Sarjan kaksi tehokkainta kohtaavat - onko Sport pitelemätön?

MESTIS / Ennakko
Teemu Seppänen on nollannut Sportin kertaalleen tällä kaudella. Tempun uusiminen vaatii nyt ilmiömäistä venymistä ja aikaisempaa enemmän apuja myös muulta joukkueelta.
Kuva © Samppa Toivonen - http://www.samppas.net
Sportin kahdeksan ottelun voittoputki päättyi perjantaina TUTOn käsittelyssä, joten Sport haluaa palata voittokantaan kotiottelussa Hokkia vastaan. Hokki on napannut viimeisimmän kolmen pisteen voiton itsenäisyyspäivänä, joten täysi pistepotti maistuisi makealta. Joukkueet kohtaavat jo neljännen kerran tällä kaudella - Sport on voittanut kahdesti ja Hokki kerran.

Molemmat joukkueet pääsevät lähtemään otteluun lähes parhaimmalla mahdollisella kokoonpanolla. Hokkileirissä on oltu kiltteinä, sillä Joulupukin vierailun myötä sairastupa on tyhjillään. Siitä huolimatta, tai ehkä juuri siksi, Hokin peli on ollut hiukan sekaisin.

Kun Hokki porskutti sarjassa aivan terävimmän kärjen taustalla syksyllä valmentaja Petri Mattila kehui joukkueen taistelutahtoa ja -asennetta illasta toiseen. Huolimatta jatkoaikavoitosta K-Vantaata vastaan lauantaina, Mattila ei ollut tyytyväinen joukkueen tekemiseen tai asenteeseen.

− Vähän meillä on peli sekaisin tällä hetkellä. Ei meillä myöskään yrittäminen, luisteleminen, työntekeminen, ilme syödä kiekkoja, ilme ajaa maalille, ilme taklata ja ottaa iskuja ole ihan kohdillaan, Mattila mietti lauantai-iltana.

Poissaolosumasta jo marraskuun puolivälistä lähtien kärsinyt kajaanilaisryhmä on saanut joukkueensa taas jalkeille, mutta osalla pelaajista pitkä pelaamattomuus näkyy otteissa. Casper Santasen pelaaminen on ollut hiukan epävarmaa paluun jälkeen ja kuusi viikkoa sivussa ollut Anthony Guttig hakee myös tasaisuutta otteisiinsa, sekä paluuta pistetehokkuuteen.

Kotijoukkueelta sivussa on näillä näkymin ainoastaan Nico Aaltonen. Sportin peli on ollut vakuuttavaa viime viikkoina. Sarjataulukossa selkeästi ykkösenä oleva vaasalaisryhmä tuntuu saavan vakavasti otettavaa vastusta ainoastaan Turun suunnalta.

Sarjan pistepörssin TOP 10-listalta löytyy peräti kolme Sportin miestä ja koko pörssin kärjestä Lassi Kokkala tehoin 21+19. Samuli Kivimäellä on koossa tehot 25+12, jolla johdetaan sarjan maalipörssiä ennen Kokkalaa. Kaksikkoa säestää vielä Hokki-taustainen Jarkko Hattunen tehoin 14+18.

Sportin jälkeen toiseksi eniten maaleja sarjassa tehneen Hokin pelaajia löytyy pistepörssin TOP 10-listalta vain yksi, mutta TOP 25:stä viisi pelaajaa. Loistavaa kautta pelaavan Teemu Virtalan pistekertymä on 13+24. Riku Toivo on päässyt hyvään vireeseen ja noussut joukkueen toisiksi tehokkaimmaksi pistein 9+23. Teddy Da Costa on jäänyt kaksikosta jo vähän jälkeen tehopisteillä 16+10.

Molempien joukkueiden tolppien välistä löytyy luotettava ja laadukas maalivahti. Joonas Kuusela ja Teemu Seppänen pelaavat molemmat hienoa kautta ja ovat torjuneet joukkueelleen tärkeitä pisteitä.

Huomattavasti laajemmalla ja laadukkaammalla materiaalilla pelaava Sport on otteluun selkeä ennakkosuosikki, mutta Hokki on osoittanut että asenteen loksahtaessa kohdalleen se voi voittaa kenet tahansa tasaisessa sarjassa.

Seuraa Heitä

Samuli Kivimäki #28 |

Oikea laitahyökkääjä

Läpi kauden vahvasti pelannut ja uskomattoman laukauksen omistavan Kivimäen pistekeskiarvo ottelua kohden on 1,32. Ylivoimalla mies on maalannut yhdeksän kertaa.

Arttu Heikkinen #29 |

Hyökkääjä

Vasta parikymppinen, mutta isokokoinen kuhmolainen alkaa löytää paikkansa Hokin ykköskentästä Teemu Virtalan ja Riku Toivon rinnalta. Tulokaskaudellaan nuorukainen on iskenyt toistaiseksi tehot 8+10.

» Lähetä palautetta toimitukselle