Mika Partanen: "Pitää iskeä kiekkoa tylymmin sisään"

LIIGA / Haastattelu
Partanen avasi kauden pistetilinsä.
Helsingin IFK taipui torstaina sarjanousija Jukureille maalein 1-2. Jukureitakin edustaneen Mika Partasen mukaan helsinkiläisjoukkueen täytyy lopettaa näprääminen.

Jukurit pääsi altavastaajan asemastaan huolimatta yllättämään kotijoukkueen torstaina. HIFK ei onnistunut maalinteossa ylivoimalla, mutta mikkeliläiset sen sijaan käyttivät paikkansa.

Helsinkiläisten illan ainoa osuma nähtiin ensimmäisessä erässä, kun neljättä kauttaan seurassa pelaava Mika Partanen naulasi Juhamatti Aaltosen ja Corey Elkinsin syötöistä. Osuma oli Partasen kauden ensimmäinen tehopiste.

− Ihan hyvältä maistuu. Kaveri sanoi vähän ennen aloitusta, että mene tolpille, hyökkääjä hymyili.

− Itseluottamus nousee aina vähän, kun tekee maalin. Kolme pistettä olisi kuitenkin ollut parempi.

Illan vastustaja oli Partaselle tuttu, sillä hän edusti Jukureita kaudella 2012-13 ja teki 47 ottelussa tehot 20+18=38. Kevät päättyi Mestiksen mestaruuteen.

− Ennen peliä oli hieman erilainen fiilis, olihan tuossa pari tuttua vastassa. Oli hienoa pelata Jukureita vastaan. Vuodesta Mikkelissä on paljon hyviä ja positiivisia muistoja, hän pohti.

Hyökkääjä ei ole ehtinyt seuraamaan vanhaa joukkuettaan kovin paljon, mutta yllätyksen mahdollisuus oli etukäteen tiedossa.

− Jukurit on raapinut voittoja hyvistä jengeistä, joten tiesimme, että he ovat kova vastus.

Maalinteko ruosteessa

HIFK on kuuden ottelun jälkeen sarjataulukossa kolmantena. 12 pistettä kerännyt helsinkiläisjoukkue on voittanut kamppailuistaan neljä, mutta maaleja on syntynyt kuluvan viikon otteluissa vain kolme kappaletta.

− Meillä on mennyt vähän vaihtelevasti. Pelit ovat olleet tiukkoja, ja pisteet ovat olleet pienestä kiinni alkukaudella.

− Olemme olleet maalintekopaikoissa ehkä vähän ruosteessa. Paikkoja ja ylivoimaa on ollut tarpeeksi, mutta kiekkoa täytyy alkaa laittamaan pussiin, Partanen pohti.

Hyökkääjän ajatukset omasta kuluvasta kaudesta ovat hyvät, kun pistetilikin on avattu.

− Pelejä vaan paljon, se on mukavaa. Tässä on otteluja paljon jäljellä, joten pisteitä ehtii kyllä tulla, hän naurahti.

Lauantaina helsinkiläiset kohtaavat kotonaan hallitsevan mestarin Tapparan. Partasella on kamppailuun yksinkertainen resepti.

− Laitetaan paikoista sisään, ei siinä muuta ole. Pitää iskeä tylymmin kiekkoa sisään: ei näprätä, vaan lauotaan paljon. Kyllä niitä maaleja vielä tulee, hän päätti.

» Lähetä palautetta toimitukselle