Tappara tylsistytti TPS-hyökkäyksen terän - Lassila palasi Turkuhalliin

LIIGA / Raportti
Tiivis joukkuepelaaminen siivitti Tapparan voittoon.
Kuva © Jarno Hietanen
TPS ja Tappara tarjosivat turkulaisyleisölle aivan pudotuspelikiekkoa muistuttaneen ottelun. Taistelun tauottua pisteet mukaansa nappasi Tappara, jonka voitto oli seurausta erityisesti hyvästä puolustuspelaamisesta.

Ennen ottelun alkua juhlistettiin Turkuhallissa pikkujouluja. Joulupukin asuun sonnustautunut TPS-ikoni Timo Nummelin kävi tiputtamassa aloituskiekon jäähän juhlallisin elkein.

Pikkujoulut, lauantai-ilta ja Tappara muodostuivat myös hyväksi yhtälöksi ottelun yleisömäärän kannalta. Sankoin joukoin paikalle saapuneet Tappara-kannattajat antoivat hyvän vastineen turkulaisyleisön kannustukselle. Aivan kauden yleisöennätykseensä (7624) TPS ei kuitenkaan yltänyt, sillä illan ottelua seurasi 7511 katsojaa.

Yksilöt väläyttelivät osaamistaan

Tappara oli lähellä ottelun avausmaalia heti ensiminuuteilla päästessään pelaamaan ylivoimaa. Videotarkastuksen jälkeen tuomaristo pystyi kuitenkin toteamaan kiekon käyneen ainoastaan tolpassa.

Kummankin joukkueen otteista huokui varmuus ja luottamus omaan peliin ja tekemiseen. Viime aikojen peliotteiden perusteella tämä varmuus ja luotto oli perusteltua kummankin joukkueen osalta.

Ottelussa nähtiin muutama huikea yksilösuoritus. Tapparan Joona Luoto oli illan ottelussa Tapparan parhaimmistoa. Tästä jäi myös todisteeksi merkintä ottelupöytäkirjaan kummankin Tappara-maalin tekijänä.

Ensimmäisessä osumassaan Luoto väläytteli yksilötaitoaan luistelemalla itsensä keskialueen läpi läpiajoasemaan. Niin TPS-puolustus kuin Oskari Setänenkin olivat Luodon vartaloharhautusten edessä aseettomia. Toisessa maalissaan Luoto oli maalin rakentelussa pienemmässä roolissa. Jukka Peltola ja Jan-Mikael Järvinen tarjoilivat tähän osumaan niin hyvän esityön, että Luodolla ei ollut vaikeuksia maalinteossa.

Myös TPS:n ainokaiseksi jääneessä osumassa nähtiin maailmanluokan esityö. Eric Perrin tarjoili Tappara-maalin takaa no look -syötön Tomi Kalliolle, joka löi kiekon ohi hämmentyneen Teemu Lassilan. Perrinin tuuletuksista pystyi kuka tahansa päättelemään, että hän oli itsekin yhtä hämmentynyt ja yllättynyt syötön onnistumisesta kuin Lassilakin.

Tappara riisui TPS:n aseista

TPS oli illan ottelussa aktiivisempi niin kiekon kanssa kuin ilmankin. Palloseura antoi kiekolliselle Tappara-pelaajalle herkeämätöntä painetta karvaten kahdella, välillä jopa kolmella hyökkääjällä. Tappara taas tukki keskialueen koko kentällisen voimin, eikä antanut TPS:n kiekolliselle pelaajalle juurikaan painetta ennen punaviivaa.

Turkulaiset vyöryivät avauserässä hyökkäys toisensa perään Tapparan keskialueen trapin ohi. Mitä pidemmälle ottelu eteni, sitä enemmän Tapparan viisikko pakotti TPS-pelaajiston vain lyömään kiekon päätyyn ja luistelemaan sen perään.

Kun turkulaiset saivat pelin painopisteen siirrettyä Tapparan puolustusalueelle, oli vastassa vielä tiiviimpi keskusta kuin keskialueella. Tappara-pelaajisto piti TPS:n suurimmaksi osaksi poissa parhailta maalintekosektoreilta ja Teemu Lassila hoiti loput. Omat maalinsa ja maalipaikkansa Tappara rakensi pääasiassa vasta- ja pistohyökkäyksistä.

Kumpikaan joukkue ei joudu seuraava koitostaan pitkään odottelemaan, sillä sekä TPS että Tappara pelaavat seuraavan kerran jo tiistaina.

» Lähetä palautetta toimitukselle

Otteluvideo