Jukurit parempi paikallistaistossa

Toni Hyvärinen vastasi ottelun voittomaalista.
Mestiksen runkosarjan avauskierroksella nähtiin paikalliskamppailu, kun Mikkelin Jukurit sai vastaansa SaPKon Savonlinnasta. Ottelussa nähtiin paikalliskamppailun tyyliin paljon tunnetta ja taklauksia. Kotijoukkue Jukurit nappasi ensimmäiset kolme pistettä yli 2100-päisen mikkeliläisyleisön riemuksi voittamalla ottelun futislukemin 2-0.

Mestaruusviirin kattoon nostamisen jälkeen ottelu aloitettiin ryminällä. Ottelua ehdittiin pelata vain kymmenen sekuntia ennen ensimmäistä maalia. Vierasjoukkueen puolustaja Iiro Vehmasen syöttöyritys maalin takana epäonnistui täysin kiekon ponnahtaessa laidasta suoraan b-pisteen kaarelle Toni Hyväriselle, jonka lyöntilaukaus yllätti savonlinnalaisten maalivahdin Jani Kauton totaalisesti.

- Teemana oli, että kun viiri on katossa, niin sen jälkeen pelataan täysillä, päävalmentaja Jarno Pikkarainen totesi.

- Laitan omaan piikkiin joukkueen valmistautumisen. Suunnitelmana oli pysyä tasalukemissa ensimmäiset kymmenen minuuttia, mutta pysyttiin vain kymmenen sekuntia, SaPKon päävalmentaja Janne Sinkkonen harmitteli.

Vain hetki avausmaalin jälkeen Jukureihin SaPKosta siirtynyt Niko Laakkonen taklasi näyttävän puhtaasti valkopaitojen Lauri Kärmeniemeä, joka keräili itseään maasta tilanteen jälkeen. Ottelussa nähtiinkin paljon taklauksia juurikin Laakkosen ja Hyvärisen toimesta. Torikokouksiltakaan ei vältytty, ja pientä nujakointia nähtiin maalin edessä ottelun aikana moniakin kertoja.

Jukurit hallitsi ottelun ensimmäistä erää suvereenisti SaPKon joutuessa ottamaan jopa neljä kahden minuutin rangaistusta. Sinipaitainen kotijoukkue ei kuitenkaan pystynyt käyttämään paikkojaan hyväksi, vaikka joukkueelle tarjottiin minuutin verran kahden miehen ylivoimaa. SaPKo onnistui saamaan ensimmäisen laukauksen Petteri Similän vartioimaa maalia kohti vasta ottelun puolivälin jälkeen, mikä kuvaa ensimmäisen erän tapahtumia.

Kotijoukkue siirtyi jo kahden maalin johtoon pelikellojen näyttäessä aikaa 14.09. Toni Jalo syötti kiekon ketjukaverilleen Mikko Laineelle, joka ei tekopaikastaan erehtynyt, vaan laukoi kiekon hyvin pelanneen Jani Kauton selän taakse. Enempää maaleja ei ottelussa nähty.

Kautto piti SaPKon pelissä mukana

Ensimmäisessä erässä täysin jalkoihin jäänyt SaPKo ryhdistäytyi toiseen erän alkuun, vaikka joutuikin uudestaan kahden minuutin alivoimalle erän kolmannella minuutilla. Ylivoiman paras paikka avautui hyökkääjä Jesse Rohtlalle, joka laukoi reboundista tulleen kiekon kohti tyhjänä ammottavaa maalia. Jani Kauton ilmiömäinen hanskatorjunta kuitenkin pelasti vierailijat takaiskulta. Puolustaja Pasi Järvinen vielä kilautteli tolppia, mutta tämän lähemmäksi maalia Jukurit eivät ylivoimallaan päässeet.

- Loistava alivoimapelaaminen antoi mahdollisuuden kolmanteen erään, ja se antoi meille energiaa. Alivoimapelaamiseen voi olla tyytyväinen, Sinkkonen kertasi.

Isännät saivat vielä mahdollisuuden kokeilla kaksi kertaa ylivoimaansa tuloksetta. Alivoimien tappaminen loi SaPKolle uutta intoa, ja vierailijat pääsivät pyörittämään muutamaan kertaan näyttävästi Jukureiden alueelle.

- Ihan positiivinen kuva jäi ottelusta. Saatiin kolme pistettä, nollapeli ja erittäin jämäkkää tekemistä läpi ottelun. Viimeinen päättäväisyys puuttui, kun ei pystytty tekemään maaleja ylivoimalla, Pikkarainen miettii.

Kolmannen erän alussa SaPKon hyökkääjä Niko Kallela kilautteli tolppaa ja SaPKo sai ottelun ensimmäisen ylivoimansa. Ylivoima ei kumminkaan tuottanut sen suurempaa tulosta, mutta SaPKo hallitsi kolmatta erää ensimmäiset kymmenen minuuttia.

SaPKo sai toisen mahdollisuutensa ylivoimalla Pentti Nöyräsen lähdettäessä kampituksesta jäähylle. Ylivoimalla savonlinnalaiset pääsivät laukomaan b-pisteiden välistä, mutta kiekko osui jälleen Jukureiden onneksi tolppaan.

Jukurit pääsi vielä kertaalleen ylivoimalle, mutta paras maalintekopaikka siunaantuikin vierailijoille. Jesse Rohtlan kompuroidessa viivalla SaPKon Eetu-Ville Arkiomaa luisteli itsensä läpiajoon. Laukaus kuitenkin meni ohi maalin ja näin viimeisessäkään erässä ei nähty lisämaaleja.

SaPKo jatkaa runkosarjaansa perjantaina kotiluolassaan LeKiä vastaan ja Jukurit matkustaa samaisena päivänä Joensuuhun Jokipoikien vieraaksi.