K-Vantaan vuosi pakettiin kirvelevällä tappiolla

Tunteet kuumenivat loppusummerin jälkeenkin.
Kuva © Joona-Pekka Hirvonen
Kiekkovuosi 2013 päättyi Joensuun Jokipoikien ja Kiekko-Vantaan osalta kiihkeissä ja tiukissa tunnelmissa. Tasaisen ottelun vei lopulta Jokipojat kahden kolmannen erän maalin turvin loppulukemien ollessa 3–2 (1–0, 0–1, 2–1).

Sunnuntai-illan Mestis-kamppailu tarjosi Mehtimäen jääpyhättöön tulleelle 2519-päiselle yleisölle suhteellisen viihdyttävän ja jännittävän näytelmän. Vierasjoukkue Kiekko-Vantaa laittoi paikoittain Jokipojat ahtaalle, eikä olisi ollut suuri vääryys, mikäli lohipaidat olisivat saaneet tuliaisiksi pisteen jos toisenkin.

Ottelun ratkaisu ja lopulta voittomaaliksi jäänyt osuma tuli hyvän pelivireen löytäneen Jokipoikien Elvijs Biezaisin soolomaalista ylivoiman aikana. Heikosti kolmannessa erässä toiminut kotijoukkueen ylivoima ei ottanut millään onnistuakseen, kunnes Biezais otti kiekon haltuunsa omalla alueella ja luisteli vastustamattomasti vastustajan alueelle ja laukoi tarkan rannelaukauksen ylänurkkaan ohi vierasmaalivahti Aaro Peltosen vain kaksi sekuntia ennen ylivoiman päättymistä.

− Mielestäni pelattiin hyvä ja nousujohteinen peli. Meillä oli mahdollisuus voittoon, mutta kolmannessa erässä emme olleet niin kypsiä kuin luulimme, analysoi Kiekko-Vantaan päävalmentaja Pekka Kangasalusta ottelun jälkeen.

Ensimmäinen erä oli tasaväkinen ja molemmilla joukkueilla oli maalipaikkoja tarjolla suurin piirtein yhtä paljon. Jokipojat taklasi erän aikana hanakasti ja aiheutti tällä ajoittain hämminkiä vantaalaisten hyökkäyksiinlähdöissä. Kiekko-Vantaa puolestaan pyrki pysäyttämään kotijoukkueen hyökkäykset keskialueella ja kääntämään tilanteet vastahyökkäyksiin.

Erän ainoan maalin teki Jokipojat erän toisen ylivoimansa aikana. Kotijoukkueen kultakypärä Mikael Ruohomaa antoi syötön Jarkko Immoselle, joka ohjasi kiekon tyylikkäästi ohi Peltosen.

Kiekko-Vantaa toisen erän herra

Toinen erä kului vierasjoukkueen hallinnassa. Erä alkoi vauhdikkaasti joukkueiden hyökätessä päästä päähän. Kiekko-Vantaa sai hyvän pyörityksen päätteeksi tilaisuuden tasoittaa ottelu ylivoimalla, mutta parista hyvästä maalipaikasta huolimatta peräti 37 kertaa torjunut kotijoukkueen veräjänvartija Daniel Spence piti maalinsa toistaiseksi koskemattomana.

Jokipojat sai erän aikana maalipaikkoja ja painetta vastustajan maalille aikaiseksi vain kahden ylivoimansa aikana. Tasakentällisin vierailija oli toisessa erässä huomattavasti kotijoukkuetta parempi ja maalipaikkoja se sai kotijoukkuetta enemmän.

Hyvän painostuksen tuloksena Kiekko-Vantaa tasoitti ottelun ajassa 34.48 kun Wonjun Kim laukoi rannelaukauksen suoraan Spencen vartioiman maalin ylänurkkaan. Loistavan syötön maaliin antoi maalin takaa Sanghoon Shin. Maali oli Kimin ensimmäinen Mestiksessä.

− Varsinkin toisessa erässä pelasimme hyvää peliä, kauden parasta maalille pelaamista. Kaverin molari oli kyllä hyvä, siinä olisi voinut muutaman maalin enemmän, harmitteli Kangasalusta.

Kuuma kolmas erä

Jokipojat pääsi kolmannen erän alussa johtoon, kun hyökkäysalueella pomppinut kiekko tavoitti hyvin pelanneen Janne Nivan, jonka kääntölaukaus oli liikaa Peltoselle. Erän edetessä tunteet kuumenivat entisestään, ja erää värittivätkin monet nujakat ja useat jäähyt. Kuvaavaa oli, että ottelun aikana tuomittiin peräti 17 kahden minuutin jäähyjä.

Kiekko-Vantaalla oli useampikin paikka kolmannessa erässä tehdä maali, mutta tässä onnistui vain Micke-Max Åsten maalin eteen kimmonneesta kiekosta, kun Kiekko-Vantaa haki kavennusta ottelun lopussa ilman maalivahtia.

− Tämän joukkueen vahvuus on ollut sitkeä puolustaminen ja hyvä maalivahtipeli. Se tänään auttoi ja piti meidät tänään pelissä mukana. Paikat tulee kun tehdään kärsivällisesti hommia, muistutti Jokipoikien peräsimessä Mikko Haapakoskea tuuraava Jouni Varis.

− Kolmannessa erässä meidän peli vähän parantuikin ja pystyttiin myös kiekollisena pelaamaan paremmin. Loppu kestettiin hyvin ja tämä ottelu oli hyvä suoritus koko joukkueelta.

Ottelun lopussa tunteet jälleen kuumenivat. Päätössummerin jälkeen nähtiin harvinainen välienselvittely kun useampi pelaaja nukajoi keskenään.

Kangasalustalla oli selkeä syypää ottelun lopun häslinkiin: Mikael Ruohomaa.

− Älä tee tuollaisia pelin jälkeen, kuten tämä Ruohomaan summerin jälkeinen töötti Åsteniin, mikä aiheutti tuon lopun nokkakopan. Jos ei poika itse opi, niin kyllä joku opettaa vuosien varrella.

− Hyvä pelaaja, mutta en ihmettele, ettei Liigassa JYPissä onnistunut, eikä tule kyllä ikinä onnistumaankaan. jos ei tuollainen rottailu lopu, tylytti Kangasalusta.

Seuraavat ottelut ovat joukkueilla ensi vuoden puolella vierasotteluilla. Jokipojat kohtaa ensi viikon perjantaina Kouvolan KooKoon kun Kiekko-Vantaa puolestaan matkustaa Lempäälään kohtaamaan LeKin.