Jukurit katkaisemaan KooKoon voittoputkea

MESTIS / Ennakko
Jatkaako Jan-Mikael Juutilainen huimaa virettään?
Kuva © Timo Savela
Kouvolan keskiviikko-illassa on luvassa jännittävä kamppailu, kun loistavassa pelivireessä oleva Kouvolan KooKoo saa vieraakseen Mikkelin Jukurit. Joukkueiden edellinen kamppailu päättyi Mikkelissä KooKoon voittoon jatkoajalla maalein 1-2.

Kotijoukkue KooKoon lento oli viime viikolla huimaa, sillä joukkue onnistui voittamaan kaikki kolme otteluaan. KooKoon vireen joutuivat toteamaan K-Vantaa kahdesti sekä Peliitat kertaalleen. Voittojen takuumiehiä olivat viikon kolmessa ottelussa tehot 4+2 tehnyt Jan-Mikael Juutilainen ja joukkueen maalivahdit Mikko Rämö sekä Kristian Järvinen, jotka päästivät otteluissa yhteensä vain yhden maalin taakseen.

Jukurit lähtee otteluun allaan voitto sekä tappio edelliseltä viikolta. Perjantaina Jokipojat kaatui kotikaukalossa luvuin 3-1 ja lauantaina Jukurit koki tappion vieraskaukalossa Vaasan Sportille 5-2-numeroin.

Tilastoja katsottaessa voidaan pitää keltapaitojen vierasvoittoa kovana saavutuksena, sillä Jukurit on onnistunut voittamaan seitsemästä vierasottelustaan vain kaksi ottelua, kun taas KooKoo on hävinnyt kotonaan vain kerran.

Vaikka kouvolalaisten ylivoima on ollut viimeaikoina heikkoa, on joukkueen puolustuspelaaminen ollut hyvällä tasolla siitä huolimatta, että puolustajat Lasse Lappalainen ja Nico Lehto ovat loukkaantuneina. KooKoon puolustuksen ja maalivahtipelaamisen tasosta kertoo se, että joukkue on päästänyt taaksensa vähiten maaleja runkosarjan aikana. Ajoittain maalinteossa tuskailleen vierasjoukkueen onkin pystyttävä ratkaisemaan saamistaan paikoista.

Vierasjoukkue Jukureilta ovat varmuudella poissa hyökkääjä Juuso Sipola sekä puolustaja Ilkka Vaarasuo. Keltapaitojen maalilla aloittaa Tadeas Galansky.

Kotijoukkue puolestaan voi laittaa kehiin aivan kumman tahansa maalivahdeistaan, sillä sekä Rämö että Järvinen ovat kuumaa valuuttaa tällä hetkellä.

Seuraa Heitä

Jan-Mikael Juutilainen #27 |

Keskushyökkääjä

Huikeaan syysvireeseen äitynyt Juutilainen on tehnyt alkukaudesta huimat tehot 9+3=12. Toista kauttaan KooKoossa pelaava sentteri voi hyvinkin nousta ottelun ratkaisijoiden joukkoon.

Ville Paalanen #32 |

Laitahyökkääjä

Loppukauden mittaisen sopimuksen Jukureiden kanssa solminut pommikone tullaan varmasti huomaamaan keskiviikkona. Paalasen toistaiseksi ainoa maali Jukureissa syntyi juurikin Kouvolassa KooKoota vastaan kaudella 2011-2012.

» Lähetä palautetta toimitukselle