Jukurit parempi Sarvipäiden kohtaamisessa

Päävalmentaja Janne Sinkkosella oli ottelun aikana paljon asiaa tuomaristolle.
Perjantai-iltana Mikkelissä koettiin paikalliskamppailun henkeä, kun ailahtelevan syyskauden pelannut Mikkelin Jukurit sai vieraakseen SaPKon Savonlinnasta. Ottelusta muodostui totuttuun tyyliin tasainen kamppailu, jossa molemmilla oli omat paikkansa. Jukurit oli kuitenkin SaPKoa parempi jo kolmannen kerran tällä kaudella. Ottelu päättyi Jukureiden 3-0-voittoon (0-0, 1-0, 2-0).

SaPKo lähti otteluun hyvin energisesti ja sai heti ensimmäisillä minuuteilla painetta kotijoukkueen puolustusalueelle. Jukurit pääsi kuitenkin niskan päälle ylivoimiensa ansiosta. Pässilaumalle merkittiin peräti neljä kahdenminuutin rangaistusta ensimmäisestä erästä.

Jukurifanit toivottivat Pennasen tervetulleeksi Mikkeliin "Tervetuloa Pendo!" -kyltillä, mikä lämmitti tuoreen päävalmentajan mieltä:

- Aluksi haluan kiittää faneja huikeasta sisäänotosta. Tuntui hyvältä nähdä se teksti siellä katsomossa. SaPKo oli tänään todella hyvä ja saadaan kiittää Similää siitä, että saatiin tänään kolme pistettä, kommentoi Jukureiden päävalmentaja Antti Pennanen.

Jukurit johtoon "Taikurin" maalilla

Jukurit ei SaPKolle armoa antanut, vaan siirtyi kolmannen ylivoimansa aikana 1-0-johtoon. Edelliset kaudet SaPKossa pelannut Niko Laakkonen harhautti itsensä maalintekopaikkaan, mutta menetti kiekon puolivahingossa Iivo Hokkaselle, jolla oli helppo työ laukoa kiekko SaPKo-maalivahti Jani Kauton selän taakse.

- Kummatkin maaliin johtaneet jäähyt olivat käsittämättömiä. Linja oli aivan hirveä tänään ja mekin hyödyttiin siitä toisessa erässä. Jos me ei noista paikoista tehdä maaleja, niin ei me ansaitakaan voittoa, totesi SaPKon päävalmentaja Janne Sinkkonen.

Ensimmäinen erä lähestyi loppuaan, kun SaPKon Ville Järveläinen pääsi väläyttelemään yksilötaitoaan ja laukoikin napakasti, mutta Jukureiden maalilla pitkästä aikaa pelannut Petteri Similä nappasi kiekon helposti hanskallaan.

- Ei oltu niin hyviä tänään kun oltaisi voitu olla, eli kyllä tässä vielä paljon on tekemistä kevättä varten. Kaksi ylivoimamaalia lämmittää mieltä, koska sen kanssa meillä on ollut ongelmia. Viimeinen kaksikymmentä minuuttia oli sellaista peliä, mitä me halutaan sen olevan jatkossakin, tuumi Pennanen.

SaPKo lähti toiseen erään sisuuntuneena ottaen pelin hallinnan itselleen. Toista erää ehdittiin pelata vain neljä minuuttia, kun Jukureiden Toni Jalo menetti kiekon alimpana miehenä Ville Järveläiselle, jolla oli loistava mahdollisuus tasoittaa peli läpiajosta. Järveläinen ei kuitenkaan onnistunut tasoittamaan ottelua kiekon karatessa ratkaisevalla hetkellä Similän suojiin.

Hetkeä myöhemmin edustusjoukkueeseen nousseelle Erno Ripatille avautui Jukureiden erän paras maalintekopaikka, mutta Kautto teki jälleen itsensä isoksi. Tämän jälkeen SaPKo sai kuitenkin mahdollisuutensa ylivoimalla ja hallitsi hienoisesti Similän pitäessä Jukurit yhden maalin johdossa.

Toivasen jäähy ratkaisee ottelun lopullisesti

Pässilauman erien alut olivat perjantaina vahvoja, sillä kolmaskin erä aloitettiin SaPKon komennossa. Similä kuitenkin nollasi SaPKon Pekka Niemimaan yritykset häikäisevällä tuplatorjunnalla.

SaPKon hyvä momemtum päättyi kuitenkin Joonas Toivasen ottamaan kahden minuutin koukkaamisjäähyyn. Janne Sinkkonen ei ollut tuomioon tyytyväinen ja meuhkasi vaihtoaitiossa ottelun päätuomarille Ari Kovaselle.

Tämä ei kuitenkaan SaPKoa auttanut, sillä Jukurit siirtyi kahden maalin johtoon Joonas Koskisen ohjatessa Juha-Petteri Purolinnan laukauksen maaliin.

- Kyllähän tämä ottelu oli tunnelmaltaan ja tuomaritoiminnaltaan yhtä synkkä kuin Mestiksen viimeaikaiset päätökset, tylytti vähäsanainen Sinkkonen lopuksi.

Ottelun viimeisellä minuutilla Jukureiden Niko Laakkonen kaunisteli vielä lukemia laukomalla kiekon tyhjään maaliin.

SaPKo matkaa lauantaina Vaasan Sportin vieraaksi, kun Jukurit lähtee joulutauolle kahden ottelun voittoputkessa.