Jukurit viimeisteli tarkemmin Savonlinnassa

Pentti Nöyränen iski Jukureiden 0-1-maalin.
Kuva © Antti Varonen
SaPKon ja Jukureiden välinen kamppailu oli tasaista vääntöä toisen erän SaPKo-rynnistystä lukuun ottamatta. SaPKo ei kuitenkaan onnistunut rynnistystään hyödyntämään ja lopulta päätöserässä mikkeliläisvieraat kuittasivat parilla nopealla osumallaan täyden pistepotin lukemin 2-3 (0-1, 0-0, 2-2).

SaPKolla oli oli omat paikkansa iskeä maalit toisessa erässä, mutta loistavasti pelanneen Tadeas Galanskyn ja uhrautuvasti taistelleen jukuripuolustuksen ansiosta maali pysyi isäntien rynnistyksen aikana puhtaana. Jos SaPKo olisi toisen erän loppuun onnistunut iskemään parikin maalia paikoistaan, niin se olisi saattanut pelin vaikka voittaa.

Päätöserässä joukkue sitten onnistui nousemaan kahdestikin tasoihin, mutta molemmilla kerroilla Jukurit iski pikaisen vastauksen ja lopulta voitti kamppailun. Pienet asiat siis nousivat illan kamppailussa isoon rooliin.

Sähellyksen sävyttämä avauserä

Ottelun avauserässä edettiin melko tasaisissa merkeissä. Kumpikaan joukkue ei huippupaikoilla päässyt juhlimaan ja etenkin SaPKon hyökkäyksiin lähteminen oli erityisen hankalaa.

Avaukset pysähtyivät lähes poikkeuksetta Jukureiden keskialueen sumppuun ja niiden seurauksena vierailija käänsi peliä vahvasti savonlinnalaisten alueelle. Vahvasti puolustanut SaPKo piti kuitenkin jukuripelaajat poissa parhailta vetopaikoilta, joten sen valmiimpaa ei tilanteista syntynyt.

Savonlinnalaisten hyökkäyspeli oli myöskin melko huolimattoman oloista ja useat kerrat päädystä siniviivaa kohti laitettu syöttö päätyi keskialueen kautta aina omalle puolustusalueelle saakka.

Erän ainokainen osumakin kuvasi hyvin erää, koska siinäkään ei paljon tyylipisteitä jaettu. Jukureiden nelosketju löi paineen hyökkäysalueelle, Janne Väyrynen toimitti kulmaväännön voittajana kiekon siniviivalla olleelle Roy Pihlströmille, jonka laukoman kiekon Jani Kautto pomputti eteensä ja Pentti Nöyräsellä oli helppo työ sutia irtokiekko verkon perukoille.

Kokonaisuutena erä oli molemmilta joukkueilta melko varovaista pelailua, ja varsinkin taklaukset loistivat poissaolollaan.

Yritystä ei palkita

Toisessa erässä SaPKon peli suoraviivaistui huomattavasti avauserään nähden ja se ottikin pelin hallinnan itselleen. Pässipaidat ajoivat suoraviivaisesti kohti Galanskyn vartioimaa maalia jukuripuolustajien seuratessa vierestä tilanteen etenemistä.

Röyhkeällä maalille ajamisella savonlinnalaiset pakottivat jukuripelaajia rikkomaan ja lopulta viitisen minuuttia ennen erän päätöstä Ilkka Vaarasuo passitettiinkin kahden minuutin istunnolle koukkaamisesta.

Hyvästä pyörityksestä ja paikoistaan huolimatta SaPKo ei onnistunut peliä tasoittamaan, vaan 15 kertaa erässä kiekon tielle ehtinyt Galansky oli muurina maalillaan.

Huomattavasti avauserää vauhdikkaamman toisen erän jälkeen erätauolle kuitenkin poistuttiin lukemissa 0-1.

Jukurit hyödyntää paikkansa

Päätöserän alussa SaPKo kuitenkin lopulta iski ansaitun 1-1-tasoitusosuman Iiro Vehmasen siniviivalta lähteneellä rannelaukauksella, johon syöttäjiksi merkittiin hämeenlinnalaislainat Robert Leino ja Ville Järveläinen.

Perjantaina K-Vantaan nopea osuma sekoitti Jukureiden pelin täysin, mutta tänään oli toinen ääni kellossa.

Vain parisen minuuttia ehti kulumaan Vehmasen tasoitusosumasta, kun Joonas Koskinen vei Vaarasuon ja Jani Savolaisen syötöistä sarvipäät uudelleen maalin johtoon.

Ottelu näytti jo kääntyneen lopullisesti vierailijoille, kunnes ajassa 53.38 1-2-maalin iskenyt Koskinen passitettiin jäähylle korkeasta mailasta.

Jäähyn aikana SaPKo sai jälleen otetta pelistä ja juuri kun joukkueet olivat tulleet tasalukuisiksi, tinttasi avausosuman alustanut Leino 2-2-tasoituksen tutkaparinsa Järveläisen komeasta poikttaissyötöstä.

SaPKon riemu ei kuitenkaan tälläkään kertaa kestänyt paria minuuttia kauempaa. Siitä piti huolen Jukureiden ykkössentteri Toni Jalo, joka nappasi omalla puolustusalueellaan kiekon SaPKo-pelaajalta. Jalo lähti kohti keskialuetta ja lähetti kiekon ristikulmaan etenevälle Iivo Hokkaselle. Hokkanen nappasi kiekon kulmasta ja sai kiertää vapaasti vanhanaikaisella 2-3-maalin ohi Kauton.

Tämän jälkeen Janne Sinkkonen otti vielä Kauton maaliltaan pois, mutta tämäkään ei auttanut SaPKoa enää kolmatta kertaa tasoihin, vaan pisteet matkasivat päämajakaupunkiin lukemin 2-3.