Hokki murjoi JYP-Akatemian sarjajumboksi

Uuden pelinumeron saanut Anthony Guttig oli kotijoukkueen tehokkain kolmella maalisyötöllään.
Kuva © Joona-Pekka Hirvonen
Hurjaan kotivireeseen äitynyt Hokki lähti selvänä suosikkina otteluun JYP-Akatemiaa vastaan. Jälleen kerran vierasjoukkueen osana oli lähteä kotimatkalle ilman pisteitä, sillä kovaa taistellut kotijoukkue vei ottelun selvin 5-0-numeroin.

Kotijoukkue Hokki esitti erittäin taistelevaa, päämäärätietoista ja uhrautuvaa jääkiekkoa. Hokki oli vähintään hiukan parempi jokaisella osa-alueella peliä, mikä tuotti loppujen lopuksi selvän voiton. Epäselvyys ottelun voittajasta karisi heti toisen erän alussa.

- Ensimmäinen erä oli erittäin hyvä meiltä. Sitten (toisessa erässä) parin minuutin sisään kaksi merkkausvirhettä meiltä ja kaveri pääsi ottelussa kuskin paikalle ja lähti siitä sitten viemään peliä, kertasi vieraiden Jukka Ahvenjärvi ottelun ratkaisua.

Hurrikaanipaidat tulivat aivan ottelun alun terävämmin, mutta reilun minuutin pelin jälkeen myös kotijoukkue syttyi pelaamaan ja sai hankittua vierailijoille pari jäähyä. Viime aikoina erittäin vaarallisessa iskussa ollut Hokin ykkösylivoima osoitti jälleen tehokkuutensa toisen ylivoiman aikana ja siirsi kotijoukkueen 1-0-johtoon seitsemän minuutin pelin jälkeen.

Maalintekijänä oli jo tutuksi käyneen rutiinin mukaisesti Teddy Da Costa, kun syöttäjinä toimivat Jarkko Heikkinen ja Anthony Guttig (0+3).

Voittomaalin merkkautti nimiinsä siis Da Costa, mutta ottelun varsinaisen ratkaisun täräyttivätkin sitten hieman yllättävämmät pelaajat. Toista erää oli pelattu vasta reilut kolme minuuttia, kun Ville Määttä ja Veikko Karppinen (0+2) pelasivat kiekon jyväskyläläismaalin taakse, josta Jevgeni Fofanov (1+1) röyhkeästi nousi maalin kulmalle ja tuikkasi kiekon sisään.

Karppisen johtama ketju iski vajaa kolme minuuttia myöhemmin uudestaan. Tällä kertaa maalin teki Mika Koivisto Fofanovin ja Karppisen syötöistä. JYP-Akatemian maalilla pelannut Sami Rajaniemi jäi vaille tarvittavaa apua puolustukselta ja oli melko lailla voimaton kaikkiin maaleihin tähän asti.

Hokki tarjosi jäähyillään vieraille vielä mahdollisuutta kiivetä peliin mukaan, mutta parin tehottoman ylivoiman jälkeen vieraat alkoivat turhautua.

- Tasakentällisin ei kyllä montaa paikkaa JYP-Akatemialle annettu. Pelattiin sitä peruspeliä, jota olemme koko syksyn kaivanneet.

- Karppisen ja (Miska) Humalojan kentät tekivät kolme tasakenttämaalia oman tekemisensä kautta. Tämä oli sellainen työmiehen keskiviikko, kertasi tyytyväinen Hokki-valmentaja Petri Mattila.

Uhrautuvaa peliä loppuun saakka

Ottelun ratkaisseista tekijöistä suurin oli loppujen lopuksi kotijoukkueen huikea taisteluasenne. Vieraiden taisteluilme ei ollut samalla tasolla, ja näin ollen Rajamäen lisäksi edes ajoittain taitojaan pääsivät väläyttelemään ainoastaan Joose Antonen ja Topi Nättinen. Heidänkin tarjoilunsa valui hukkaan, kun viimeistelijöitä ei löytynyt.

Esimerkiksi koesopimuksella hurrikaaninutuissa pelannut, kivitalon kokoinen tsekkipuolustaja Jakub Ferenc, oli otteissaan todella pehmeä, vaikka raamit kyllä riittäisivät putsaamaan maalinedustaa. Nyt Hokki iski kolme maalia aivan maalin edustalta.

- Meillä oli vastassa tänään tämän sarjan kovin kaksintaistelujoukkue. Tuo pelaaminen oli sellaista, jolla Hokki on sarjan suosikkijoukkue. Meillä ei itsellä nimenomaan kaksintaisteluihin riittänyt tahtoa, Ahvenjärvi summasi.

Kolmannen erän toisella minuutilla Hokki iski numeroiksi 4-0, jälleen ylivoimalla. Maalin teki Riku Toivo ja syöttöpisteet menivät Guttigille sekä pistepörssin kärkipaikkaa pitävälle Teemu Virtalalle. Virtalan pistetili karttui tänään vain yhdellä pisteellä, mutta taisteluilmettä joukkueen kapteeni piti yllä esimerkillisellä pelaamisella.

- Sovittiin ennen ottelua Virtalan kanssa, että vaihdetaan roolit toisin päin. Tänään minä tein maalin, ja Virtala taklasi ja söi kiekkoja, kauden avausmaalinsa tehnyt Koivisto hauskuutti toimittajia.

Loppunumerot 5-0 iski Pasi Kouvalainen Guttigin ja Anssi Rantasen syötöistä. Vielä 5-0-lukemissakin Hokki pelasi täysillä loppuun asti. Laukausten eteen heittäydyttiin rohkeasti, ja koko joukkue halusi avustaa Teemu Seppästä saamaan nollapelin tililleen. Nollapeliin Seppänen tarvitsi 30 torjuntaa.

- Ei ollut ehkä kaunein peli, mutta todella paljon hyviä asioita ja siitä on hyvä lähteä seuraavaan taisteluun perjantaina, tiivisti Hokin Mattila tunteitaan.

Hokin pelit jatkuvat perjantaina Sportia vastaan Kajaanissa ja lauantaina Jokipoikia vastaan Joensuussa. JYP-Akatemian neljän pelin vierasotteluputki jatkuu perjantaina KooKoon vieraana, ja lauantaina matka jatkuu Keravalle HCK:n vieraaksi.