Tappara hakee jatkoa maali-iloittelulleen TPS:n vieraana

LIIGA / Ennakko
Illan joukkueilla on ollut marraskuussa syytä tuulettaa.
Kuva © Jarno Hietanen
Tappara ja TPS ovat tulleet viime aikoina tunnetuiksi joukkueina, jotka pelaavat hyvällä draivilla ja temmolla. Lopputulemaksi on saatu katsojaystävällisiä kamppailuja, joissa tilanteita syntyy kumpaankin päähän.

Lauantai–iltainen ottelu on joukkueiden kauden toinen keskinäinen kamppailu. Edellinen kohtaaminen päättyi TPS–merkkisesti pisteiden matkatessa Hakametsästä Turkuun maalein 1–2.

Tappara ja TPS ovat pelanneet vahvaa marraskuuta ja kuun lopun lähestyessä nämä kaksi joukkuetta ryhmittävät sarjataulukon sijat 1. ja 3.

Tapparan vire hakee vertaistaan

Sarjataulukon kärjessä porskuttava Tappara saapuu Turkuun totutun kovavireisenä. Lokakuun 27. päivän jälkeen Tappara on hävinnyt ainoastaan yhden ottelun. Tämä ei ole ollut seurausta hyvistä otteluiden aluista, sillä marraskuun otteluissa Tappara on tehnyt johtomaalin ainoastaan kerran.

Koska otteluiden alut ovat olleet tamperelaisille tilastollisesti haasteellisia, mutta voittotili on silti tasaisesti karttunut, on Tappara tehnyt itselleen nimeä hyvänä takaa-ajo joukkueena. Tästä luonnollisena jatkumona on ollut joukkueen pelissä selvästi näkynyt itseluottamuksen kova taso. Vaikka takaiskuosumia on tullut niin tamperelaiset ovat reagoineet pelin sisällä tilanteisiin hyvin.

Tappara on ollut vastuussa viime kierrosten viihdyttävimmistä otteluista, ainakin maalimäärissä mitattuna. Tapparan kahden viime ottelun maaliero on 11-9.

Kaksi viime kautta TPS–maalia vartioinut Teemu Lassila palaa Turkuhalliin ensimmäistä kertaa Tappara–siirtonsa jälkeen. Dominik Hrachovina torjui tamperelaisten maalinsuulla eilisessä SaiPa-ottelussa, joten Lassilan paluu Turkuhallin jäälle vaikuttaa todennäköiseltä.

Turussa onnistumisia laajalta rintamalta

TPS sai KooKoo–ottelussa kaivattua helpotusta loukkaantumissumaansa Dave Spinan tehdessä paluun pelaavaan kokoonpanoon. Spina oli heti tuttuun tapaan näkyvässä roolissa voittoisassa koitoksessa, sillä hän tarjoili esityön kahteen turkulaisosumaan.

Vaikka TPS:n voittoisa taival koki kolauksen Pelicans–tappiossa oli turkulaisten peli-ilme silti aiempien otteluiden tapaan hallitseva. Hallinta ei kuitenkaan konkretisoitunut voiton muodossa vaan lahtelaiset puolustivat TPS–lauman tehokkaasti aseettomaksi.

Turkulaiset ovat kuitenkin tottuneet hallitsemaan otteluitaan ja Tapparaa vastaan tähän on luultavasti tulossa muutos. Tapparan otteluissa pelin hallinta on kääntynyt nopeasti tamperelaisten hyväksi. Tapparan ottelut ovat olleet malliesimerkkejä jääkiekko–ottelun kestävyydestä 60 minuutin ajan ja TPS–leirissä ei nukahduksiin ole varaa.

Turussa on viime aikoina tullut onnistumisia laajalta rintamalta. Joukkueen kokenut kaarti on alkanut osoittaa heräämisen merkkejä. Samaan aikaan nuoremmasta osastosta muun muassa Otto Nieminen on onnistunut maalinteossa kahdesti viikon sisään. Myös Erik Thorell ja Jasper Lindsten ovat jatkaneet pistetehtailuitaan entiseen tapaansa.

Seuraa Heitä

Arttu Ilomäki #75 |

Keskushyökkääjä

Onnistumisia ei ole tullut ja sen myötä myös vastuu on vähentynyt. Kääntyykö kurssi vai onko Tappara-ura saavuttamassa päätepisteensä?

Jerry Ahtola #28 |

Laitahyökkääjä

Patrik Virran tiputtua pois TPS-kokoonpanosta loukkaantumisen vuoksi on Ahtolan rooli ja vastuu kasvanut entisestään. Luotettava raataja kumpaankin päähän.

» Lähetä palautetta toimitukselle

Tulosvetovihje

TPS jatkaa pisteputkessa
TPS on kerännyt pisteitä kahdeksasta perättäisestä ottelusta. Turkulaiset ovat osoittaneet pystyvänsä voittamaan pelejä tiiviin puolustuksensa tai räjähtävän hyökkäyksensä voimin. Myös Tappara on käärinyt viime otteluista niukkoja voittoja, mutta oma pää vuotaa liikaa. Kahdessa viime ottelussa omissa on soinut kaikkiaan 9 kertaa, vaikka vastassa ei ole ollut Liigan hyökkäysvoimaisimpia joukkueita. Sekä Sport että SaiPa pystyivät haastamaan Tapparan maalintekokilpailuun, mutta TPS:llä on kaksikkoa selvästi enemmän ruutia hyökkäyksessään.
3 4
2 3