Jukureiden voittomaalin iskenyt Tallberg − "Iso juttu meille"

LIIGA / Haastattelu
Tallberg on pelannut vahvan alkukauden.
Kuva © Petri Lyytikäinen www.pietusphoto.fi
Jukurit teki onnistuneen ryöstöretken, kun se voitti viikon vierasotteluissaan sekä Ässät että Helsingin IFK:n. Voitot maistuivat mikkeliläisille ja Teemu Tallbergille, joka onnistui maalinteossa molemmissa vierasotteluissa.

Helsingin torstai-illassa Jukurit-hyökkääjä Teemu Tallberg sai joukkueensa kanssa makoisan voiton HIFK:sta lukemin 2-1. Monta kautta IFK:n junioreissa pelannut hyökkääjä myöntää, että pelaaminen IFK:ta vastaan on iso asia.

− Se on iso juttu pelata HIFK:ta vastaan. Tuttuja pelaajia kentällä ja katsomossa, niin kyllähän siinä väkisinkin tulee hyvää fiilistä. Nyt pääsin tekemään vielä maalin heitä vastaan, Tallberg iloitsi.

Mikkeliläisten vieraskiertue oli voitokas, sillä joukkue saalisti täydet kuusi pistettä pelaamissaan otteluissa. Jukureiden 2-1-maalista vastannut Tallberg tietää, ettei vierasvoitot ole itsestäänselvyyksiä.

− Totta kai meillä on ollut raskas viikko. Pelasimme Porissa ja tulimme sitten tänne Helsinkiin. Nyt on ollut kaksi vierasottelua ja niistä kaksi voittoa, joten totta kai se on iso juttu meille.

Jukureiden kakkosketjussa pelaava Tallberg ja Henrik Koivisto ovat löytäneet hyvin toisensa edellisissä otteluissa.

− Hyvältä on tuntunut pelata siinä ketjussa. Vaikka kolmas kaveri onkin vaihdellut, niin meillä on niin tiivis nippu, että meillä natsaa tosi hyvin jo alusta asti.

Jukurit ei tarvitse taikoja

Vierailijat saivat luotua tukun hyviä maalipaikkoja, eikä hyökkäyspelaaminen tyssännyt täysin kolmannessakaan erässä.

− Hyökkääminen on paras puolustaminen ja sitten kun pitää laittaa luita kiekon eteen omissa, niin sitten laitetaan ja hyökätään, kun on paikka, Tallberg veisteli.

Jukureiden ottelut jatkuvat heti lauantaina Mikkelissä, kun Tampereen Ilves saapuu mikkeliläisten vieraaksi. Kolmen pelin viikko on Jukureille raskas, mutta jo tänään siirretään katseet lauantaihin.

− Jotkut ovat alkaneet polkemaan jo pyörää, tänään lähdetään Mikkeliin ja huomenna palautellaan. Puramme tämän pelin ja siirrämme katseemme lauantaihin. Ei siihen mitään taikoja tarvita.

» Lähetä palautetta toimitukselle