Viekö Kajaanissa kotikaukalon taika vai bussijalat?

MESTIS / Ennakko
Kummassa maalissa kiekko viihtyy perjantaina?
Kuva © Samppa Toivonen - http://www.samppas.net
LeKillä on edessä kauden toinen reissu Kajaaniin, jossa jalkojen vireystilaa testataan tosissaan. Hokki taas palaa kotikatsomonsa eteen pelattuaan kolmesti peräkkäin vieraissa.

Hokki ja LeKi kohtaavat kolmannen kerran tällä kaudella. Ensimmäisessä pelissä kajaanilaiset nappasivat kotivoiton ja toisessa niukan vierasvoiton. Sarjataulukossa joukkueiden ero on kahdeksan pistettä, joten LeKin olisi napattava voitto elätelläkseen vielä toiveita sijoista kuuden sakissa runkosarjassa. Hokki taasen hengittää aivan KooKoon niskassa kiinni, joten kaikki pisteet ovat heillekin äärimmäisen arvokkaita.

LeKillä on alla kotivoitto ja kauden ensimmäinen nollapeli SaPKosta. Lisäksi joukkue on saanut noin viikon tauon peleistä.

Kokoonpanosta uupuu sormivammasta kärsivä Daniel Corso, joka on poissa pahimmillaan vuoden 2013 loppuun. Keskushyökkääjistä on pientä pulaa, koska Mika Niemikään ei matkaa Kajaaniin. Hänelle on odotettavissa perheenlisäystä lähiaikoina.

Liigan puolelta LeKi saa apuun jo lähes omiksi miehiksi laskettavat Eero Savilahden, Toni Kallelan ja Vilho Virmavirran. Uutena pelaajana LeKin sotisovassa nähdään Lukon Juho Tommila, joka saapuu paikkamaan puolustajapulaa.

Hokki on ollut kuluneella kaudella vakuuttava kotijoukkue, mutta vieraissa on ollut astetta enemmän ongelmia. Alla on kolmen pelin vieraskiertue, jonka aikana tilille ropisi kolme peräkkäistä tappiota.

Linnapaidat hävisivät SaPKolle viime kierroksella vieraissa kärsittyään pelaajapulasta. Joukkueelta puuttuvat yhä hyvin tärkeät ranskalaiset, kun Teddy Da Costa ja Anthony Guttig ovat edustamassa maajoukkuettaan.

SaPKo-pelistä puuttuneet Anssi Rantanen, Veli-Antti Leinonen, Miska Humaloja sekä pidempään poissa ollut Jevgeni Fofanov tekevät todennäköisesti paluun kaukaloon LeKiä vastaan.

− Hokki on luisteleva ja organisoitu joukkue sekä myös hyvin valmennettu. Tiukkaa tulee jälleen, viimeksi hävittiin kaverin ylivoimapeliin, arvioi LeKi-valmentaja Jarkko Glad reissua pohjoisen suuntaan.

Hokki pääsee LeKi-koitoksen jälkeen joulutauolle, kun taas LeKi kohtaa vielä lauantaina JYP-Akatemia Jyväskylässä ennen pääsemistään ansaitulle kinkkubreikille.

− Haluamme päästä takaisin voittojen tielle. Viimeisellä pelillä ennen joulutaukoa on aika iso rooli siihen, mikä maku koko syksystä jää, veistelee Hokki-luotsi Petri Mattila seuran kotisivuilla.

Seuraa Heitä

Jarkko Heikkinen #95 |

Puolustaja

Vanha jaksaa yhä, ja hyvin jaksaakin! Pelannut aina LeKiä vastaan, usein jopa todella isoja minuutteja. Hokki-puolustuksen isähahmo.

Eero Savilahti #22 |

Laitahyökkääjä

Ilves-laina, mutta pelannut käytännössä koko kauden Lempäälässä. Pääsi käväisemään Liigassa, mikä näkyy lisääntyneenä itseluottamuksena. Kova työmyyrä, jonka voi laittaa kenen sentterin laidalle tahansa.

» Lähetä palautetta toimitukselle