Divarikiekko valtaa Hakametsän

MESTIS / Ennakko
LeKi-pelaajia ei sunnuntaina pitäisi vaivata tilanpuute, kun jännitysnäytelmän tapahtumapaikkana toimii Hakametsän jäähalli.
Kuva © Mikko Pylkkö mikko.pylkko@jatkoaika.com
LeKin isännöimässä uudenvuodenottelussa vieraaksi saapuu kovavireinen TUTO. Erikoisen vuoden vaihteen kiekkokarkelosta tekee se, että kamppailu järjestetään Tampereen legendaarisessa Hakametsän jäähallissa.

LeKi lähtee pesemään kasvojaan sunnuntaina. Vuoden 2013 viimeiseen otteluun lempääläläiset lähtevät Keravalta saatu 8-3-selkäsauna takanaan. LeKin kuntopuntari ei muutenkaan näytä valoisalta, sillä pirkanmaalaiset ovat voittaneen ainoastaan kertaalleen viimeksi pelatuissa seitsemässä ottelussa. Hakametsän TUTO-kamppailu on kuitenkin puhuttanut Lempäälässä jo kuukausia, mistä luulisi LeKi-pelaajienkin saavan lisäpontta suoritukseensa.

LeKin ongelmat löytyvät tällä hetkellä pitkälti omasta kenttäpäädystä. Joukkue iskee yleensä tarvittavan määrän häkkejä, mutta puolustus vuotaa liian usein.

Kisalle on sattunut viime aikoina myös liian usein "mustia hetkiä" joukkueen ollessa johdossa. Sunnuntaina LeKin täytyykin pitää pakkansa kasassa täydet 60 minuuttia, jotta sarjakakkonen olisi kaadettavissa.

TUTOlla sen sijaan menee edelleen lujaa. Lauantaina turkulaiset kaatoivat sarjajohtaja Sportin hyvällä viimeistelyllä ja tiiviillä viisikkopuolustamisella. Ismo Lehkosen joukot haluavat varmasti päättää vuotensa voittoon, varsinkin kun illan ottelu pelataan liigajäillä, mihin TUTOkin hamuaa.

Turkulaisilla on viime aikoina ollut loukkaantumishuolia, mutta joukkue on viime peleissään todistanut, että se pystyy pelaamaan voittavaa kiekkoa ilman Aki Keinäsen ja Tuukka Pulliaisen tapaisia kärkinimiä. LeKillä tuleekin olemaan täysi työ pysäyttää vajaamiehisenäkin nimivahvojen varsinaissuomalaisten vyöry.

LeKin riveissä pelaa liutta pelaajia, joille Hakametsän käytävien navigointi ei tuota ongelmia. Tapparasta lainalle saapuneet puolustajat Atte Mäkinen ja Vilho Virmavirta sekä hyökkääjä Toni Kallela jatkanevat Kisa-paidassa. Lempääläläisille on odotettavissa lisäksi Ilves-apuja sunnuntain otteluun. Hakametsässä kotiyleisö pääsee myös ensimmäistä kertaa toteamaan jenkkihyökkääjä Donald Maloneyn pelikunnon.

Vieraat lähtenevät peliin samalla kokoonpanolla kuin lauantain Sport-ottelussa. Puolustajista Mikko Lehtonen on edelleen Pikkuleijonien mukana Ruotsissa ja Ryan Ruikka sekä Mikko Jortikka jatkavat sairastuvalla. Hyökkäyksestä puuttunevat Juuso Honka, Aki Keinänen ja Tuukka Pulliainen.

Seuraa Heitä

Aleksi Orenius #9 |

Puolustaja

Orenius on saanut viime aikoina paljon vastuuta ja nuori puolustaja on kyennyt osoittamaan, että on paikkansa ansainnut.

Miika Franssila #17 | Sheffield

Puolustaja

Franssilan debyytti TUTO-paidassa poiki syöttöpisteen. HPK-lainan hyvät nousut siniviivalle saattavat johtaa sunnuntaina lisäpisteisiin.

» Lähetä palautetta toimitukselle