Katsojien kärsivällisyys loppuu Oulussa - ”Kuinka monta peliä voi hävitä?”

LIIGA / Raportti
Pettymys näkyi kärppäpelaajien kehonkielessä vaasalaisten maalin jälkeen.
Kuva © Sirpa Pöyhönen sirpa.poyhonen@jatkoaika.com
Marraskuu vain synkkeni Oulun Kärpille lauantai-iltana, kun Vaasan Sport poistui Raksilan kaukalosta voittajana. Sport teki ottelun ainoan maalin ylivoimalla vain minuuttia ennen loppua. Turhautunut kärppäkannattaja esitti huutamalla kysymyksen, joka varmasti pyörii Oulussa monen kiekkoihmisen mielessä.

Peli alkoi Raksilassa jään puolella rauhallisissa merkeissä. Pelin ote siirtyi hiljalleen Kärpille erän aikana, mutta kunnon maalipaikat jäivät puuttumaan. Lupaavatkin tilanteet tyssäsivät hyvään puolustukseen tai huonoon viimeistelyyn. Sama teema toistui koko pelin ajan.

− Vaikea ilta oli. Kärpät on parantunut peliä huomattavasti, mutta teimme kotiläksyt. Pelattiin kaksi kovaa peliä kärkijoukkueita vastaan tällä viikolla, joten ei oltu parhaalla jalalla liikenteessä, totesi Sportin päävalmentaja Tomek Valtonen.

Kierrokset nousivat hieman toisessa erässä ja Kärpät otti pelin hallinnan. Sport joutuikin ottamaan jäähyn oman maalinsa vierustalla. Kärppien ylivoima pyöri, mutta laukaukset olivat suhteellisen helppoja torjuttavia Mika Järviselle. Sama vika oli myös tasakentällisin molempien joukkueiden yrityksissä. Toisen erän lopussa Sport sai ylivoiman, joka ei toiminut ollenkaan.

Tunteet hieman kuumenivat kolmannessa erässä. Kärppien onnistuneimpia suorituksia pelissä oli Taneli Ronkaisen selätys Sportin Tommi Tikasta. Tikka kuumeni tilanteesta 10 minuutin käytösrangaistuksen arvoisesti. Vain hetkeä myöhemmin jaeltiin lisää jäähyjä väkivaltaisuudesta molemmille joukkueille ja tunteet rauhoittuivat.

Pelin ratkaisu nähtiin viimeisillä peliminuuteilla. Ensin Kärpät pääsi yrittämään ylivoimalla. Maalin sijasta tuloksena oli Kärppien nimekkäimmän vahvistuksen Jiri Tlustyn ottama hyökkäyspään huitomisjäähy. Tähän kärppävalmentaja Kai Suikkanen ei ollut tyytyväinen

− Harmittaa tuommoinen loppu. Meillä oli sauma siinä ylivoimalla ja otettiin itse jäähy vastustajan maalin edestä ja annettiin vastustajalle mahdollisuus voittaa peli.

Sport käytti tilanteen hyödykseen ja teki ylivoimalla ratkaisumaalin. Tomek Valtonen kiitteli ratkaisun tekijän lisäksi myös Sportin alivoimaa

− Meidän alivoima teki loistavaa työtä. Kiitokset erityisesti Tuomas Vänttiselle joka blokkasi laukauksia. Pojat piti kiekon neljällä neljää vastaan alueella ja saatiin ylivoima pyörimään. Varmaan Suomen parhaimman rannelaukauksen omistava Markus Nenonen sai paikan ja laukoi maalin.

Valo sammumassa tunnelin päässä

Kärppien tilanne näyttää nyt entistä huonommalta. Pelin hallinnasta huolimatta joukkue ei saanut tehtyä yhtäkään maalia, eivätkä kärkikentät toimineet toivotulla tavalla. Tuskastuneen oloinen Kai Suikkanen kommentoi peliä

− Mun mielestä oltaisiin jotakin tästä pelistä ansaittu. Pelattiin kuitenkin ihan hyvä ottelu, mutta näin jälkikäteen ajateltuna, mitä sillä on merkitystä, kun ei tule pinnan pinnaa. Monta kertaa olen sanonut sen totuuden, että nollalla maalilla näitä pelejä on vaikea voittaa.

Muun Suomen odottaessa jo joulua, kiekkoa seuraavat oululaiset ovat odottaneet viime päivinä lähinnä kahta asiaa: Kärppien suunnan kääntymistä tai Suikkasen potkuja. Tällä hetkellä vain jälkimmäinen näyttää enää todennäköiseltä.

» Lähetä palautetta toimitukselle

Otteluvideo