SaPKolle maukas vierasvoitto Keravalta - Järveläinen tehtaili neljä häkkiä

Teemu Suhonen säesti Järveläisen taustalla syöttäen neljä maalia.
Kuva © Joona-Pekka Hirvonen
Hämeenlinnasta SaPKossa lainalla oleva Ville Järveläinen näytti olevansa liian hyvä Mestikseen iskemällä neljä täysosumaa HCK:n verkkoon. Keravalaiset veivät avauserän, mutta Järveläisen johdolla vierailijat voittivat ottelun lukemin 3-6 (2-0, 0-2, 1-4).

Ottelun ensimmäinen erä meni selkeästi isäntien nimiin. HCK hallitsi peliä ja vyörytti neljällä ketjulla kohti Jani Kauton vartioimaa maalia. HCK saikin toimitettua kiekon kahteen otteeseen Kauton selän taakse.

- Avauserä oli meiltä oikein hyvää ja tiivistä tekemistä niin kuin molempiin suuntiin, siihen pitää pyrkiä jatkossakin, HCK:n luotsi Mikael Kotkaniemi sanaili.

Kristian Ruisman johtama kolmosketju pelasi pitkää hyökkäystä SaPKon päädyssä, kunnes Ruisma antoi kulmasta maukkaan syötön viivassa päivystäneelle Roope Rannalle. Ranta tinttasi suoraan syötöstä kauden neljännen täysosumansa.

2-0-maali syntyi ylivoimalla Anssi Virkin kuluttaessa jäähypenkkiä. Vesa Kulmala vapautti millintarkalla syötöllä Miiko Hintzin läpiajoon, eikä hän vaikeasta asennosta huolimatta erehtynyt.

- Vähän oli bussijalat tai muuta, mutta ensimmäinen erä oltiin vähän perässä. Kyllä meillä paikkoja oli, mutta kyllä siinä kotijoukkue oli vahvempi, Janne Sinkkonen kertasi avauserää.

Pässipaitojen paras maalipaikka osui heti avausminuuteille, kun Lauri Kärmeniemen tulinen laukaus kilahti Jaakko Suomalaisen vartioiman maalin tolppaan.

Järveläinen toi vierailijat tasoihin Suhosen syötöistä

Toisessa erässä savonlinnalaiset nousivat tasoihin Ville Järveläisen johdolla. Avausmaali näki päivänvalon digitaaalien näyttäessä aikaa 24:13. Teemu Suhonen sai sohittua kiekon maalin edustalle unohtuneelle Järveläiselle, joka harhautti Suomalaista pienellä vartaloliikkeellä ja ampui kiekon verkkoon.

Tasoitusmaali syntyi parisen minuuttia ennen summeria. HCK:n paketti sekosi hieman vaihdon ollessa kesken. SaPKo sai ylivoimahyökkäyksen, josta Suhonen syötti kiekon b-pisteiden väliin liukuneelle Järveläiselle. Järveläisen tarkka rannelaukaus upposi vastustamattomasti Suomalaisen selän taakse. Myös Virkki merkkautti tilastoihinsa syötön tasoitusmaalissa.

SaPKo löysi uuden vaihteen kolmannessa erässä

Kolmas erä oli pässipaidoilta vakuuttava. Erä alkoi tasasissa merkeissä, ja keravalaiset menivätkin 3-2-johtoon Hintzin toisella maalilla. Välittömästi maalin jälkeen Järveläinen naulasi kypärätemppunsa vapaasti maalin kulmalta.

SaPKo tasoitusmaalista lisää virtaa. HCK:n peli hieman jäätyi ja savonlinnalaiset pääsivätkin pelaamaan ylivoimaa Tony Sandbergin estämisjäähyn ansioista. Vierailijat loivat ylivoimalla runsaasti maalintekopaikkoja ja HCK ei meinannut millään saada purkukiekkoa aikaan.

Lopulta savonlinnalaiset saivat toimitettua kiekon keravalaismaaliin. Eetu-Ville Arkiomaan napakka rannelaukaus B-pisteen kaarelta painui Suomalaisen suojuksien kautta verkon perukoille. SaPKo jatkoi maalitehtailua vielä Niklas Huovilan sekä viisi sekuntia ennen päätössummeria illan neljännen maalinsa tehneen Järveläisen maaleilla.

- Meiltä loppui kyllä toiseen erään liike, joka sitten kuitenkin palautui kolmanteen erään, Kotkaniemi kommentoi.

- Tässä ollaan vielä vähän opin tiellä, että peli heittelehtii liikaa pelin sisällä. Ei kestä koko kuuttakymmentä minuuttia.

Savonlinnalaisten sankari Järveläinen saikin ottelun jälkeen ansaitut kehut molemmilta valmentajilta.

- Turha tässä nyt hirveästi on peliä käydä. Jos yksi heittää neljä häkkiä, niin eiköhän siinä ole syy, miksi me tänään voitettiin, Sinkkonen myhäili tyytyväisenä.

- Vastustajalla oli yksi aivan loistava kenttä, Kotkaniemi kehui viitaten vastustajan kakkosketjua, jossa viiletti Järveläisen ohella Pekka Niemimaa sekä neljä syöttöpistettä saalistanut Suhonen.

- Ja yksi kaveri teki neljä maalia, niin onhan se ihan huippusuoritus, Kotkaniemi jatkoi.

HCK jatkaa pisteiden metsästystä perjantaina Lempäälässä LeKin vieraana. Savonlinnalaiset jatkavat etelän kierrostaan samana päivänä Vantaalla lohipaitojen vieraina.