Jukurit vahvempi sarvien kalistelussa

Joonas Koskinen oli pirteällä pelipäällä ja merkautti tehot 1+1.
Etelä-Savon paikalliskamppailussa harvalukuinen kotiyleisö sai rahoilleen varmasti vastinetta vauhdin, kovien taklausten ja komeiden yksilösuoritusten muodossa. Itse pelistä kotijoukkue korjasi voiton kotiin varmoja otteita esittäneen maalivahti Tadeas Galanskyn johdolla lukemin 4-1 (0-0, 1-1, 3-0).

Tasainen avauserä ei juurikaan pelillisiä hienouksia harvalukuiselle mikkeliläisyleisölle tarjonnut. Jukurit hallitsi erää hienokseltaan, mutta lähimmäksi maalintekoa pääsi kuitenkin vierailijoiden Mikko Nuutinen, jonka terävä rannelaukaus erän viidennellä peliminuutilla kilahti tolppaan.

Erän jälkimmäisellä kymmenminuuttisella myös isännät pääsivät pariin otteeseen kokeilemaan onneaan, mutta SaPKon maalilla hyvin pelannut Jani Kautto uhrautuvan puolustuksen avustuksella selvisi tilanteista takaiskuitta, joten erätauolle poistuttiin tasalukemissa 0-0.

Vauhtia ja vaaratilanteita, Huovilan ilmaveivi tepsi

Jukurit tuli toiseen erään vauhdikkaasti ja onnistuikin puolentoista minuutin pelaamisen jälkeen toimittamaan kiekon SaPKo-maalin ylärimaan. Sen jälkeen koitti erässä sekava vaihe, jonka käynnisti Ville Eskelisen erän kolmannella minuutilla selkään taklaamisesta saama 2+10 minuutin jäähy. Vierasjoukkue pääsi kokeilemaan pariin otteeseen läpiajosta maalintekoa, mutta molemmilla kerroilla loistavan ottelun pelannut jukurimaalivahti Tadeas Galansky ehti kiekon tielle.

Hetkeä myöhemmin SaPKo-puolustaja Ilari Metsola sulki kiekon maalivahdin alueella, jonka seurauksena Jukureiden Iivo Hokkanen pääsi laukomaan rangaistuslaukausta, mutta yritys päätyi Kauton torjunnan kautta päätyplekseihin.

Erän puolenvälin jälkeen Jukurit sai muutaman komean pyörityksen SaPKo-päätyyn, ja lopulta Janne Väyrynen siirsi Joonas Kalliolan ja Roni Rukajärven syötöistä maalin kulmalta kotijoukkueen 1-0-johtoon pelinkellon näyttäessä aikaa 33.10.

Takaiskumaalin jälkeen SaPKo hieman terästäytyi ja pari minuuttia ennen erän päätöstä SaPKon Niklas Huovila toi tyylipuhtaalla ilmaveivillä pässipaidat tasoihin, johon syötöt merkattiin Jaakko Heiskaselle ja Mika Hyväriselle.

Erän loppu sai myös ikäviä piirteitä, kun Jukureiden Juuso Sipola taklasi kovalla vauhdilla ulosajon arvoisesti laidan läheisyydessä ollutta SaPKon Jesse Laaksosta.

Kolmannessa erässä SaPKo alkoi väsyä, ja erän alkuun otettujen parin rangaistuksen seurauksena Niko Laakkonen iski ajassa 45.29 maalinkulmalle pomppineesta kiekosta isäntien 2-1-johtomaalin Hokkasen ja Jani Savolaisen passeista.

Puolisen minuuttia ehti kulua Jukureiden toisesta maalista, kun Joonas Koskinen lisäsi komealla rannelaukauksella puolustajan jaloista jukurijohdon jo kahteen maaliin. Ottelun lopulla nähtiin vielä yksi maali, kun Mikko Laine aukoi illan toisen tehopisteensä napsineen Koskisen ja Pasi Järvisen tarjoiluista ylivoimalla ottelun loppulukemiksi 4-1.

Molempien joukkueiden harjoituskausi jatkuu ensi keskiviikkona vieraspelillä, kun Jukurit matkustaa Kouvolaan KooKoon vieraaksi ja SaPKon tie vie Joensuuhun Jokipoikien kotiluolaan.