Onko Peliitoilla mitään jakoa Kupittaalla?

MESTIS / Ennakko
Kieputtaako Anton Kokkonen heinolalaispuolustuksen sekaisin?
Kuva © Timo Savela
Heinolan Peliitat lähtee haastajan asemasta sarjajohtaja TUTOa vastaan. Ilmaiseksi heinolalaiset eivät kuitenkaan ole pisteistä luopumassa, sillä viime kevään pudotuspelivastustaja sytyttää takuulla.

Ismo Lehkosen luotsaamalla TUTOlla suksi luistaa tällä hetkellä liukkaasti. Alla on kuuden ottelun voittoputki. Viimeisin voitto on perjantailta, jolloin Hokki kaatui Kupittaalla voittolaukauskilpailun jälkeen maalein 5-4. Joukkueen loukkaantumistilanne on mainio ja kokoonpanoon on tyrkyllä terveitä miehiä yli tarpeiden.

Joukkueet kohtasivat viimeksi toisensa Heinolassa sarjan toisella kierroksella. Peliitat oli kotijäällään vahvempi voittaen jatkoajalla 3-2-lukemin. Sarjataulukossa turkulaiset ovat kuitenkin tällä hetkellä selvästi Peliittoja edellä ja kotijoukkue lähteekin otteluun selvänä ennakkosuosikkina.

Peliitat pelasi viime viikolla kolme ottelua, joista se hävisi yhden. Kouvolassa KooKoo vei ottelun murskaavan avauserän jälkeen numeroin 5-1. JYP-Akatemian Peliitat kohtasi kahdesti ja voitti peleistä molemmat. Jyväskylässä voitto irtosi jatkoajan jälkeen 4-3-tuloksella, mutta lauantaina peli ratkesi jo varsinaisella peliajalla maalein 4-0. Peliittojen voiton takuumies oli torjuntavireensä löytänyt maalivahti Antti Rautiola.

Peliitat pelaa pitkälti samalla koostumuksella kuin lauantaina JYP-Akatemiaa vastaan. Merkittävimpiä muutoksia on koko kauden loukkaantumisen takia sivussa olleen maalivahti Anssi Pesonen paluu pelikuntoon ja Pelicansin A-nuorten joukkueen sentteri Roope Elimäen tuurauskeikka. Elimäki paikkaa loukkaantuneiden keskushyökkääjien Topi Kettusen ja Jukka Sompin jättämää aukkoa.

 - Pesonen on kunnossa ja ollut hyvä harjoituksissa. Pelituntumaa ei kuitenkaan ole ja hän aloittaa penkillä, mutta katsotaan, pelaako hän tällä vai seuraavalla viikolla. Antti Rautiola pelaa tänään maalilla. Nollapeli alla "Raaka" lähtee TUTOa haastamaan. Pakistoa katsotaan vielä aamujäillä, Peliittojen päävalmentaja Petri Karjalainen kertoo.

Karjalaisen joukot eivät ole lähdössä Turkuun puntit tutisten.

 - Meillä ajatellaan, että kun on sarjakärki vastassa, niin hienompaa mahdollisuutta ei ole. Siellä on erittäin hyvä joukkue ja tehokas hyökkäys vastassa. Pelasimme kyllä hyvän pelin TUTOa vastaan Heinolassa. Haastajan asemasta lähdetään tällä kertaa, Karjalainen muistuttaa.

Seuraa Heitä

Antti Virtanen # |

Laitahyökkääjä

Joukkueen kapellimestari numero yksi. Oli Heinolassa hyökkäyksen promoottori. Viime kauden tiukka pudotuspelisarja Peliittoja vastaan on varmasti yhä tuoreessa muistissa ja sytyttänee virtuoosin liekkeihin.

Marko Rairama #13 |

Laitahyökkääjä

K-Vantaasta yllättävästi kesken syksyn takaisin Heinolaan loikannut hyökkääjä tulee olemaan iso pala peliittahyökkäystä. Pelasi kauden ensimmäisen pelinsä punavalkoisissa viime lauantaina. Joko yhteispeli ketjukavereiden kanssa rullaa?

» Lähetä palautetta toimitukselle