TUTOn kokenut kaarti ratkaisi Keuruulla

Aki Keinänen tehoili kolmen pisteen edestä.
Lauantai-iltainen KeuPan ja TUTOn kohtaaminen tarjosi yleisölle viihdyttävän ja värikkään kiekkoillan, tasainen ottelu antoi jännitettävää aivan loppuminuuteille asti. Turkulaisten voiton arkkitehtina hääräsi neljä pistettä saalistanut Timo Pärssinen. Pisteet matkasivat Turkuun maalein 3-5.

Varsinaisella peliajalla ottelun hallinta jakautui joukkueiden välillä hyvin tasaisesti. KeuPa hallitsi ensimmäistä erää hyvän liikkeen turvin, mutta vierasjoukkue pääsi ottelun edetessä paremmin peliin mukaan. Erä oli todella rikkonainen sekä jäähyjen sävyttämä ja maaleja iskettiin vuorotahtiin.

Erä ehti vanheta reilut seitsemän minuuttia, kun TUTO-puolustus unohti maalin kulmalle nousseen Toni Suurosen vapaaksi. Pasi Kouvalaisen poikkikentän syöttö napsahti Suurosen lapaan ja mies latasi kiekon vuoren varmasti maalin kattoon.

TUTOn vastaus tuli Aki Keinäsen lavasta, kun KeuPa-puolustus unohti miehen aivan vapaaksi parhaaseen maalintekosektoriin ja Keinänen löi pelin tasoihin.

Molemmat joukkueet tekivät vielä maalit ylivoimillaan, KeuPan maalista vastasi Kaarlo Jormakka ja TUTOn tasoituksesta Aleksi Hiden

Jäähyily jatkui

Toisestakaan erästä eivät värikkäät tilanteet puuttuneet. Illan komeimmasta maalista vastasi Jesper Piitulainen, joka sai Antti Kauppilalta hyvän levittävän syötön ja Lukko-laina räväytti tulisen laukauksen b-pisteen takakaarelta aivan turkulaismaalin yläkulmaan.

KeuPan johtomaalista ei kulunut kuin vajaa minuutti, kun TUTO pääsi vyöryttämään ylivoimaa viidellä kolmea vastaan. Timo Pärssinen pelattiin vapaaksi Oskari Setäsen maalin eteen, eikä Pärssinen tästä paikasta erehtynyt, vaan tasoitti lukemiksi 3-3.

Ville Ahlgren vei turkulaiset ensi kertaa johtoon maalinedustalle pomppineesta flipperikiekosta ja vierasjoukkue siirtyi ottelussa ensi kertaa kuskin paikalle.

Pilli taskuun kolmannessa

KeuPa hallitsi kolmatta erää, mutta ei kyennyt ohittamaan turkulaisten maalilla hyvin torjunutta Kaapo Kähköstä. Kähkönen torjui kolmannessa erässä 15 kiekkoa, kun virkaveli Setänen selvisi ainoastaan neljällä torjunnalla.

Keinänen iski ratkaisun kolme minuuttia ennen ottelun päättymistä. Setänen sai ottaa viidennen maalin piikkiinsä, sillä Keinänen laukoma lyöntilaukaus lähti ilman maskia ja kiekko kimposi KeuPa-vahdin räpylän kautta verkkoon.

Ottelun jälkeen TUTO-käskijä Ismo Lehkonen antoi tunnustusta kotijoukkueelle.

− Olen erittäin tyytyväinen kolmeen pisteeseen, vaikeimman kautta tulivat. Vastustaja teki kiekollisen pelin meille vaikeaksi. Väärin ei olisi ollut, vaikka vastapuolikin olisi pisteitä saanut, Lehkonen päätti.

Myös KeuPa-valmentaja Jussi Tupamäki kommentoi ottelua.

− Olen pääsääntöisesti tyytyväinen joukkueen kiekolliseen peliin ja siihen, että joukkue pystyi tuottamaan hyvän määrän maalipaikkoja, mutta se on vähän niin kuin kusi pakkasella - lämmittää hetken, keuruulaisluotsi päätti.

Tuomarilinja sai molempien joukkueiden valmentajilta aiheellista kritiikkiä. Tarkka tuomarilinja muuttui kahden ensimmäisen erän jälkeen täysin, eikä kolmannessa vihelletty enää mistään.