Sarvien kolinaa Mikkelissä

MESTIS / Ennakko
Edellinen kamppailu Talvisalossa päättyi Jukureiden juhliin. Kuinka käy Mikkelissä?
Kuva © Antti Varonen
Mikkelissä koetaan perjantaina paikallishegemoniaa, kun rakkaat sarvipaitaiset kiistakumppanit Jukurit ja SaPKo kohtaavat kolmannen kerran kuluvalla kaudella. Mikkeliläiset ovat vieneet nimiinsä kaksi aiempaa kohtaamista.

Sarjanelosena otteluun lähtevän Jukureiden peliesitykset ovat olleet vaihtelevia, vaikkakin suunta on ollut nöyryyttävin 0-6-numeroin tulleen Sport-tappion jälkeen nousujohteinen. Keskiviikkona Joensuussa joukkue oli vahva ottaen selkeän voiton Jokipojista ja ennen kaikkea mikkeliläiset pelasivat johtoasemassa huomattavasti aiempaa paremmin.

Toni Jalon johtaman kakkosketjun esitykset ovat olleet viime aikoina alavireisiä, mutta keskiviikkona tämäkin trio sai onnistumisia ja ketjun niskassa roikkunut apina tippui ainakin osittain selästä.

Jukurit lähtee otteluun eittämättä ennakkosuosikkina, mutta myös mikkeliläisten valmennus tietää paikallisotteluiden ailahtelevaisuuden ja pienten asioiden suuren merkityksen.

− Henkisesti täytyy latautua hyvin, sillä SaPKo haluaa juuri meidän päänahan. Kun tatsi peliin on hyvä ja oma tekeminen normaalilla tasolla, meidän pelinopeus kyllä riittää heitä vastaan, ennakoi Jukureiden kakkosvalmentaja Timo Turunen seuran kotisivuilla.

− Henkinen valmius on tärkein. Jos emme ole valmiita, SaPKo haistaa kyllä veren. Päättäväistä ja periksiantamatonta pelaamista tarvitaan.

Myös SaPKo otti keskiviikkona tärkeän voiton kaatamalla Kajaanin Hokin jännittävän lopun jälkeen. Savonlinnalaisten kautta kuvaa hyvin se surullinen tosiasia, että joukkue tavoittelee kauden kolmatta voittoputkeaan ja pisin putki on tasan kahden pelin mittainen. SaPKo ei ole siis voittanut kahta peliä peräkkäin sitten marraskuun alun.

Keskiviikon kamppailussa se kuitenkin pelasi varsinkin avauserässä kauden parasta kiekkoaan, vaikka tekikin jälleen lopusta itselleen vaikean. Kauden kaksi aiempaa kohtaamista ovat olleet erittäin tiukkoja, joten Jukureiden on oltava valmiina kamppailuun ottaakseen täydet pisteet lörtsykaupunkilaisten kustannuksella.

Veskarit vaihtoon

Jukureiden maalille luistelee yli kuukausi sitten edellisen ottelunsa aloittanut Petteri Similä. Apuvalmentaja Turusen mukaan kaikki pelaajat saavat näyttöpaikan tuoreen päävalmentajan Antti Pennasen alaisuudessa. 

Kokoonpanoon tulee myös pieniä muutoksia. Kun pelikieltoa kärsivä Patrik Lostedt on sivussa, nousee miehen tilalle kokoonpanoon todennäköisesti Janne Väyrynen

SaPKo lähtee perjantaihin maalivahtia lukuunottamatta samoilla koostumuksilla kuin keskiviikon kamppailuun ja varsinkin ykkösketjua Eetu-Ville Arkiomaa-Pekka Niemimaa-Teemu Suhonen kannattaa pitää silmällä. Myös HPK-lainojen Robert Leinon ja Ville Järveläisen ketju Mika Mörskyllä höystettynä oli Hokkia vastaan alati vaarallinen.

Edelliset kolme peliä aloittanut Andreas Bernard matkaa perjantaina Italiaan, joten SaPKon maalia vartioi joko Jani Kautto tai Antti Leskinen


Seuraa Heitä

Toni Jalo #10 |

Keskushyökkääjä

Sai viime ottelussa pitkästä aikaa maalihanat auki. Aukesiko ketsuppipullo samalla?

Jesse Laaksonen #20 |

Laitahyökkääjä

Saanut lisää vastuuta kauden vanhetessa ja on myös parantanut otteitaan. Pelaa röyhkeästi, ajaa suoraviivaisesti maalille ja on todella käyttökelpoinen ylivoimalla maskissa ja muutenkin maalin läheisyydessä.

» Lähetä palautetta toimitukselle