Jukurit niukasti KooKoota parempi

Juha-Petteri Purolinna laukoi ottelun voittomaalin.
Kouvolan Sumulaaksossa pelattiin kahden erittäin tasaisen joukkueen välinen kamppailu sarjapisteistä. Mikkelin Jukurit vei värikkäiden vaiheiden jälkeen kaksi pistettä jatkoajalla lukemin 3-4 (0-0, 0-2, 3-1, 0-1).

Ennakko-odotusten mukaisesti KooKoo ja Jukurit tarjosivat yleisölle tasaisen ja tapahtumatäyteisen ottelun. Jukurit tuli otteluun kotijoukkuetta huomattavasti aggressiivisemmin, mutta lupaavasti alkanutta erää sotkivat rangaistukset.

Läpi ottelun ylivoiman kanssa tuskaillut KooKoo ei onnistunut hyödyntämään Jukureiden jäähyjä, joten erätauolle marssittiin maalittomassa tasatilanteessa.

- Vähän ylipelaamista oli meidän osalta ja sen johdosta tuli hölmöjä jäähyjä, jotka rikkoivat meidän rytmiä, Jukurit-päävalmentaja Jarno Pikkarainen arvioi ottelun jälkeen.

Molemmat joukkueet loivat ottelussa kiitettävän määrän maalintekopaikkoja, mutta ottelun avausosumasta vastasi Jukurit. Jani Savolainen laukoi hyökkäyksen päätteeksi kiekon Mikko Rämön patjaan, josta Pentti Nöyräsellä oli helppo työ siirtää kiekko tyhjään maaliin.

Jukurit näytti menevän ottelussa menojaan, kun tulokaskauttaan Mestiksessä pelaava Joonas Kalliola ampui b-pisteen kaarelta vierasjoukkueelle lukemiksi jo 0-2.

KooKoolle tarjottiin toisessa erässä peräti kahdeksan minuuttia ylivoimaa, mutta Tadeas Galansky nollasi yritykset kerta toisensa jälkeen.

- Kaikki ovat kovia äijiä silloin, kun peli kulkee, mutta jos olet 2-0 häviöllä kotipelissä ja et saa mistään sisään, niin kyllä siellä äkkiä heikompi jätkä luovuttaa, mutta nämä jätkät eivät luovuttaneet, KooKoo-käskyttäjä Juha Juujärvi hehkutti joukkueensa asennetta.

Kotijoukkuekin onnistui

Päätöserä olikin varsinaista maali-iloittelua.

KooKoon ensimmäisestä maalista vastasi Tomi Peltonen, ja vain muutama minuutti myöhemmin yksi Mestiksen kokeneimmista pelaajista pääsi näyttämään henkilökohtaista osaamistaan maalin muodossa: Jari Kauppila kiersi koko Jukureiden alivoimanelikon ja ampui kiekon b-pisteeltä ranteella ohi Galanskyn.

KooKoo sai osumistaan huomattavasti lisävirtaa. Ottelu näytti kääntyvän KooKoon taisteluvoitoksi, kun Santtu Huhtala räjäytti hallin siirtämällä joukkueen ensimmäistä kertaa ottelussa johtoasemaan.

Kouvolalaisten ilo kuitenkin kesti vain 48 sekuntia, kun Toni Jalo toi Jukurit tasoihin.

- Oltiin varmaan minuutin verran johdossa ja meillä oli paikkoja tehdä viimeinen niitti pelille, mutta se ei onnistunut, ja ehkä kokonaisuus huomioiden Jukureiden tasoitus oli ihan ansaittu, Juujärvi arvioi.

Ottelun lopullinen ratkaisu nähtiin jatkoajalla. Jukuripuolustaja Juha-Petteri Purolinna punnersi hienolla yksilösuorituksella KooKoo-puolustuksen ohi ja sivalsi tarkalla laukauksellaan kiekon takanurkkaan.

Molemmat joukkueet pelaavat seuraavat ottelunsa perjantaina. Voitokkaasti pelannut Jukurit isännöi kotihallissaan TUTOa. KooKoon vieraaksi puolestaan saapuu JYP-Akatemia Jyväskylästä.