SaPKo hyvästeli jumbosijan

MESTIS / Raportti
SaPKo taisteli arvokkaat sarjapisteet itselleen.
Kuva © Antti Varonen
Perjantain kierroksella kauden ensimmäisen täyden pistepottinsa napannut SaPKo oli kolmessa pisteessä kiinni myös Kiekko-Vantaata vastaan, mutta päätöserän jäähyt vesittivät sen. Pässipaitojen pistetili karttui kuitenkin kahdella pisteellä, kun Mikko Nuutinen onnistui iskemään voittomaalikisassa 5-4-voittomaalin.

SaPKo meni päätöserän puolivälin tienoilla jo 4-1-johtoon Miiko Hintzin tekemällä ylivoimamaalilla ja savonlinnalaisryhmä näyttikin etenevän kauden toiseen kolmen pisteen voittoonsa.

Erän loppupuolella pässipaidat kuitenkin sortuivat jäähyilyyn ja vierailija rokotti joukkuetta armotta. Reilussa kymmenessä minuutissa vantaalaiset iskivät pelin tasoihin kolmella ylivoimamaalilla vieden sen aina voittomaalikisaan saakka.

Voittomaalikisassa kotijoukkueen sankariksi nousi pässipaitaan pariksi otteluksi paluun tehnyt Mikko Nuutinen, joka upotti kiekon Joona Partasen selän taakse. Voittonsa ansiosta savonlinnalaiset jättivät maalieronsa turvin sarjan jumbosijan ainakin hetkesi KeuPan haltuun.

Avauserässä jäähyiltiin, toisessa maalailtiin

Ottelun alku oli vahvasti jäähyjen sävyttämä ja ylivoimilla SaPKo sai hienoisen hallinnan pelin kulusta. Savonlinnalaisten ote kuitenkin herpaantui erän jälkimmäisellä puoliskolla ja vierailija sai pyörityksiä kotijoukkueen päätyyn.

SaPKo-valmentaja Janne Sinkkonen reagoi tilanteeseen aikalisällä. Aikalisän aikana savonlinnalaiset saivatkin jälleen rivinsä kuntoon ja ottivat pelin hallintaansa, mutta näkyvää tulosta se ei vielä tuonut.

Toinen erä sai kotijoukkueen kannalta huonoimman mahdollisen alun, kun Toni Leinonen pääsi iskemään K-Vantaan ylivoimalla johtoon vain vajaan minuutin pelin jälkeen. SaPKo kuitenkin kuittasi hyvin pian tasoituksen myös ylivoimalla, kun Hintz laukoi Nuutisen ja Joonas Toivasen alustuksesta 1-1-osuman.

Toista erää kokonaisuudessa hallitsi SaPKo, josta kertovat erän torjunnatkin: Leskinen venyi isäntien maalilla kiekon tielle ainoastaan kahdesti, kun Partaselle vantaalaismaalilla merkittiin yhdeksän torjuntaa. SaPKo onnistui erässä myös hyödyntämään hallintansa, kun Miika Roine iski 2-1-johtomaalin viitisen minuuttia ennen erän päätöstä.

Isäntien seuraava maali hylättiin videotarkistusten jälkeen, mutta erän viimeisellä minuutilla kiekko saatiin maaliin sääntöjen puitteissa, kun Niklas Huovila lisäsi kotijohdon 3-1:een.

Vantaan kiri jäi puolitiehen

Päätöserään SaPKo tuli vahvasti ja heti erän alkuun tuomaristo joutui jälleen tarkistelemaan maalinedushässäkästä syntynyttä osumaa videoilta. Tarkemman tarkistelun jälkeen tuomaristo kuitenkin totesi kiekon menneen maaliin Hintzin potkaisemana, joten tilanne säilyi entisellään. Hintz kuitenkin lisäsi savonlinnalaisjohdon kolmeen maaliin muutamaa minuuttia myöhemmin.

Tämän jälkeen alkoi kuitenkin savonlinnalaisten jäähyily ja K-Vantaa tuli tasoihin. Illan toisen maalinsa iskenyt Leinonen ja kaksi tehopistettä ottelussa kerännyt Iikka Kangasniemi toivat lohipaidat maalin päähän ja lopulta Micke-Max Åsten huipensi vantaalaisten kirin 4-4-maalilla ottelun päätösminuutilla.

Jatkoaika ei tuonut ratkaisua, joten peli meni voittomaalikisaan saakka, jossa Nuutinen laukoi kotijoukkueelle arvokkaan lisäpisteen.

SaPKon pisteiden metsästys jatkuu tulevan viikon keskiviikkona, kun se matkustaa TUTOn vieraaksi. Vantaalaisille tulee peleistä lähes viikon tauko, sillä joukkue pelaa seuraavan kerran vasta ensi perjantaina kotihallissaan TUTOa vastaan.

» Lähetä palautetta toimitukselle