Ässät katkaisi tappiokierteensä

LIIGA / Raportti
Pelicansin Iikka Kangasniemi liikkui vikkelästi ässäpelaajien välissä.
Kuva © Mikko Ruohola http://mikko.ruohola.org/
Pelicans tarjosi Porin torstai-illassa juuri odotetunlaisen vastuksen tappioissa vaeltaneelle Ässille. Jere Seppälän kimmoke maalille ratkaisi ottelun alle minuutti ennen päätössummeria.

Pelicans-ottelun päätösminuutti oli Ässien Jere Seppälälle hetki nousta porilaisyleisön suosioon. Kotijoukkue oli taapertanut korvessa niin pelillisesti kuin tuloksellisestikin, ja lahtelaiset lähtivätkin kamppailuun hienoisena ennakkosuosikkina.

Paine pysyi Pelicans-päädyssä, eivätkä Matti Kuparisen aloitusvoiton hedelmät jääneet poimimatta. Seppälän veto siniviivalta upposi lopulta puolustavan pelaajan kautta Janne Juvosen vartioiman maalin yläkulmaan vain 39 sekuntia ennen erän päätöstä.

− Tosi tärkeää oli saada ensimmäinen ässämaali tehtyä. Jostainhan se otti suuntaa, ei se muuten olisi sisään mennyt, hymähti Seppälä.

Seppälä testasi Juvosen venymiskykyä jo ennen maaliakin, mutta lahtelaisvahti nappasi takakulmavedon räpyläänsä.

Vierasjoukkueella oli kaikki mahdollisuudet kääntää ottelu edukseen jo ennen viimeistä minuuttia. Varsinkin kolmas erä oli lahtelaispainotteinen, mutta ässäpakit onnistuivat tällä kerralla asiassa, jossa on alkukauden aikana ollut pieniä vaikeuksia: oman maalinedustan siivoamisessa.

Ässävahti Ari Ahonen joutui varsinkin päätöserässä venymään muutamiin isoihin torjuntoihin, mutta kaiken kaikkiaan niitä kertyi ottelussa vain 16 kappaletta.

Seppälän mukaan tätä pelin osa-aluetta oli voimakkaasti painotettu, sillä se tiedettiin Pelicansin vahvuudeksi. Lahtelaisten kolmosketju oli koko ottelun ajan joukkueensa vaarallisimpia.

− Paljon olemme tehneet töitä pelaamisemme kanssa, ja nyt saimme palkinnon. Joukkue ei kuitenkaan ole liikaa ottanut paineita voittojen puuttumisesta, kertasi Seppälä.

Nuori ässäpakki on viime aikoina pelannut enimmäkseen Niko Peltolan parina. Yhteistyö on toiminut kiitettävästi.

− Puhumme paljon asioista. Jos jotain tilanteita tarvitsee käydä läpi, se on hänen kanssaan helppoa, kiitteli Seppälä.

Puolustajan osuma ei jäänyt ottelun viimeiseksi. Enimmäkseen jatkoajoilla onnistunut Simon Suoranta merkittiin vielä kolmannen maalin tekijäksi videotarkistuksen jälkeen. Juha Leimu puolusti kaikella taidollansa tyhjää Pelicans-maalia, mutta kiekon tulkittiin käyneen maaliviivan toisella puolella.

Päätössummerin jälkeen Antti Erkinjuntille tuomittiin vielä pelirangaistus mailan heittämisestä.

» Lähetä palautetta toimitukselle