Kouvolassa hurja jatkoaikatrilleri - Sport otti lisäpisteen voittomaalikisassa

LIIGA / Raportti
Ari Gröndahl teki kaksi maalia.
KooKoo ja Sport pelasivat fyysisen ja värikkään ottelun. Jatkoajalla nähtiin useita huippupaikkoja, mutta Sport korjasi voiton Olavi Vauhkosen voittomaalikisan ratkaisulla.

KooKoon ja Sportin välisessä mittelössä ei tylsistyttäviä hetkiä nähty. Fyysinen taisto kääntyi voittomaalikisassa Sportille 4−3, mutta oli pieni ihme, että ratkaisua ei nähty jo jatkoajalla. Kouvolalaisyleisöstä tuskin yksikään katsoja haukotteli viisiminuuttisen iloittelun aikana.

Jatkoajalle oltiin menty erittäin tasaisten vaiheiden jälkeen. Kolmella kolmea vastaan pelatulla jatkoajalla molemmat joukkueet hyökkäsivät railakkaasti, mutta maalivahdit Niklas Treutle ja Mika Järvinen torjuivat vuoron perään aivan huippupaikkoja.

Suurin tuhlailija oli perin vaiheikkaan ottelun pelannut Ryan O'Connor. Varsinaisella peliajalla uhrautuvasti kiekkoja blokannut kanadalaispuolustaja sai peräti kolme erinomaista maalintekotilaisuutta, mutta ratkaisuhetkillä Sport-vahti Järvinen veti pidemmän korren.

Myös vaasalaisilla oli useita mahdollisuuksia sinetöidä peli jatkoajalla. Markus Nenonen ja Ville Viitaluoma etunenässä kuitenkin tuhrivat omat paikkansa. Lopulta ottelu meni voittomaalikisaan, jossa läpi ottelun monenmoisissa kahnauksissa mukana ollut Olavi Vauhkonen oli ainut onnistuja.

Ari Gröndahl osui kahdesti

Kamppailun avauserä oli lievästi Sportin heiniä. Kotkapaidat voittivat avauserän 2−1, kun kaksi maalia ottelussa tehnyt Ari Gröndahl ja Tomi Körkkö osuivat molemmat Joonas Komulaisen alustuksista. KooKoon maalista vastasi Marlo Koponen, mutta vierasjoukkue Sport oli ottelun alussa selvästi aktiivisempi ja kamppailuvalmiimpi.

Toisessa erässä vierasjoukkue sortui hetkellisesti jäähyihin, ja KooKoo käytti tilaisuutensa. Isännät pääsivät peliin paremmin mukaan Josh Greenin tehtyä ylivoimalla tasoitusmaalin. Kanadalaissentteri oli ketjukaverinsa Terry Broadhurstin kanssa KooKoon ehdotonta parhaimmistoa.

Kolmannen erän alussa juuri yritteliäästi pelannut Broadhurst ansaitsi palkinnon kovasta työnteostaan. Jenkkihyökkääjä vei KooKoon johtoon, mutta Gröndahl kuittasi pelin pian tasoihin illan toisellaan.

KooKoo paransi ottelun edetessä, mutta Sport oli aavistuksen vahvempi kaksinkamppailuissa. Ottelun ensimmäinen erä ei lupaillut mustaoransseille hyvää, mutta sinnikkäällä taistelulla joukkue nousi pisteille. Jatkoajan ja voittomaalikilpailun olisi voinut viedä kumpi tahansa, mutta Sport ansaitsi Vauhkosen ratkaiseman lisäpisteen pelattuaan hienon vieraspelin.

» Lähetä palautetta toimitukselle

Otteluvideo