Pelin kuva tasoittui avauserän jälkeen, mutta samalla peli myös latistui laadultaan. Akatemia kykeni turvaamaan johtoasemaansa, eikä Kisa saanut tehtyä tarvittavia maaleja, vaikka aikaa niihin olisi kyllä riittänyt.

Akatemia lisäsi johtonsa toisessa erässä jo neljään maaliin hieman ennen ottelun puoliväliä Markus Nenosen maalilla. Tämä riitti kotijoukkueen maalivahti Dominik Hrachovinalle, joka luisteli vaihtoaition puolelle. Miestä ei yksin maaleista voinut syyttää, mutta esimerkiksi 0-2-maalin tšekki lahjoitti täysin vieraille, kun menetti kiekon kulmassa seikkaillessaan.

Toisessa erässä ei muuten nähty järin ihmeellisiä tapahtumia. LeKi pääsi pelaamaan runsaasti ylivoimaa, mutta tulokset jäivät uupumaan. Akatemia puolestaan jäi tehoissa jälkeen avauserästä, mutta piti johtoasemansa vahvasti otteessaan.

Kisan päävalmentaja Juujärvi harmitteli, ettei joukkue osannut oikaista kurssiaan kehnon alun jälkeen.

− Jokainen tietää, että silloin, kun homma toimii, on hyvä olla ja helppo olla kova jääkiekkoilija. Sitä tuossa mitattiin sitten 40 minuuttia ja sitä, mikä on se ammattiylpeys ja sydän. Mielestäni pelasimme sinnikkäästi ja taistelimme ja olisimme ehkä ansainneet enemmän maalien muodossa. Peli meni aika väkinäiseksi ja hakkasimme vähän päätä seinään siinä.

Kolmas erä antoi pienen toivonkipinän vielä lempääläisyleisölle. Kisa taisteli tasapäisesti Akatemian kanssa erän alussa ja sai palkinnon yrityksestään erän puolivälin tietämissä, kun Aleksi Luhtalammen laukaus pomppi sisään.

Kiri kuitenkin vaikeutui, kun isännät joutuivat alivoimalle. Kisa ei tästä kuitenkaan vielä lannistunut, vaan otti maalivahdin vielä kahteen kertaan pois ja haki sinnikkäästi kavennusta. Vieraiden Sammalmaan illan toinen maali kuitenkin sammutti viimeisetkin toiveet ja vieraat pokkasivat siten pisteet mukaansa.

Akatemian päävalmentaja Ahvenjärvi totesi vielä ottelun loputtua voiton helpottaneen uuteen viikkoon valmistautumista.

− Totta kai meillä on paljon parannettavia asioita, mutta saimme tärkeät kolme pistettä ja huomisen vapaapäiväksi. Pääsemme siitä sitten seuraavaan viikkoon.

Kisan päävalmentaja Juujärvi jakoi kehuja vastustajalle ja totesi joukkueen ottavan toivottavasti opiksi illan tapahtumista.

− Kyllä tänään kokonaisuutena parempi joukkue voitti ja pitää olla tuloksen kanssa rehellinen. Vieraat pelasivat hyvää, liikkuvaa ja energistä joukkuepeliä. He pystyivät käyttämään omat tilanteensa tehokkaasti hyväkseen ja sitä kautta ero repsahti noin isoksi. Se ei välttämättä kuvaa ihan koko pelin luonnetta.

− Toisaalta tämä oli hyvä asia nuorelle joukkueellemme, koska meillä oli aika vähän tällaisia kokemuksia tämän syksyn aikana. Meillä on nyt vaikea jakso ja se pitää kääntää voitoksi. Tällä lailla tulevaisuutta rakennetaan ja kaikki, mikä ei tapa, vahvistaa. Kun vaikeudet on käyty läpi, sieltä tulee yleensä vahvempi joukkue esiin.