Ottaako HCK revanssin vahvistuneesta SaPKosta?

MESTIS / Ennakko
Kumman verkko heiluu tiuhempaan?
Kuva © Samppa Toivonen
HC Keski-Uusimaa ja SaPKo kohtaavat toisen kerran viikon sisään. Viime kohtaamisessa HCK kävi ottamassa nokkaan Savonlinnassa, mutta nyt keravalaiset yrittävät kammeta pässipaidat kumoon kotijäällään.

- Totta kai lähdetään hakemaan revanssia ja se on hyvä asia, että saadaan siihen mahdollisuus näin nopeasti. Ottelu on meille asennemittari. Ollaan oltu aina silloin huonoja, kun luullaan olevamme parempia. Nyt pitää keskittyä täysin omaan pelaamiseen, ei sarjataulukkoon tai muihin asioihin, kertoo HCK:n apuvalmentaja Joni Petrell seuran kotisivuilla.

Kuluvaan kauteen lähdettäessä merkittävästi vahvistunut Mestiksen tuorein sarjanousija HCK on aloittanut kautensa vahvasti. 12 peliä ovat kartuttaneet joukkueen pistetiliä 20 pisteellä, jotka oikeuttavat sarjassa kuudenteen sijaan.

Edellisen Savonlinnan tappionsa joukkue kuittasi heti seuraavana päivänä pieksemällä Jokipojat Joensuussa lukemin 5-2. HCK pelasi ottelussa valtavan määrän alivoimaa, mutta 48 kertaa torjunut maalivahti Ville Husso ja joukkueen tehokas viimeistely takasivat HCK:lle reilun vierasvoiton.

Joukkueiden edellisessä keskinäisessä ottelussa HCK oli lähes koko pelin ajan alakynnessä ja haluaa varmasti maksaa kotonaan savonlinnalaislle potut pottuina. Vaikka SaPKo onkin viimeaikoina parantanut hyökkäyspelaamistaan, on kylmä fakta se, että HCK on kauden aikana tehnyt puolet enemmän maaleja ja lähteekin kotiotteluunsa ennakkosuosikkina.

Kun molempien joukkueiden puolustuspelaaminen on ollut koko kauden Mestiksen kärkitasoa, ratkennee peli siihen, kumpi on terävämpi tekopaikoissaan.

SaPKo saa otteluun mieluisia vahvistuksia Hämeenlinnasta, kun hyökkääjä Ville Järveläinen ja puolustaja Ville-Veikko Eerola pukevat pässipaidan päälleen. Varsinkin Järveläinen tuo SaPKon ratkaisuosastolle kaivattua laatua. 

Joukkueiden tarkat kokoonpanot selviävät tarkemmin vasta pelipäivänä, mutta HCK:lta poissa ovat varmasti pelikiellossa oleva Tomi Mustonen ja loukkaantuneet Aleksis Ahlqvist sekä Tero Konttinen. SaPKon maalilla aloittanee edellisessä keskinäisessä loistavasti torjunut Jani Kautto.

Seuraa Heitä

Eetu-Ville Arkiomaa #24 |

Hyökkääjä

Iski viime ottelussa Mestis-osumansa numerot 1 ja 2. Jatkuuko tehoilu myös Keravalla?

Kristian Ruisma #30 |

Keskushyökkääjä

Ex-sapkolainen sentteröi HCK:n tehoketjua, jossa laidoilla viilettävät Joel Lehtinen ja Roope Ranta. Hyvänä päivänä taitava keskushyökkääjä tekee todella rumaa jälkeä entistä seuraansa vastaan.

» Lähetä palautetta toimitukselle