Liiga-tulokkaalle tarjolla arvokas päänahka

LIIGA / Ennakko
IFK:n Juhamatti Aaltoselta odotetaan maaleja Jukureita vastaan.
Torstai-illan kierroksella Helsingin IFK:n vieraaksi saapuu Liiga-tulokas Mikkelin Jukurit. Ottelu on ensimmäinen historiassa näiden joukkueiden välillä. Vahvasti kautensa aloittaneella Jukureilla on edessään todellinen Daavid ja Goljat -koitos perinteikästä liigajättiä vastaan.

Edelliset ottelut

Kotijoukkue IFK on aloittanut kautensa tekemällä juuri sen tarvittavan saadakseen pisteitä kasaan. He majailevatkin tällä hetkellä viiden ottelun jälkeen sarjataulukossa toisena, kolmella voitolla. Pelillisesti kotijoukkue ei ole suuremmin loistanut kuin hetkittäin. Edellisessä pelissä tiistaina KalPaa vastaan paletti oli hajota täysin jäähyilyyn, mutta loppuminuuttien rynnistys toi niukan 2-1-voiton. Sankarin viittaa olisi tarjolla, jos joku sen haluaa napata.

Porista Helsinkiin saapuva Jukurit on aloittanut kautensa hyvillä otteilla. Yhden ottelun IFK:ta vähemmän pelanneella Jukureilla on menossa kolmen ottelun voittoputki heidän kaadettuaan tiistaina Porin Ässät. Edellinen peli oli Jukureilta todellinen kamppailuvoitto, jossa puolustus nousi ratkaisevaan asemaan ensimmäisen erän nopeiden hyökkäysten jälkeen. Myös maalivahtipeli toimi mallikkaasti, kun Sami Rajaniemi teki muutaman tärkeän torjunnan.

Ryhtiliike vai merkittävä päänahka?

Kauden alkaessa olisi voinut sanoa, että ottelu menee helposti IFK:n viedessä ja Jukureiden yrittäessä pysyä perässä. Tällä hetkellä edellisten otteluiden valossa tilanne ei ole niin selvä, ja tässä on molemmilla yhtälainen mahdollisuus voittoon. Ajoittain hajanaisen pelin kanssa painiva HIFK tarvitsee selkeän ryhtiliikkeen ottaakseen Jukureista yliotteen. Hyvin kauden aloittaneilta Juhamatti Aaltoselta sekä ylättävän hyvän pelivireen löytäneeltä Thomas Nykoppilta voidaan odottaa lisätehoja illalla.

IFK:lla on vastassaan voimakkaasti taisteleva ja raatava joukkue, jonka selkeä vahvuus on yhtenäisessä pelitavassa sekä hyvässä puolustuksessa. Jukureiden jatkaessa samalla vahvalla vääntämisellä voi ottelu päättyä arvokkaaseen voittoon. Otteluvoiton arvokkuutta ei mitata tässä tapauksessa pisteissä, vaan kyseessä on henkisesti arvokas voitto. Voiton avaimena Jukureilla on viisikkopeli, joka on toiminut hyvin. Joukkue ei ole sortunut jäähyilyyn, josta tositteena Liigan vähiten alivoimapeliä takana.

Tilastohuomio

Erikoista näiden joukkueiden kohtaamisesta tilastollisesti tekee niiden tasaisuus. Molemmilla joukkueilla on sama määrä tehtyjä maaleja: 13. Samoin päästettyjä maaleja on molemmilla yhdeksän. Toisaalta Jukurit on pelannut yhden ottelun vähemmän kuin IFK, jolloin tilastollisesti Jukurit on ollut tehokkaampi maalien teossa. Maalivahditkin ovat olleet yhtä tasaisia torjunnoissaan. Ratkaisevaa ottelussa tulee olemaan henkinen kantti.

Seuraa Heitä

Thomas Nykopp #80 |

Keskushyökkääjä

Työteliäs sentteri on aloittanut kauden vahvasti, eivätkä viime kautta rikkoneet loukkaantumiset näy. Hyvää pelaamista molempiin suuntiin ja tekee paljon joukkueensa eteen.

Teemu Tallberg #18 | HIFK

Laitahyökkääjä

Helsingin IFK:ssa suurimman ajan peliurastaan pelannut hyökkääjä on osoittautunut sopivan Jukureiden joukkueeseen hyvin ja sai viime ottelussa maalihanan auki. Kahden suunnan laituri, jolla mahdollisuuksia ratkoa pelejä.

» Lähetä palautetta toimitukselle

Tulosvetovihje

HIFK ohjaa Jukurit ulos voittoputkesta
Jukurit on yksi alkukauden suurimmista yllättäjistä, mutta HIFK on pystynyt ohjaamaan vastustajansa ulos parhaalta maalintekosektorilta. Vastaavasti myös HIFK:lla on ollut vaikeuksia murtautua sota-alueelle, joten maalijuhlaa ei ole odotettavissa.
2 3
0 1