Virheitä ja hawaijikiekkoa

MESTIS / Raportti
Kiekko-Vantaa kävi kolmesti kontallaan, mutta nousi aina ylös
Kuva © Samppa Toivonen
Kiekko-Vantaa päihitti keskiviikkona Tikkurilassa LeKin ottelussa, jossa nähtiin mahdollisesti enemmän harhasyöttöjä ja muita kiekollisia virheitä kuin koko muulla Mestis-kierroksella yhteensä. Vauhdikas ja tasainen kamppailu tarjosi kuitenkin jännitystä loppuhetkille asti.

Tasaisuus, vauhdikkuus ja huolimattomuus leimasivat koko ottelua, mutta ennen kaikkea sen kahta ensimmäistä erää. Molemmat joukkueet pyrkivät aika ajoin kontrolloimaan kiekkoa, mutta pääosin paine luotiin kiekonriistoilla ja suunnanmuutospelaamisella.

Huolimattomuutta riitti niin hyökkäyksiinlähdöissä kuin oman alueen puolustuspelaamisessakin. Sitä riitti myös lahjoitettujen maalipaikkojen tuhlaamisessa, joten numerot säilyivät kahden erän jälkeen maltillisina ja ennen kaikkea tasaisina.

- Virheiden määrä oli tänään käsittämätön. Puolustuskuri ei ollut lainkaan hyvällä tasolla, vaikka se on sitä usein kuluvan kauden mittaan ollut, Kiekko-Vantaan päävalmentaja Pekka Kangasalusta päivitteli.

Kahden ensimmäisen erän LeKin maaleista vastasivat Olli Henriksson ja Nestori Lähde. Kotijoukkueen maalit iskivät puolestaan Oskari Manninen ja Artem Iossafov. Molemmilla kerroilla LeKi iski ensin, ja Kiekko-Vantaa joutui takaa-ajajaksi.

- Tappioasemasta nouseminen vaati meiltä paljon töitä henkisellä puolella, Kangasalusta kertasi.

Rekonen nousee sankariksi

Kolmas erä alkoi Kiekko-Vantaan hyvällä painostuksella, jonka LeKin Toni Kallelan maali kuitenkin rikkoi. Kallela sai Aki Juuselalta hyvän syötön ja purjehti hienosti, mutta helpohkosti laukomaan kiekon ohi Joonas Korpisalon.

Tasoitusta jouduttiin odottamaan alle kaksi minuuttia, kunnes Otso Rantakari tasoitti Aleksi Rekosen syötöstä tulisella lämärillä. Erä jatkui maalien jälkeen Kiekko-Vantaan hallinnalla, mutta myös LeKillä oli paikkansa.

- Meillä oli riittävästi maalipaikkoja, esimerkiksi ylivoimahyökkäyksiä oli useita. Voittomaali jäi kuitenkin tekemättä, LeKin päävalmentaja Jarkko Glad harmitteli.

Rekonen oli kolmannen erän näkyvin pelaaja. Ensin hän ei saanut läpiajosta kiekkoa maaliin, mutta jo seuraavassa vaihdossa hän laukoi kotijoukkueen voittomaalin.

- Peli olisi voinut kääntyä kummalle tahansa, niin tasainen se oli, Kangasalusta summasi.

- Kolmannessa erässä vastustaja oli ahneempi. Me taas pelasimme huonosti oman maalin edustalla, Glad täydensi.

Kiekko-Vantaalla ei ollut päätöserässä hätää Jere Karjalaisen jäähyyn saakka. Kun LeKin ylivoima jäi kiekonsiirtelyn tasolle, kotijoukkue vei sarjapisteet. Iossafov iski vielä sekunti ennen loppua kiekon tyhjään maaliin.

» Lähetä palautetta toimitukselle