Lohi välttelemään Pielisjoen katiskoja

MESTIS / Ennakko
Pekka Kangasalustan teesit testataan pitkästä aikaa Mehtimäellä.
Kiekkovuosi 2013 päättyy Kiekko-Vantaan ja Jokipoikien osalta sunnuntaina Mehtimäellä. Kajaanissa lauantai-iltana pisteeseen venynyt vantaalaisjoukkue kohtaa voittoputkessa viilettävän isäntäjoukkue Jokipojat.

Kiekko-Vantaan kierros Itä-Suomessa jatkuu Joensuuhun. Lauantaina joukkue kävi Kajaanissa kärsimässä jatkoaikatappion. Jokipojat puolestaan pelasi niin ikään vieraissa, mutta paremmalla tuloksella, sillä Peliitat kaatui vieraskentällä komeasti maalein 2-5.

Joensuulaisleirille iloa tuo etenkin se, että tehomiehet löytyivät muualta kuin ykkösketjusta. Saku Mäenalasen pikkuleijonareissua paikkaa Sami Blomqvistin ja Mikael Ruohomaan rinnalla Janne Niva.

Loukkaantumisista Jokipojissa kärsii yhä tärkeitä pelimiehiä, kun sivussa ovat muun muassa Esa Lehikoinen, Jakub Sramek ja Oula Uski. Päävalmentaja Mikko Haapakoskea tuuraa apuvalmentaja Jouni Varis, sillä Haapakoski on nuorten MM-kisoissa.

Vantaalaisten kokoonpano sai mieluisan vahvistuksen loppukaudeksi, kun Antti Pehkonen paikkaa esimerkiksi Artem Iossafovin jättämää aukkoa lohipaitojen hyökkäysosastolla. Maalilla jatkanee Joensuussakin Aaro Peltonen

Kohtaaminen on joukkueille vasta kauden toinen. Marraskuun puolivälissä Jokipojat haki komeat vieraspinnat Tikkurilasta maalein 2-4.

Seuraa Heitä

Miks Lipsbergs #11 |

Oikea laitahyökkääjä

Lipsbergs on saanut vireen päälle oltuaan jopa sivussa kokoonpanosta. Heinolassa syntyivät tehopinnat 1+1.

Antti Pehkonen #16 |

Laitahyökkääjä

Raahelaishyökkääjä pelasi kotikaupungissaan Suomi-sarjaa ja palasi vantaalaisten hyökkäysarsenaaliin viikonlopun vieraskiertueelle.

» Lähetä palautetta toimitukselle