Kova taistelu ja erikoistilanteet takasivat Kärppien voiton HPK:sta

LIIGA / Raportti
Kärppien Mikael Ruohomaa avasi kauden maalitilinsä.
Oulun illassa nähtiin vauhdikasta jääkiekkoa, jossa jokaisessa tilanteessa kamppailtiin täysillä. Lähtökohtana otteluun oli molemmilla tarve saada oma peli pysymään kasassa ja sen mukana osoittaa niin itselle kuin muille, että homma osataan. Pelin ratkaisutekijäksi muodostui kovan taistelun lisäksi erikoistilannepelaaminen.

Ensimmäiseen erään molemmat joukkueet lähtivät hetken katselun jälkeen vauhdikkaasti. Alun kymmenminuuttinen näytti, että HPK olisi ottamassa otetta Kärpistä. Hitaasti aloittanut Kärpät pääsi kuitenkin nopeilla hyökkäyksillä horjuttamaan HPK:n otetta.

– Oltiin iso osa pelistä tosi hyviä. Tiedettiin, että vastustaja tulee vahvasti, mutta ei päästy siihen ytimeen kiinni, totesi HPK:n päävalmentaja Antti Pennanen ottelun jälkeen.

Ottelun avausmaali syntyi ensimmäisen erän puolenvälin jälkeen Kärppien ylivoimalla Mika Pyörälän lavasta. HPK:n jäähyä edelsi useita nopeita Kärppien kääntöjä ja nousuja hyökkäysalueelle. Lopulta HPK:n Joonas Lehtivuori joutui estämään Kärppien Ville Leskisen nousun maalille jäähyn arvoisesti.

Toiseen erään lähdettiin samanlaisella vauhdilla ja alkuun Kärpät oli niskan päällä. Kärppien painostuksesta seurasi jälleen HPK-jäähy joka päättyi Kärppien ylivoimamaaliin.

– Oltiin kamppailupelistä jäljessä ja sitä kautta jouduttiin puolustamaan pitkiä aikoja, Pennanen tuskaili.

Tunteella taistelua puolin ja toisin

Kärppien toisen maalin jälkeen HPK löysi uuden vaihteen ja aloitti takaa-ajon. Sisuuntuminen auttoi ja HPK sai horjutettua Kärppiä.

– Kaksi peräkkäistä jäähyä käänsi peliä HPK:lle ja sitten oltiinkin toinen erä aika purjeessa, kertasi Kärppien päävalmentaja Kai Suikkanen.

Pennanen oli tyytyväinen HPK:n peli-ilmeeseen toisessa erässä.

– Saatiin tunnetta ylös ja sen jälkeen pelattiin hyvin, totesi Pennanen.

HPKn hyvä tunne riitti tuomaan 2-2-tasoituksen kolmannessa erässä. Tässä kohtaa näytti jo hetkellisesti, että HPK vie loppueränkin nimiinsä.

Kärppäpelaajat näyttivät kuitenkin Suikkasen peräänkuuluttamaa kärppäsydämellä taistelua ja hetki tasoituksen jälkeen Mikael Ruohomaa teki upean maalin kaksi vastaan yksi -tilanteesta.

– Kolmas erä oli meiltä parempi, vaikka taas hetkellisesti tuli HPK:lle pitkiä hyökkäyksiä. Hienosti noustiin ja Ruohomaa sai laittaa kiekon pussiin. Hän on kaivannut tuota maalia ja toivottavasti nyt helpotti, tuumasi Suikkanen ottelun ratkaisutilanteesta.

Viihdyttävää kiekkoa ja esille nousuja

Hiukan yli 4000 katsojaa sai nauttia vauhdikkaasta jääkiekosta, josta ei tilanteita puuttunut. Kärppäpelaajista eniten esille nousivat loistavan ottelun pelannut Antti Kalapudas ja Jesse Saarinen sekä virkeästi esiintynyt Ruohomaa. Myös Tappara-pelissä haparoinut Jussi Rynnäs teki loistavia torjuntoja.

Edellisestä Tappara-pelistä poissa ollut Lasse Kukkonen toi selkeästi lisää taistelua ja periksiantamattomuutta koko kärppälaumaan, joka kulminoitui päätöserän loppuminuuttien uhrautuvaan kamppailuun HPK:n hakiessa vimmatusti tasoitusta.

– Se mitä taktiikassa ja taidossa hävittiin, niin se kyllä isolla sydämellä korjattiin. Tappara-häviön jälkeen päätettiin, että nyt kaikki lähtee täydellä kärppäsydämellä taistelemaan, totesi Suikkanen.

HPK:n maalilla Emil Larmi oli löytänyt hyvän vireen ja itseluottamuksen, vaikkakin välillä oli vähän haparointia kiekon kanssa. Muita esille nousseita pelaajia olivat entiset kärppäpelaajat Sakari Manninen ja Juho Keränen, jotka pysyivät hyvin pelissä kiinni sekä Petteri Nikkilä kovilla otteillaan.

Eniten HPK-pelaajista pisti silmään Teemu Turunen, joka oli jokaisessa vaihdossaan aktiivisesti hyökkäämässä sekä karvaamassa. Turunen tekikin komean yksilösuorituksen päätteksi HPK:n tasoitusmaalin.

– Otetaan opiksi ja lauantaina voitetaan uudestaan, päätti Pennanen.

» Lähetä palautetta toimitukselle

Otteluvideo