Onnistuuko SaPKo voittamaan Jukurit Etelä-Savon derbyssä?

MESTIS / Ennakko
Tämä oli lauantaina Talvisalossa tuttu näky.
Kuva © Antti Varonen
Keskiviikkoiltana Talvisalon jäähallissa kohtaavat kaksi toisilleen tuttua joukkuetta, kun SaPKo saa vieraakseen paikallisvastustajansa Mikkelin Jukurit. Kauden aikaisemmat kolme kohtaamista ovat päättyneet kaikki Jukureiden voittoon.

Kotijoukkue SaPKolla peli sujuu tällä hetkellä suhteellisen hyvin. Kuudesta viime ottelusta on alla neljä voittoa viime viikon huipentuessa 6-2-voittoon Hokista SaPKon 85-vuotisjuhlaottelussa. Pässipaitojen ongelmana ollut maalinteko loisti poissaolollaan, kun se mätti viisi maalia Hokin verkkoon ainoastaan toisessa erässä.

Hokki-ottelua edeltävänä päivänä SaPKo pelasi Heinolassa Peliittoja vastaan häviten luvuin 1-5, vaikka se loikin yhtä paljon maalipaikkoja kuin Hokkia vastaan.

− Tänään olimme tehokkaita, eilen jäi tehot hieman matkalle. Eilen rimat kolisi aika identtisistä paikoista kuin tänään, mutta tänään käytettiin paikat hyödyksemme. Toinen erä oli tietenkin huikeaa viimeistelyä, kehui SaPKon päävalmentaja Janne Sinkkonen Hokki-ottelun päätyttyä.

Syyksi SaPKon surkealle sarjasijoitukselle voidaankin todeta se, että joukkue häviää kamppailut omantasoisia joukkueita vastaan lähes järjestään, mutta kärkipään joukkueet puolestaan saavat useasti poistua pelistä tappio niskassaan.

SaPKolta on loukkaantumisen takia sivussa Teemu Huttu ja Mikael Arkimo. Sen sijaan KeuPan sopimuspelaajat Juuso Mörsky ja Taneli Maasalo nähdään keskiviikkona pässipaidoissa. SaPKon maalia vartioi tuttuun tapaan Jani Kautto.

Maalivahtiosasto kunnossa, ratkaisijoita kaivataan

Vierasjoukkue Jukureiden otteet ovat parantuneet huomattavasti viime aikoina. Helmikuun neljästä ottelusta Jukurit on saanut kasaan yhtä paljon pisteitä kuin tammikuun otteluista yhteensä. Peli on myös näyttänyt selkeämmältä, vaikka vieläkin löytyy parannettavaa monella osa-alueella, erityisesti viimeistelyssä.

Viime viikolla Jukurit katkaisi pitkän tappioputkensa voittamalla keskiviikkona vieraskaukalossa LeKin numeroin 2-1. Perjantaina Jokipojat kaatui Mikkelissä voittomaalikilpailun jälkeen 3-2 ja lauantaina Jyväskylässä Jukurit taipui jatkoajan jälkeen JYP-Akatemialle 0-1.

Jyväskylässä Jukureiden suurin sankari oli peräti 29 kertaa kiekon tielle ehtinyt maalivahti Oskari Setänen, joka otti huikeita torjuntoja pitkin ottelua. Jukureilla on siis kaksi hyvää vaihtoehtoa maalille SaPKoa vastaan, sillä myös Tadeas Galansky on esittänyt hyviä otteita edellisissä pelaamissaan otteluissa.

Jukureiden joukkuetta on vaivannut viime päivinä flunssa-aalto, joten kokoonpano keskiviikkona on vielä suuresti auki, mutta todennäköisesti sivussa ovat puolustaja Pasi Järvinen ja hyökkääjät Mikko Laine, Joonas Koskinen ja Joonas Kalliola.

Keskiviikkona mikkeliläisjoukkue sai pikaisia laina-apuja Raumalta, kun hyökkääjät Joni Nikko ja Eetu Koski liittyvät sarvipäiden vahvuuteen SaPKo-ottelun ajaksi.

Jesse Rohtla sai Mestiksen kurinpidolta kahden ottelun pelikiellon JYP-Akatemia ottelun polvitaklauksestaan, joten häntä ei kentällä nähdä. Sen sijaan Jukureiden tuorein hankinta Oula Palve tekee ensiesiintymisensä jukurinutussa.

Seuraa Heitä

Ville Eskelinen #28 |

Keskushyökkääjä

Alkukauden unessa osin loukkaantumisten takia ollut sentteri alkaa ottaa roolia SaPKon hyökkäyspelissä. Lauantaina mies nakutti Hokkia vastaan tehot 1+3 ja oli muutenkin alati vaarallinen. Onnistuuko Eskelinen kurittamaan myös Jukureita?

Oula Palve #89 | HC Ajoie

Keskushyökkääjä

JYP-Akatemiassa kolme edellistä kautta pelannut Oula Palve teki viime viikolla sopimuksen Jukureiden kanssa. Näyttääkö taitava Palve taitonsa tehojen muodossa jo debyytissään?

» Lähetä palautetta toimitukselle