Päätöserän HIFK-esitys sai yleisön viheltämään - Jukureille neljäs peräkkäinen voitto

LIIGA / Raportti
Kevin Lankisen möhläys oli ratkaisevassa asemassa.
Liigatulokas Jukurit on aloittanut kautensa vahvasti. Viidestä ottelusta saldona on neljä voittoa ja sarjan kakkossija tasapistein Tapparan kanssa kirvesrintojen maalieron ollessa parempi. Tällä kertaa ratkaisevaan rooliin syntyi alivoimalla tehty tasoitusosuma.

Antti Jaatinen sai rangaistuksen lauottuaan kiekon yli laidan. Tehdyn maalin sijaan HIFK:n ylivoimasaldo huononi entisestään, kun purkukiekon jälkeen Kevin Lankisen avausyritys epäonnistui täydellisesti. Kultakypärä Henrik Koivisto nappasi irtokiekon ja ampui kiekon tyhjänä ammottavaan maaliin.

− Ylivoimalla meidän saldo on -2. Peli oli hallussa, mutta maalin jälkeen lamaannuttiin, HIFK:n päävalmentaja Antti Törmänen harmitteli.

Perään Teemu Tallberg rokotti entistä seuraansa rannelaukauksella syntyneellä osumalla, joka jäi myös ottelun voittomaaliksi. Kolmannessa erässä vieraiden pelaajista pääosaan nousi Miika Roine, joka osui samassa vaihdossa kahdesti Saku Salmelan laukausten tielle. Roine esitti myös ottelun lopullisesti ratkaisseen purun pelin viimeisillä sekunneilla.

− Blokit ovat se hinta, mikä on maksettava jos meinaa voittaa. Ei siinä mitään, hyvä ettei mennyt perille. Pienet jutut ovat isoja juttuja, Roine kertasi ratkaisuhetkiä.

Huonoa ylivoimaa ja hyvää puolustamista

Ottelun alku oli varsin rauhallinen. Jukurit ei ollut millään tavoin vaikeuksissa alkuvaiheissa, ja vieraat saivat ottelun ensimmäisen huipputekopaikan, kun Roine pääsi Ville Hyvärisen laukauksen paluukiekkoon. Pelastavaksi enkeliksi osoittautui Corey Elkins, joka sai juuri mailansa väliin. Jukureilla oli ensimmäisessä erässä myös läpiajo, mutta Lankinen pysäytti Jesper Piitulaisen.

Erän puolivälin ympärillä molemmat joukkueet pääsivät kokeilemaan ylivoimaa, HIFK jopa viidellä kolmea vastaan. Joe Finleyn rangaistus oli erittäin kyseenalainen vihellys, Jukurien rangaistukset selvempiä. Kumpikaan ei hyödyntänyt etsikkoaikaansa, joten maaliton tilanne säilyi erän viimeiselle neljännekselle.

Avausmaali syntyi, kun Elkins voitti aloituksen ja Juhamatti Aaltonen kahvitteli Marko Kauppisen, tarjoten sen jälkeen syötön Mika Partaselle, jolla ei ollut vaikeuksia viedä punapaitoja johtoon.

Toisessa erässä Jukurit tasoitti Henrik Koiviston toimesta Lankisen suosiollisella avustuksella, eikä maalivahti ollut parhaimmillaaan myöskään toisessa maalissa, josta vastasi Tallberg.

− Saatiin toiseen erään tärkeät maalit, ja mielestäni ihan ansaitusti, Roine arvioi.

Kolmannessa erässä HIFK ei saanut kunnon pyöritystä aikaiseksi, vaikka Janne Ritamäki otti hyökkäyspäässä kaksiminuuttisen. Jukurit pelasi hyvin puolustaen, mistä paras esimerkki oli Roineen pelaaminen. Myös Miika Koivisto kunnostautui blokkaamisessa. Mika Norja joutui torjumaan päätöserässä kymmenen laukausta, joista vain muutama oli hyvästä maalintekosektorista. Yleisö vihelsikin kotijoukkueelle vaisun esityksen myötä.

− Tiivis peli, ja onnistuttiin käyttämään paikat samalla tavalla kuin Porissa, Roine iloitsi.

Vierasreissulta täydet pisteet

Vieraiden päävalmentaja Risto Dufva korosti hyvää valmistautumista.

− Emme käyneet kotona Porin pelin jälkeen ollenkaan. Ensimmäisessä erässä uskoa koeteltiin, mutta toinen ja kolmas erä olivat parempaa. Ratkaiseva osa oli tänään alivoima.

Törmäsen mukaan sillä ei ole merkitystä, että Jukurit on uusi joukkue Liigassa.

− Tiesimme mitä sieltä on tulossa, varsinkin jos he pääsevät johtoon. Peli oli tasainen, ikävä ettemme tehneet avauserän 5-3-ylivoimalla maalia, HIFK-luotsi totesi.

HIFK kohtaa seuraavaksi viime vuoden finaalivastustajan Tapparan. Myös Jukurit saa lauantaina tamperelaisia vieraita, kun Kalevankankaalle saapuu Ilves, jonka joukkue kohtasi kertaalleen liigakarsinnoissa.

» Lähetä palautetta toimitukselle