Ylivoimia hukkaan Sumulaaksossa - vaisu KooKoo kotivoittoon

MESTIS / Raportti
Kristian Järvinen otti muutaman todella tärkeän torjunnan.
Kuva © Jaakko Stenroos - https://jaskan.kuvat.fi/
Kouvolan sunnuntai-illassa nähtiin runsaasti jäähyjä, muttei lainkaan ylivoimaosumia. Vierailija SaPKo oli ottelussa KooKoota paljon ahkerampi ja puolusti erittäin hyvin, mutta Kouvolan oranssimustat veivät kaksi sarjapistettä voittolaukauskilpailun päätteeksi maalein 3−2 (1−2, 0−0, 1−0, 0−0).

Viidentenä sarjassa majaileva KooKoo ei ollut illan ottelussa ollenkaan sitä, mitä lauantaisen Jukurit-voiton jälkeen saattoi odottaa. Kiekko liikkui hitaasti kuten itse joukkuekin. Vierasjoukkue SaPKo puolestaan pelasi erittäin hyvän ja työteliään ottelun sekä pystyi pitämään vaisun KooKoon aisoissa.

− Ei oltu saatu karistettua eilistä makeaa voittoa kropasta ja mielestä irti, minkä takia kaikki tekeminen oli vaillinaista. Hidasta luistelua sekä tarjontapelaamista, ja kiekonliikuttelu oli todella hidasta. Välillä se näytti, että näyttää ihan hyvältä, mutta pitäisi vain pikakelauksella katsoa, harmitteli KooKoo-valmentaja Juha Juujärvi.

Kaikesta huolimatta savonlinnalaisten taistelu ei kuitenkaan saanut sitä suurinta palkintoa, sillä KooKoo tuli päätöserässä 5−3-alivoimalla tasoihin, kun Jari Kauppila taiteili läpiajo-osumallaan kiekon Jani Kauton selän taakse. Voittolaukauskilpailussa kotijoukkue oli Jesse Jyrkkiön maalin verran edellä.

− Pelattiin pirun hyvä vieraspeli tänään ja jäätiin rankkareista ohueksi. Kaveri teki alivoimalla, meidän viiskolmosella maalin, siinä iso virhe ja voitto suli siihen, SaPKon päävalmentaja Janne Sinkkonen pohti.

Läpi ottelun kumpikaan joukkue ei saanut ylivoimillaan mitään aikaiseksi, vaikka ottelussa vihellettiin jopa 13 kappaletta jäähyjä.

Vierailijat painelivat johtoon

Ensimmäisen erän kolmesta maalista huolimatta ei nähty juurikaan montaa maalintekopaikkaa. Avauserässä mentiin kuitenkin muutamia pitkiä jaksoja ilman katkoa, mikä oli maalien ohella yleisöön menevää.

Avausmaalista vastasi vierailijoiden kultakurkku Iiro Vehmanen, joka pääsi KooKoo-puolustajien välistä iskemään oman riparin ohi maalivahti Kristian Järvisen.

SaPKo lisäsi erän puolivälissä karkumatkansa kahteen maaliin, kun Niklas Huovila ohjasi Ilari Metsolan viivavedon verkon perukoille. Kahden maalin johto kesti kuitenkin vain reilun minuutin, sillä Joona Karevaara unohtui SaPKo-puolustukselta takatolpalle, ja hyökkääjällä oli helppo työ viimeistellä kiekko maaliin Henri Tuomisen loistavasta syötöstä.

Erän lopulla vierailijat pääsivät pyörittämään ylivoimaa, mutta paras paikka kuitenkin siunaantui alivoimansa hyvin hoitaneelle KooKoolle 2−1-hyökkäyksestä.

Jäähyjä ja jäähyjä, muttei ylivoimamaaleja

Kotijoukkue pääsi heti toisen erän alussa hakemaan tasoitusta ylivoimalla, mutta siitä ei paria laukausta kummoisempaa kehkeytynyt. Toisessa erässä molemmat joukkueet pelasivat ylivoimaa kahdesti.

SaPKo ei varsinkaan toisessa erässä päästänyt KooKoota maalintekopaikoille, mihin SaPKo-valmentaja Sinkkonen olikin erittäin tyytyväinen.

− Toisessa erässä vastustajalla oli kaksi maalipaikkaa, toinen aloituksesta ja toinen meidän ylivoimalla, joka sekin päättyi ohilaukaukseen. Pelattiin ja puolustettiin tämä ilta ihan pirun hyvin, SaPKo-luotsi totesi.

− Täytyy sanoa, että kertoo sarjan tasaisuudesta ja SaPKon hyvyydestä se, että joukkue oli isolla sydämellä mukana taistelussa, pelasi sekä viisikkona että joukkueena erittäin tiivisti ja riisui meidän kermakiekkoilun kyllä aseista, kertoi puolestaan Juujärvi.

Ylivoimien tuhlailu jatkui myös päätöserässä, mutta kaiken kruunu oli KooKoo-konkari Jari Kauppilan 2−2-tasoitusmaali kahden miehen alivoimalla. Ennen maalia oranssimustat olivat olleet jo nelisen minuuttia vajaalla Henri Tuomisen 2+2-minuuttisen takia.

Maalista ja alivoiman tappamisesta kotijoukkue sai virtaa ja heräsi vielä päätöserän loppupuolella, mutta jatkoajalle suunnattiin 2−2-lukemissa.

Kaksi pistettä Kouvolaan rankkarien päätteeksi

Jatkoajallakin sattui ja tapahtui. Molemmat joukkueet pääsivät pelaamaan jälleen ylivoimaa, mutta kiekko ei löytänyt tietään maaliin.

Paras paikka jatkoajalla siunaantui SaPKon HPK-laina Robert Leinolle, joka karkasi läpiajoon, mutta miehestä ei kuitenkaan ollut ohittamaan maalivahti Järvistä.

Voittolaukauskilpailun äkkikuolemassa onnistui KooKoo-puolustaja Jesse Jyrkkiö, ja kun Iiro Vehmanen ei onnistunut, jäivät kaksi pistettä Kouvolaan.

 Oltiin ottavana osapuolena, ja jos oikeudenmukaisuuden puolesta olisi ottelun pisteyttänyt niin se olisi mennyt kolme−muna SaPKolle tänään, Juujärvi myönsi.

Kummatkin joukkueet pelaavat seuraavat ottelunsa vasta ensi vuonna 3.1., kun SaPKo isännöi Vaasan Sportia ja KooKoo saa vieraakseen Joensuusta Jokipojat.

» Lähetä palautetta toimitukselle